Drugi, brzmi podobnie. Może trochę mniej brzeczy. Co z nimi jest ? Czyżby sprzedał trafione głośniki ?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Jaka średnica bass reflex'u gdn 25/30
Collapse
X
-
Jak będę musiał kupić nowe to mnie kur..ica weźmie. Potestowalem głośnik sinusem od 20-60 hz i dobrze brzmi jedynie jak już glosniej rozbujam to jakby z głośnikiem coś w rezonans wchodziło. Sprawdziłem kopulke a ta jest miejscami poodklejana. Możliwe że to to ? Teraz ją trochę poodginalem w miejscach odklejen i jeszcze gorzej pierdzi. Więc coś w tym jest. Czym ją podkleic ? Czy może odkleic wogóle i na nowo przykleic ? Wtedy bym robaczyl czy bez kopolki też charczy.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez _AMD_ Zobacz postaDrugi, brzmi podobnie. Może trochę mniej brzeczy. Co z nimi jest ? Czyżby sprzedał trafione głośniki ?
to nie sa glosniki do suba
mozesz odkleic i sprawdzic czy tam nic innego sie nie poluzowalo
ja pol roku sie zastanawialem co jest nie tak z glosnikiem bo mi "strzelal". pare dni temu dopiero zauwazylem ze klej puscil w jednym miejscu i to wydawalo takie odglosy
Skomentuj
-
A czym Ty je w ogóle napędzasz? Może wzmacniacz się przesterowuje, pomyślałeś o tym? Jeżeli napęd jest ok to sprawdź sobie dolny resor w głośnikach tak jak kolega wyżej, czy klej dookoła trzyma, oraz linki które idą do cewki, czy w czasie wychyłu membrany nie uderzają w nią.Last edited by naresss; 23.03.2014, 12:16.
Skomentuj
-
Napędzam tandemem TDA 7294. Kopułka zdjęta i efekt piorunujący ! w 90% zniknęło "pierdzenie". W pokoju ciśnienie konkretne. Ale coś jeszcze wpada w rezonans, cewke raczej wykluczam bo raczej o nic nie trze. Przy zawieszeniu górnym lekko pyka. a i jeszcze niech ktoś mi powie czym przykleić kopułke żeby tak fest trzymała ? Oczywiście klejem dostępnym w normalnym sklepie badz typu castoramy.Last edited by _AMD_; 23.03.2014, 17:20.
Skomentuj
-
Witam, żeby mie zakładać nowego tematu zadam tu pytanko. Czy mostek tda 7294 bedzie w stanie zagrac dosc mocno z stx 12.2.500 . Taak wiem że tadek przysłaby ale sub ma zrobić jedynie dobre wrażenie marketingowe. Na malych i srednich glosnosciach chyba nie bedzie slychać braków mocowych wzmacniacza ? Jeżeli ktoś tu luknie i coś mądrego napisze bede wdzięczny.
Skomentuj
Skomentuj