Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ktoś wypatroszył mi kolumnę :/ prośba o pomoc/radę

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Witam. Dostałem schemat zwrotnicy - możecie mi powiedzieć, czy taka zwrotnica spełni swoją rolę w powyższym zestawie?

Skomentuj

Panowie Ja tu jestem.
      zarejestrowałem się na forum za namową kilku jego czytelników ( nie moderatorów ). Moje intencje to jedynie chęć pomocy nic więcej.
      Ale jak widać nie jestem tu mile widziany więc chyba przestanę się udzielać - kilku osobom wyraźnie działam na nerwy a szkoda.

w obronie własnej napiszę tylko raz:
      działam na rynku ładnych parę lat ( 10 ? ). Dzięki temu że działałem na allegro pod wszystkim znanym loginem mogłem nauczyć się Bardzo dużo i skutecznie rozwijać moją Pasje - własnie dzięki kolejnym zleceniom. Myśle ze wszystkie komentarze na starym koncie są jeszcze do wygrzebania i każdy może poczytać jakie G robiłem.
      Następnie przyszedł czas na działalność gospodarczą ponad 5 lat. za zarobione pieniądze własnie dzięki zleceniom coraz to nowych klientów mogłem zainwestować. Zaprojektować , zbudować komorę i wyposażyć pracownie i przenieść się z darmowych amatorskich rozwiązań na Komercyjne. Każdego roku mogę powiedzieć że rok temu byłem "głupi". Człowiek uczy się całe życie i nigdy nie będzie doskonały.

Na produkty ( zwrotnice ) naszej marki zawsze była gwarancja zadowolenia i możliwość zwrotu chociażby z racji na tak trudny aspekt jak indywidualne odbieranie brzmienia. W historii firmy na ponad 1000 par zwrotnic nie liczyłem ich dokładnie był tylko jeden zwrot ( o jednym pamiętam ). A racja był jeszcze niejaki Pan Piku16 administrator innego nie działającego już forum ( podobno oszust - tak pisali na forach) który poczuł się w obowiązku wymierzyć w moją stronę Batalie anty reklamy - jak widać bez powodzenia ( jego forum, sklep i firma już nie istnieje a ja działam i się rozwijam )

Dla zawistników mam propozycje: Dla forumowiczów przez pewien nieokreślony bliżej czas zmierzę każde dostarczone do mojej pracowni kolumny całkowicie za darmo i kompleksowo.
      Myśle ze nie mam intencji aby kogokolwiek tutaj denerwować więc nie będę udzielał się na forum. osoby szukające pomocy z mojej strony zapraszam na drogę prywatną.

Z poważaniem i szacunkiem dla niektórych osób z forum oraz wszystkich Moich Klientów tych prywatnych i tych branżowych.- pozdrawiam serdecznie AZ

Skomentuj

Branża :thumbsup:

Skomentuj

A mógłby się ktoś odnieść do glownego tematu czyli do zwrotnicy? Bo założyłem osobny temat ktory został zamknięty, a ten nie rozwija się w pożądanym przeze mnie kierunku.

Skomentuj

To pokaz pomiary lub symulacje tej zwrotnicy
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez appaloosa Zobacz posta
              Bo założyłem osobny temat ktory został zamknięty, a ten nie rozwija się w pożądanym przeze mnie kierunku.
              Nowy temat w niczym nie pomoże.

Skomentuj

Zamieszczone przez Branża Zobacz posta
                Panowie Ja tu jestem.
                zarejestrowałem się na forum za namową kilku jego czytelników ( nie moderatorów ). Moje intencje to jedynie chęć pomocy nic więcej.
                Ale jak widać nie jestem tu mile widziany więc chyba przestanę się udzielać - kilku osobom wyraźnie działam na nerwy a szkoda.

w obronie własnej napiszę tylko raz:
                działam na rynku ładnych parę lat ( 10 ? ). Dzięki temu że działałem na allegro pod wszystkim znanym loginem mogłem nauczyć się Bardzo dużo i skutecznie rozwijać moją Pasje - własnie dzięki kolejnym zleceniom. Myśle ze wszystkie komentarze na starym koncie są jeszcze do wygrzebania i każdy może poczytać jakie G robiłem.
                Następnie przyszedł czas na działalność gospodarczą ponad 5 lat. za zarobione pieniądze własnie dzięki zleceniom coraz to nowych klientów mogłem zainwestować. Zaprojektować , zbudować komorę i wyposażyć pracownie i przenieść się z darmowych amatorskich rozwiązań na Komercyjne. Każdego roku mogę powiedzieć że rok temu byłem "głupi". Człowiek uczy się całe życie i nigdy nie będzie doskonały.

Na produkty ( zwrotnice ) naszej marki zawsze była gwarancja zadowolenia i możliwość zwrotu chociażby z racji na tak trudny aspekt jak indywidualne odbieranie brzmienia. W historii firmy na ponad 1000 par zwrotnic nie liczyłem ich dokładnie był tylko jeden zwrot ( o jednym pamiętam ). A racja był jeszcze niejaki Pan Piku16 administrator innego nie działającego już forum ( podobno oszust - tak pisali na forach) który poczuł się w obowiązku wymierzyć w moją stronę Batalie anty reklamy - jak widać bez powodzenia ( jego forum, sklep i firma już nie istnieje a ja działam i się rozwijam )

Dla zawistników mam propozycje: Dla forumowiczów przez pewien nieokreślony bliżej czas zmierzę każde dostarczone do mojej pracowni kolumny całkowicie za darmo i kompleksowo.
                Myśle ze nie mam intencji aby kogokolwiek tutaj denerwować więc nie będę udzielał się na forum. osoby szukające pomocy z mojej strony zapraszam na drogę prywatną.

Z poważaniem i szacunkiem dla niektórych osób z forum oraz wszystkich Moich Klientów tych prywatnych i tych branżowych.- pozdrawiam serdecznie AZ
                Każdy się domyślał że tu jesteś i kryjesz się pod tym nickiem, szkoda tylko że nie zrobiłeś tego jawnie.
                Mnie nie denerwujesz, wręcz przeciwnie, ciesze się że piszesz, powinieneś się poczuwać do tego jakie zwrotnice sprzedawałeś.
                Twoimi klientami na tamte zwrotnice byli ludzie zieloni w temacie, więc dla nich rozjechana faza i dziura w podziale nie była słyszalna a zwrotnica spełniała jedną ze swoich podstawowych funkcji - zabezpieczała głośniki przed uszkodzeniem , chociaż jak mierzyłem jedną Twoją zwrotnicę to na pewno wzmacniacz lampowy nie przeżyłby takiej impedancji.

Chyba jasnym było że w końcu Twoja zwrotnica trafi w ręce kogoś kto się zna i wie że zwrotnice wykonane są źle pod kątem technicznym i sam dobrze o tym wiesz, masz pewnie schematy swoich zwrotnic więc skoro teraz możesz to sobie je pomierz, dodatkowo masz sklep z głośnikami więc sobie ich posłuchaj.

Co do zwrotów Twoich zwrotnic to znam osobę która dostarczyła mi komplet Twoich zwrotnic ( dwie pary monitorów i jedne 3drożne podłogowe )
                Ta osoba chciała zwrócić zwrotnice jednak z tego co wiem nie dało się do Ciebie dodzwonić ani uzyskać z Tobą żadnego kontaktu..

Sztuką jest przyznać się i widzieć swoje błędy, nie wiem co Cię dziwi że w świecie osób które na co dzień obcują ze sprzętem audio, sami go tworzą itp. ktoś zarzucał Ci niekompetencje, poza tym miał rację. Co do Piku to chłopak zwariował, początkowo wrzucał ostrzeżenia przed Twoimi produktami jednak potem chciał się chyba na tym wybić i wskazać siebie jako godnego następce ale jak sam widzisz wyszło jak wyszło

Moim zdaniem jeśli chcesz pokazać że teraz robisz wszystko jak należy wrzuć kilka pomiarów głośników ( masz ich przecież wiele) pokaż nam że to nie tylko puste słowa.
                Może nawet pokusisz się o wklejenie jakiegoś kompletnego pomiaru wraz z przykładową zwrotnicą ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
                  Może nawet pokusisz się o wklejenie jakiegoś kompletnego pomiaru wraz z przykładową zwrotnicą ?
                  http://zap-acoustics.pl/ tu juz troche ich jest :)

Skomentuj

Jakiś czas temu tam wchodziłem i nic nie było, a tu proszę kilka opracowań
                    No i zwrotnice wyglądają jak należy a nie na odpadzie z panelu podłogowego, teraz elegancka sklejka prawie jak i Pana ZapHa.
                    Są pomiary charakterystyk częstotliwościowych, zniekształceń oraz krótkie opisy, bardzo fajne te pomiary wysokotonówek
                    Szkoda tylko że tak późno taki progres jednak jak widać MOŻNA!
                    Last edited by Rfck; 18.06.2014, 13:19.

Skomentuj

Panie RFCK z tego co kojarzę jest Pan naszym klientem więc złych intencji Pan mieć nie może. Z tego co Pan napisał to wszystko układa się w jedną całość bo te zwrotnice które pan dostał to własnie te które krytykował Piku16. było ich 3 albo 4 pary od jednego klienta który chciał je oddać po około 2 latach nie pamiętam szczegółów. A regulamin zakupu towarów usługowych jasno określa "gwarancja zadowolenia" z możliwością zwrotu do 30 dni bez podania przyczyny od daty otrzymania ( jeśli po prostu efekt brzmieniowy nieodpowiada ).

Każdy się domyślał że tu jesteś i kryjesz się pod tym nickiem, szkoda tylko że nie zrobiłeś tego jawnie
                      - Prosze Pana ja się nigdy nie kryłem login jest podpisany Brażna i widnieje pod nim logo Zap-Audio jakie to jest ukrywanie się ?? W 1 poście przywitałem się z Imienia i Nazwiska proszę sprawdzić.

Ta osoba chciała zwrócić zwrotnice jednak z tego co wiem nie dało się do Ciebie dodzwonić ani uzyskać z Tobą żadnego kontaktu..
                      - Nieprawda Klient się kontaktował - Odpisałem ze zwrot jest niemożliwy ponieważ termin zwrotu już Bardzo dawno minął. Po czym dostałem odpowiedź coś w Stylu "w takim razie proszę mi oddać powołe kwoty którą wydałem albo razem z moimi nowymi kolegami którzy sprawdzali Pańskie zwrotnice zrobimy panu negatywną opinie wszędzie gdzie się Da " - Odmówiłem. Znalezieni historii mailingu nie powinno być trudne. W tym też maili gdzie Ów klient zachwalał jak to pięknie Gra i już wymyślał kolejne konstrukcje.

Ów klient wykonywał dosyć dziwne konstrukcje z zbieranki używanych głośników zakupionym na amerykańskich aukcjach. Poza tym z tego co pamiętam wszystkie wykonane dla niego zwrotnice były produktami "dedykowanymi" wykonywanymi na odległość. Klient nie chciał dostarczyć do naszej pracowni kolumn.

pytanie ? : Czy pomiary na podstawie których wysnuwane są oszczerstwa w naszą stronę były wykonywane na licencjonowanym oprogramowaniu , kalibrowanym mikrofonie i w poprawnych warunkach ( komora bezechowa ) ?. Bo jak nie to nie są one żadnym dowodem w świetle Prawa. Pomijam już Fakt że każdy praktyk wykonujący pomiary wie ze wystarczy zejść z mikrofonem poza dedykowaną linie odsłuchu aby zakłucić zgranie fazowe i doprowadzić do osłabienia pasma środka.

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                      http://zap-acoustics.pl/ tu juz troche ich jest
                      - Tak to nasza nowa witryna - jeszcze prawie nic na niej nie ma. Wraz z pojawieniem się u Nas klientów komercyjnych zmieniliśmy diametralnie niektóre aspekty działalności ( chodzi oczywiście o prawa autorskie do projektów ). Klienci komercyjni płacą za nie niemałe pieniądze a klienci prywatni mają prawo tylko do jednorazowego wykorzystania projektu w zamiast za około 10 krotnie mniejsze koszty wykonanych usług.

Na koniec napiszę ze w ramach mojej obecności na forum DIY ( a wasze forum jest jedyne na którym się udzielam ) chciałem po prostu pomóc i udostępnić bezinteresownie chociażby swoje zaplecze. Ale jak czytam bezpodstawną nagonkę niektórych osób to po prostu mi się odechciewa. Bo przecież Zap-Audio to kłamcy i nie wykonują żadnych pomiarów- Darmowy projekt według życzenia dla osoby która wskaże kto w Polsce wykonuje dokładniejsze i wiarygodniejsze pomiary ??

AZ

Skomentuj

Panie RFCK z tego co kojarzę jest Pan naszym klientem więc złych intencji Pan mieć nie może. Z tego co Pan napisał to wszystko układa się w jedną całość bo te zwrotnice które pan dostał to własnie te które krytykował Piku16. było ich 3 albo 4 pary od jednego klienta który chciał je oddać po około 2 latach nie pamiętam szczegółów. A regulamin zakupu towarów usługowych jasno określa "gwarancja zadowolenia" z możliwością zwrotu do 30 dni bez podania przyczyny od daty otrzymania ( jeśli po prostu efekt brzmieniowy nieodpowiada ).
                        Tak, jestem klientem i byłem zadowolony z naszej transakcji o której nawet wspomniałem na forum, nie mam co do Ciebie( może dajmy sobie spokój z tym Pan :)?) w żadnym razie złych intencji. Zgadza się z tym zwrotem, wiadomo że nikt nie przyjmie towaru po takim czasie. Jest to przykład tego co mówiłem.
                        Osoba o której mówimy to laik w temacie więc nie słyszał niedoskonałości tych zwrotnic, jeśli dostałby je ktoś osłuchany ze sprzętem audio na pewno by to wychwycił.
                        Zwrotnice które wykonywałeś kiedyś na kawałku panelu podłogowego były przypadkowe i niedobre i chciałbym żebyś to przyznał, a to jak teraz to robisz właśnie pokazałeś i ciesze się że poszło to w dobrą stronę!

- Nieprawda Klient się kontaktował - Odpisałem ze zwrot jest niemożliwy ponieważ termin zwrotu już Bardzo dawno minął. Po czym dostałem odpowiedź coś w Stylu "w takim razie proszę mi oddać powołe kwoty którą wydałem albo razem z moimi nowymi kolegami którzy sprawdzali Pańskie zwrotnice zrobimy panu negatywną opinie wszędzie gdzie się Da " - Odmówiłem. Znalezieni historii mailingu nie powinno być trudne. W tym też maili gdzie Ów klient zachwalał jak to pięknie Gra i już wymyślał kolejne konstrukcje.

Ów klient wykonywał dosyć dziwne konstrukcje z zbieranki używanych głośników zakupionym na amerykańskich aukcjach. Poza tym z tego co pamiętam wszystkie wykonane dla niego zwrotnice były produktami "dedykowanymi" wykonywanymi na odległość. Klient nie chciał dostarczyć do naszej pracowni kolumn.
                        Być może później się z Tobą skontaktował i ja nic nie wiedziałem o tym, ale mniejsza o to.
                        Jeśli chodzi o głośniki to zgadzam się były to dość dziwne zestawienia, natomiast głośniki bardzo dobre.
                        No i właśnie w tym sęk, sam napisałeś DEDYKOWANE i tutaj wychodzą wszelkie nieporozumienia bo sam teraz doskonale wiesz że NIE DA SIĘ zrobić dobrej zwrotnicy bez pomiarów, więc taka usługa po prostu nie powinna mieć miejsca, mam nadzieje że rozumiesz co mam na myśli? To coś jak wypisywanie recepty na leki po wizycie u lekarza przez internet.. ( Na czym polegała według Ciebie zwrotnica dedykowana ?)

pytanie ? : Czy pomiary na podstawie których wysnuwane są oszczerstwa w naszą stronę były wykonywane na licencjonowanym oprogramowaniu , kalibrowanym mikrofonie i w poprawnych warunkach ( komora bezechowa ) ?. Bo jak nie to nie są one żadnym dowodem w świetle Prawa. Pomijam już Fakt że każdy praktyk wykonujący pomiary wie ze wystarczy zejść z mikrofonem poza dedykowaną linie odsłuchu aby zakłucić zgranie fazowe i doprowadzić do osłabienia pasma środka.
                        Nie, nie były, zrobione zostały programem SpeakerWokrshop w dużym w miarę dostosowanym pomieszczeniu czyli w sposób amatorski, jednak takie pomiary mają pokrycie z pomiarami na sprzęcie komercyjnym. Nie zmienia to faktu iż zwrotnice które wykonałeś nie przeszły żadnego pomiaru ( jak sam napisałeś klient nie zgodził się na wysłanie kolumn na pomiary)

- Tak to nasza nowa witryna - jeszcze prawie nic na niej nie ma. Wraz z pojawieniem się u Nas klientów komercyjnych zmieniliśmy diametralnie niektóre aspekty działalności ( chodzi oczywiście o prawa autorskie do projektów ). Klienci komercyjni płacą za nie niemałe pieniądze a klienci prywatni mają prawo tylko do jednorazowego wykorzystania projektu w zamiast za około 10 krotnie mniejsze koszty wykonanych usług.

Na koniec napiszę ze w ramach mojej obecności na forum DIY ( a wasze forum jest jedyne na którym się udzielam ) chciałem po prostu pomóc i udostępnić bezinteresownie chociażby swoje zaplecze. Ale jak czytam bezpodstawną nagonkę niektórych osób to po prostu mi się odechciewa. Bo przecież Zap-Audio to kłamcy i nie wykonują żadnych pomiarów- Darmowy projekt według życzenia dla osoby która wskaże kto w Polsce wykonuje dokładniejsze i wiarygodniejsze pomiary ??

AZ
                        Możesz wskazać o kogo chodzi jeśli chodzi o nagonkę ? bo chyba nie masz na myśli mnie ?!? Ja tylko chciałbym abyś publicznie przyznał się tutaj:
                        "tak robiłem gówniane zwrotnice ale to było kiedyś, teraz mam porządny sprzęt pomiarowy, pomieszczenie i pokażę wam że wiem jak się to robi"
                        Tak od siebie dodam że naprawdę jestem ciekaw jak wyglądał proces produkcji TAMTYCH zwrotnic i pewnie wielu użytkowników również :)
                        Chętnie skorzystam z Twoich pomiarów zniekształceń których sam zrobić nie mogę, ba nawet zmierzyłeś głośnik który u Ciebie kupiłem więc dodatkowy bonus.
                        Absolutnie nie mam nic do Twojej osoby i cieszyłbym się jak byś udzielał się na forum, teraz widzę że nie robisz już tandety.
                        Jestem osobą która nie ocenia ludzi za jedną rzecz i potem wyrabia sobie opinie.
                        Masz dobre ceny w swoim sklepie, więc mimo wszystko postanowiłem u Ciebie zakupić parę gratów i okazało się że jesteś w porządku, zaproponowałeś mi dodatkową usługę w zamian za niedostępność zamawianego przeze mnie towaru a ja odebrałem to jako szacunek do klienta.

Pozdrawiam
                        Last edited by Rfck; 18.06.2014, 13:43.

Skomentuj

Dzięki temu że działałem na allegro pod wszystkim znanym loginem mogłem nauczyć się Bardzo dużo i skutecznie rozwijać moją Pasje
                          szkoda tylko że koszty tej nauki były przeniesione na klientów .

Czy pomiary na podstawie których wysnuwane są oszczerstwa
                          No ale Pan jak sam wyżej napisał nie wykonał żadnych
                          Bo klient nie dostarczył głośników więc zwrotnicy nie dało się wykonać i taką odp. powinien uzyskać klient .

Kalibracja bądź jej brak nie wpływa na zgranie fazowe.
                          No i bez przesady z tymi mm dokładności w ustawieniu mikrofonu. Owszem różnica w revers null będzie ale to nie jest jedyny wyznacznik "zagrania fazowego" . Jak się nagle pojawiają jakieś dziury przy minimalnym przestawieniu mica to jest coś skopane z projektem (np podział jest za wysoko , , odległość między głośnikami dużo za duża itp.)

Polsce wykonuje dokładniejsze i wiarygodniejsze pomiary ??
                          Pan Kisiel - Akustyk czy Akkus na przykład .

Skomentuj

Panowie Ja tu jestem.
                            W takim razie, proszę o wypowiedzenie się w tym temacie: http://diyaudio.pl/showthread.php/13...-killer/page11
                            Myślę że większość osób chciało by uzyskać wyjaśnienie całej sytuacji.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                            Pan Kisiel - Akustyk czy Akkus na przykład .
                            Raven był pierwszy :p

Skomentuj

Zwrotnice dedykowane to coś w rodzaju zwrotnic uniwersalnych i każdego klienta który je kupuje informuje o Tym ze aby zwrotnice były na 100% musi dostarczyć do nas kolumny. Niektórzy klienci po prostu nie chcą się kłopotać i wolą pół środki nie ma co ukrywać :(. połowa produktów dedykowanych jest na podstawie starych projektów - jednak i tutaj do niektórych klientów nie dociera informacja ze wymiary obudowy muszą się zgadzać.
                              Obecnie chcąc uświadamiać ludzi z większym naciskiem napieramy na klientów aby wysyłali do nas kolumny lub ściśle się trzymali wytycznych naszych projektów. Ale i tak nadal zdarzają się klienci typu: ja jednak zakupię "dedykowane" a jak się nie spodoba to przyjadę z kolumnami aby wykonać "projektowe" - Po czym dostajemy telefon " Panie Adama gra w pełni satysfakcjonująco nie będę już tracił czasu na jeżdżenie do Was :(. I co ja mogę więcej zrobić ?? Dlatego własnie zawsze dawaliśmy i dajemy możliwość zwrotu na produkty usługowe.
                              Obecnie i poza sporadycznymi przypadkami Przedtem nigdy nie stosowaliśmy programów symulacyjnych do wykonywania zwrotnic - Ja po prostu ich nie lubie. Projekty filtracji wykonujemy zawsze na żywo ( zmiana - pomiar , zmiana - pomiar , odsłuch , zmiana - pomiar itd.... ), Produkty "dedykowane" jeśli się zdarza że ktoś się upiera i musimy je wykonać to także nie są liczone tylko wykonywane na Bazie doświadczeń. Bez dwóch zdań to własnie dzięki naszym licznym klientom mogłem się uczyć i nadal to robię; i nigdy nie powiem ze wiem już wszystko. Doświadczenia z 1000 cy projektów zostają w głowie. Bez dwóch zdań także każdy logicznie myślący człowiek powie że 10 lat temu jak zaczynałem- "G" umiałem ....
                              AZ :)

W takim razie, proszę o wypowiedzenie się w tym temacie: http://diyaudio.pl/showthread.php/13...-killer/page11
                              Myślę że większość osób chciało by uzyskać wyjaśnienie całej sytuacji.
                              Myślę ze już wszystko wyjaśniłem wyżej. Sprzeczać możemy się latami. Tym bardziej że jak jestem z światka komercyjnego. Nie ma sensu ...

Pan Kisiel - Akustyk czy Akkus na przykład
                              Z Akkusem współpracuje na drodze Handlowej i bardzo sobie cenie tą współprace.

Jest Pan Kisiel i jest Kłamca Zap. Przecież każdy na tym forum to wie i po co tracić czas na dalsze rozmowy ?

Ps. Ja nie łącze wykresów :) - Nie muszę. Pomiary wykonywane są bez łączenia On-axis + NF.

Skomentuj

Ale tu nie ma się co unosić honorem tylko pokazać że wszyscy się mylą...
                                DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Kalibracja bądź jej brak nie wpływa na zgranie fazowe.
                                  No i bez przesady z tymi mm dokładności w ustawieniu mikrofonu. Owszem różnica w revers null będzie ale to nie jest jedyny wyznacznik "zagrania fazowego" . Jak się nagle pojawiają jakieś dziury przy minimalnym przestawieniu mica to jest coś skopane z projektem (np podział jest za wysoko , , odległość między głośnikami dużo za duża itp.)
                                  Po raz kolejny ktoś nie czyta ze zrozumieniem. Wyjaśniam że chodzi o to że jak ktoś chce wykonać pomiar tak aby projekt wyglądał na zły to z minimalną wiedzą to zrobi.

Po raz ostatni też napiszę:
                                  Klient kupuje produkt i jest informowany o tym ze produkt jest dedykowany a nie zaprojektowany w studiu ( pracowni ). Dostaje na produkt gwarancje zadowolenia z możliwością zwrotu i dożywotni serwis. Klient dzwoni piszę ze jest bardzo zadowolony i nie zwraca produktu. i ja się pytam gdzie tu jest w świetle prawa oszukiwanie klientów ?? A osoby które u mnie nic nie kupiły Tak piszą ....

Optymistyczny jest Fakt że świadomości ludzi rośnie a lenistwo spada i obecnie przynajmniej u nas odsetek zwrotnic dedykowanych w stosunku do projektowych jest bardzo mały... I to mnie bardzo cieszy ...

AZ

Skomentuj

I zostawić dobre imię firmie, usługom które Pan wykonuje... żeby polecać ze spokojnym sumieniem
                                    DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
                                      Ale tu nie ma się co unosić honorem tylko pokazać że wszyscy się mylą...
                                      Udowodnienie tego w tłumie hejterów jest niemożliwe.

Jedyny sposób to aby Chętni Hejterzy skorzystali z moich usług. Jak przedstawią się z Imienia i Nazwiska oraz Nicku na forum Diy-Audio- wykonam im usługę całkowicie za darmo pod warunkiem ze ją opublikują na forum.
                                      Innego sposobu udowodnienia czegokolwiek "samotnej Osie" w "roju pszczół" jest niewykonalne bo będziemy się tak sprzeczać latami. A ja tyle czasu nie mam niestety - Pracuje...

I będzie jak tytuł tego postu - Ktoś wypatroszył kogoś ... słyszeliście ...

Skomentuj

Ps. Ja nie łącze wykresów - Nie muszę. Pomiary wykonywane są bez łączenia On-axis + NF.
                                        To ciekawe bo cytuje z Pana strony:
                                        " Fully Digital Audio Analysis SystemSpecially designed and prepared the studio acoustically similar to anechoic chambers"
                                        Link do wiki na temat komory bezechowej chcialbym podkreslic rozdzial "Effectiveness over frequency":
                                        http://en.wikipedia.org/wiki/Anechoic_chamber

Tak wiec z komora bezechowa to ma malo wspolnego a co tu dopiero mowic o "similar". Dlaczego o tym pisze? Bo jestem po prostu ciekaw jak pelnopasmowy pomiar jest wykonywany? Żeby nie bylo ze sie czepiam czy cos. Pytam z czystej ciekawosci.

Skomentuj

Jest Pan Kisiel i jest Kłamca Zap. Przecież każdy na tym forum to wie i po co tracić czas na dalsze rozmowy ?
                                          Na opinię pracuje się latami a każdy "zły uczynek" jest niestety zapamiętany, gdyby natomiast firma zap audio nie została skojarzona z killerem byłoby o wiele lepiej, chociaż pewnie ktoś i tak by do tego doszedł.

Swoją drogą chętnie bym wysłał swoje kolumny na takie pomiary i projekt zwrotnicy ale po pierwsze są nieskończone a po drugie mieszkam w UK, więc nie bardzo chciałoby mi się płacić tyle kasy na wycieczkę

Skomentuj

Czaruję...
                                          X