Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Poszukuje projektu monitorów z Wavecor TW030WA07

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Poszukuje projektu monitorów z Wavecor TW030WA07

I znaleźć nie mogę, albo źle szukam... :mellow: Jakiś czas temu kupiłem te Wavecory; wiem i słyszę że sie marnują. Bardzo szkoda mi je zostawiać w duecie z teslami z kompletnie nie dopasowaną zwrotnicą, słychać że mogą więcej. Na forum jest projekt z Fountek FW168, ale to podłogówki, albo w innym miejscu gotowy kit bez schematów. Czy ktoś zna jakiś projekt do skopiowania?

Nie ma znaczenia czy to monitor czy podłogówka. Zachowaj tą samą objętość (15-17L), szerokość przedniej ścianki i możesz kopiować.
    Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Nie na temat...
      Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
      Nie ma znaczenia czy to monitor czy podłogówka
      No polemizowałbym z tym. BS będzie mniejszy w przypadku monitora, więc jakaś różnica będzie. Aczkolwiek takie różnice to chyba tylko w teście porównawczym da się wychwycić, także po części rację masz :)

Skomentuj

Nie na temat...

Zamieszczone przez waloos Zobacz posta
        No polemizowałbym z tym. BS będzie mniejszy w przypadku monitora, więc jakaś różnica będzie
        Ja bym nie dyskutował tylko pokażę. Standardowa podłogówka 1000x200 i monitor 380x200. Głośnik niskośredniotonowy w osi na odpowiedniej wysokości.

Oczywiście różnice nieistotne.
        Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

tu coś znalazłem http://frequence-shop.dk/produkter/2.../1235-m7-wa-s/

Skomentuj

Nie na temat...
            No własnie o coś takiego mi chodziło. Widać, że różnica nie jest wielka, ale przy niskiej kompensacji BS może się okazać, że wokale lekko stracą na masie :) Poza tym tutaj różnica jest szerokopasmowa i moim zdaniem będzie zdecydowanie bardziej słyszalna, niż jakaś wąska górka albo dolina.
            Aczkolwiek, jeśli ktoś nie ma porównania między podłogówkami a monitorami, to dupy bym sobie tym nie zawracał, bo symulacje symulacjami, a akustyka pomieszczenia i tak wniesie więcej zmian :)

Skomentuj

Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
              Zachowaj tą samą objętość (15-17L), szerokość przedniej ścianki i możesz kopiować.
              netto 18L chyba będzie ok?
              Last edited by dzwoniec; 02.01.2015, 21:22.

Skomentuj

W czym robisz wymiary ? bo z tego co wiem to w google sketch Up nie ma takiej opcji..

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
                  bo z tego co wiem to w google sketch Up nie ma takiej opcji..
                  Zakładka Tools>Dimension .

Skomentuj

Nie na temat...
                    Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
                    W czym robisz wymiary ? bo z tego co wiem to w google sketch Up nie ma takiej opcji..
                    Są tylko włączyć sobie musisz widok odpowiednich narzędzi :)

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                      Są tylko włączyć sobie musisz widok odpowiednich narzędzi
                      dokładniej to będzie tak: View>Toolbars>Large Tool Set - żeby mieć pod ręką już. Swoją drogą bardzo fajny program.

Skomentuj

Czaruję...
                      X