Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaka średnica bass reflex'u gdn 25/30

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Drugi, brzmi podobnie. Może trochę mniej brzeczy. Co z nimi jest ? Czyżby sprzedał trafione głośniki ?

Skomentuj

I ile zaoszczędziłeś? Nie chę być złym prorokiem i tak będziesz musiał kupić nowe lub regenerować.

Skomentuj

Jak będę musiał kupić nowe to mnie kur..ica weźmie. Potestowalem głośnik sinusem od 20-60 hz i dobrze brzmi jedynie jak już glosniej rozbujam to jakby z głośnikiem coś w rezonans wchodziło. Sprawdziłem kopulke a ta jest miejscami poodklejana. Możliwe że to to ? Teraz ją trochę poodginalem w miejscach odklejen i jeszcze gorzej pierdzi. Więc coś w tym jest. Czym ją podkleic ? Czy może odkleic wogóle i na nowo przykleic ? Wtedy bym robaczyl czy bez kopolki też charczy.

Skomentuj

Zamieszczone przez _AMD_ Zobacz posta
          Drugi, brzmi podobnie. Może trochę mniej brzeczy. Co z nimi jest ? Czyżby sprzedał trafione głośniki ?
          albo ten typ tak ma
          to nie sa glosniki do suba

mozesz odkleic i sprawdzic czy tam nic innego sie nie poluzowalo
          ja pol roku sie zastanawialem co jest nie tak z glosnikiem bo mi "strzelal". pare dni temu dopiero zauwazylem ze klej puscil w jednym miejscu i to wydawalo takie odglosy

Skomentuj

A czym Ty je w ogóle napędzasz? Może wzmacniacz się przesterowuje, pomyślałeś o tym? Jeżeli napęd jest ok to sprawdź sobie dolny resor w głośnikach tak jak kolega wyżej, czy klej dookoła trzyma, oraz linki które idą do cewki, czy w czasie wychyłu membrany nie uderzają w nią.
            Last edited by naresss; 23.03.2014, 12:16.

Skomentuj

Napędzam tandemem TDA 7294. Kopułka zdjęta i efekt piorunujący ! w 90% zniknęło "pierdzenie". W pokoju ciśnienie konkretne. Ale coś jeszcze wpada w rezonans, cewke raczej wykluczam bo raczej o nic nie trze. Przy zawieszeniu górnym lekko pyka. a i jeszcze niech ktoś mi powie czym przykleić kopułke żeby tak fest trzymała ? Oczywiście klejem dostępnym w normalnym sklepie badz typu castoramy.
              Last edited by _AMD_; 23.03.2014, 17:20.

Skomentuj

zwykly wikol

Skomentuj

wikol wyschniety robi sie przezroczysty wiec sie nada. Ale czy sklei dobrze kopułkę która nie jest papierowa ?
                  Last edited by _AMD_; 23.03.2014, 18:31.

Skomentuj

aaa - tutaj jest ta blyszczaca?
                    to butapren moze byc
                    w mocniejszych glosnikach puszczal, ale tutaj cisnienie nie jest az tak duze

Skomentuj

Sęk w tym że nie jest ta plastikowa. To jest kopulka jak się przypatrze to widać przewlekane włókna. Tak samo membrana nie wygląda na papierową. Wszystko orginalne. Ja nie wiem. dam trop że jak próbowałem kleic klejem typu super glut :p to nie trzymało.

Skomentuj

daj butapren to powinno wystarczyc

Skomentuj

Witam, żeby mie zakładać nowego tematu zadam tu pytanko. Czy mostek tda 7294 bedzie w stanie zagrac dosc mocno z stx 12.2.500 . Taak wiem że tadek przysłaby ale sub ma zrobić jedynie dobre wrażenie marketingowe. Na malych i srednich glosnosciach chyba nie bedzie slychać braków mocowych wzmacniacza ? Jeżeli ktoś tu luknie i coś mądrego napisze bede wdzięczny.

Skomentuj

Jak chcesz to szybko sprzedac to moze byc. Ale ekonimicznie juz mniej uzasadnione

Skomentuj

Czaruję...
                            X