Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Parametry STX. Prawdziwe? ,Opinie użytkowników kolumn na STX

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

łooooooooooooooooooooooooooooooooo ale przebitka

Skomentuj

A słyszał ktoś jak grają S-7? Jestem ciekawy.

Skomentuj

stx mierzy wysoko, już nawet się reklamuje w audiofilskim magazynie Audio

Skomentuj

Moim zdaniem ze średnitonowych STX to jedynie model GDM 17-150 SS zasługuje na uwagę. A wysokotonowki są badziewie, wystarczy spojrzec na charakterystyke częstotliowściową i porównać sobie np. z odpowiednikami produkcji Tonsil.

Skomentuj

tonsil ma tak naciągane charakterystyki że głowa mała..... robiliśmy z yoshim pomiary 11/100 i nie trafiły się nam 2 takie same.... yoshi miał chyba z 6 sztuk ja 4..... co więcej okazało się że moje dwa tonsilki mają rozne karkasy cewek.... chyba we wrześni wyznaje się zasade że cewka to cewka i olać z czego ją zrobili... STX ma kiepskie kopułki niewiem jak 11/200 bo jeszcze jej nie słuchałem. ale tonsil ma niewiele lepsze... ja bym zainwestował choćby w najtańszego peerlessa czy Vifke (koło 100zł sztuka a jakość nieporównywalnie lepsza)

Skomentuj

A czy głośniki basowe STX trzeba wygrzewać. Jeżeli tak to w jaki sposób i czy w obudowie czy bez?

Skomentuj

koniecznie w obudowie!! inaczej jak zresztą w kazdej basówce wyprujesz zawiesznie jak będziesz to nieumiejetnie robił

Skomentuj

Tonsilowskie 11/100, które mierzyłeś, pochodziły z allegro, giełdy czy ze sklepu?
                  Nie mam zamiaru kupować, to czysta ciekawość.

Skomentuj

ja miałem 2 z giełdy 2 ze sklepu ( odziwo lepsze były te z giełdy....)
                    yoshi niewiem....

Skomentuj

Wygląda więc na to, że Tonsil wypycha na rynek dla DIY głośniki, które nie przeszły kontroli technicznej (o ile jakąś kontrolę jeszcze mają).

Skomentuj

Czaruję...
                      X