I znaleźć nie mogę, albo źle szukam... :mellow: Jakiś czas temu kupiłem te Wavecory; wiem i słyszę że sie marnują. Bardzo szkoda mi je zostawiać w duecie z teslami z kompletnie nie dopasowaną zwrotnicą, słychać że mogą więcej. Na forum jest projekt z Fountek FW168, ale to podłogówki, albo w innym miejscu gotowy kit bez schematów. Czy ktoś zna jakiś projekt do skopiowania?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Poszukuje projektu monitorów z Wavecor TW030WA07
Collapse
X
-
Nie na temat...Zamieszczone przez KonradRak Zobacz postaNie ma znaczenia czy to monitor czy podłogówka
Skomentuj
-
Nie na temat...
Zamieszczone przez waloos Zobacz postaNo polemizowałbym z tym. BS będzie mniejszy w przypadku monitora, więc jakaś różnica będzie
Oczywiście różnice nieistotne.
Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0
Skomentuj
-
Nie na temat...No własnie o coś takiego mi chodziło. Widać, że różnica nie jest wielka, ale przy niskiej kompensacji BS może się okazać, że wokale lekko stracą na masie :) Poza tym tutaj różnica jest szerokopasmowa i moim zdaniem będzie zdecydowanie bardziej słyszalna, niż jakaś wąska górka albo dolina.
Aczkolwiek, jeśli ktoś nie ma porównania między podłogówkami a monitorami, to dupy bym sobie tym nie zawracał, bo symulacje symulacjami, a akustyka pomieszczenia i tak wniesie więcej zmian :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez KonradRak Zobacz postaZachowaj tą samą objętość (15-17L), szerokość przedniej ścianki i możesz kopiować.
Last edited by dzwoniec; 02.01.2015, 21:22.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Rfck Zobacz postabo z tego co wiem to w google sketch Up nie ma takiej opcji..
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez Rfck Zobacz postaW czym robisz wymiary ? bo z tego co wiem to w google sketch Up nie ma takiej opcji..
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaSą tylko włączyć sobie musisz widok odpowiednich narzędzi
Skomentuj
Skomentuj