Witam wszystkich. Ostatnio stałem się szczęśliwym posiadaczem ww. kolumien i próbuje je zreanimować. I tu mam pytanie do was - czy mogę zastąpić membranę bierną (której nie posiadam, gdyż poprzedni właściciel wsadził na ich miejsce GDNy 25/60) właśnie tym GDN-em?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Tonsil ZG 40C
Collapse
X
-
Natknąłem się wczoraj na tai filmik http://www.youtube.com/watch?v=YTMX5i2_PHw
Na końcu jest to czego szukasz.
-
Zamieszczone przez Stranger20 Zobacz postaI tu mam pytanie do was - czy mogę zastąpić membranę bierną (której nie posiadam, gdyż poprzedni właściciel wsadził na ich miejsce GDNy 25/60) właśnie tym GDN-em?
mozsz sie pobawic roznymi rezystorami zwierajacymi cewke tego GDNa - bedzie to zmienialo "strojenie" tej membrany biernej
Skomentuj
-
Dzięki koledzy jeszcze raz za pomoc. I przestrzegam - jeśli bierzecie się za regeneracje starych głośników Tonsila i brakuje wam jakiegoś - poszukajcie na aukcjach, ogłoszeniach - czym wolicie - i kupujcie same kosze. Nowe Tonsile brzmią strasznie. Ja osobiście czekam kiedy w moim jednym padnie górne zawieszenie i będę mógł ze spokojnym sumieniem wypruć całość i wymienić na zestaw z "Salto" z Wrocka.Last edited by Stranger20; 24.04.2014, 22:44.
Skomentuj
Skomentuj