Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Co sądzicie o Tonsil gdn 20/100 ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Hmm większe nie znaczy lepsze:),będziesz miał ciężko to ustawić w pokoju żeby polepszyć dźwięk,ja by złożył jakieś kolumienki na 6,5-8 cali usherki,bo 10 cali w tak małym pokoju nie będzie grało tak myślę,ale kombinuj:) może jakoś to ogarniesz.

Skomentuj

Nie kierowałem się większe = lepsze po prostu kupiłem je okazyjnie więc nie zawahałem się nad zakupem ich. Jutro będę bawił się ustawieniem kolumn i napiszę czy się poprawiło czy nie :)

Skomentuj

Właśnie skończyłem przemeblowanie, ustawiłem kolumny inaczej i teraz basu jest bardzo dużo w zupełności wystarcza dla mnie :P Jednak ustawienie potrafi wiele zmienić :P

Skomentuj

W pokoju 8m2 sub to będzie "pompka" odtwarzająca niski bas przez kompresyjna zmianę ciśnienia.

Jeśli chodzi o typowy głośnik niskotonowy do zestawu 3 drożnego - nie taki do suba, moim zdaniem nie opłaca ich "dusić" w małym pomieszczeniu.

Teraz o tym GDN 20/100. Chodzi o wersję /3 04 czy jakąś inną? Te co mam na myśli produkował Pro-Tonsil na blaszanym czarnym koszu - GDN 20/100/3 4 om wersję można rozpoznać po otworze w słupku centralnym nabiegunnika.
          Moim zdaniem jako niskotonowy jest ok. Bas na pewno będzie lepszy od basów z typowych osiemnastek, ale nie będzie to bas bardzo głęboki. Jeśli nie chcemy żeby zaczynał za bardzo "dzwonić", obudowa około 30 litrów powinna mieć objętość i rura rezonatora jak największa dopasowana gdzieś około 40 hz - to sobie już dobierzesz w trakcie prób. Jednak należy mieć większe pomieszczenie, żeby usłyszeć w pełni jego zalety. Wiem że były inne wersje tego głośnika o tym samym oznaczeniu używane w subwoferach aktywnych, ale nic poza tym konkretnego.

No i cena też istotna. W zależności od źródła kupisz za ok. 170-180 złotych,wersje Pro-Tonsila dostępne są chyba już tylko przez allegro.
          Właśnie z tego względu lepiej chyba zastanowić się nad czymś innym, może nawet droższym.
          Z podobnych tej wielkości "blaszaków" dobrym jest też Visaton W 200s

Skomentuj

Czaruję...
          X