Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Modyfikacja aktywnego subwoofera

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Niestety mam małe pojęcie, wiem tyle ile wyczytałem w 30 minut. O ile dobrze wprowadziłem wszystkie dane do WIN ISD wyszło mi że przy strojeniu na 40hz bass reflex powinien mieć około 30 centymetrów, czyli mniej więcej tyle, ile ma. Chyba od tej strony to zostawię, tymbardziej że ciężko będzie znaleźć pasujący do tej budy BR. Poczekamy na maty i zobaczymy jak to wyjdzie.

Pytanie przy okazji, czy można obłożyć czymś BR lub usztywnić go ? Wydaje mi się że ten przez swoją ogromną konstrukcję w dodatku zawiniętą drży przy głośniejszym odsłuchu. Chyba że właśnie tak ma być
    Last edited by TrueFaith; 21.04.2014, 16:32.

Skomentuj

Maty doszły (te z filcem), wykleiłem wszystkie ścianki prócz tej z głośnikiem (po części maty z boku na nią weszły) oraz tej z BR, pierwsze wrażenia naprawdę dobre, nie jest to diametralna zmiana dźwięku, jednak słychać różnicę (może trochę placebo bo się napaliłem, ale poprawa jest) ogólnie nie szkoda mi tych 30 zł z wysyłką. Jeśli chodzi o słuchawki opisałbym to dokładniej, jednak tutaj mogę mówić tylko o poprawie basu. Satelit jeszcze nie wyklejałem bo może je zmienię na swoje kolumienki z wieży philipsa. Polecam zainwestować każdemu, komu zależy na nawet małej poprawie. Lepsze wrażenia od waty. Teraz zostało mi usztywnić czymś ten wielki BR, "modowanie" uważam za zakończone sukcesem.

Skomentuj

Czaruję...
      X