Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

AWX 10" sub x 2 + monitory na usherach

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Patrząc po wykresach, ten chinol ma w sam raz 200W w 8R przy symetrycznym 70VDC. Ale jak im wychodzi 1200W/8R w mostku, to ja nie rozumiem. Kto mnie dokształci?

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
      juz od roku leza u mnie glosniki i obudowy wyciety pod taki zestaw
      tylko brak czasu na montaz
      Dawaj to do Gd, po as będę mierzył swoje zaległości, więc jeden zestaw więcej nie zrobi różnicy :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
        Patrząc po wykresach, ten chinol ma w sam raz 200W w 8R przy symetrycznym 70VDC. Ale jak im wychodzi 1200W/8R w mostku, to ja nie rozumiem. Kto mnie dokształci?
        No to nie wiele daje, tyle, że stereo;-)

No i nieduży radiator, wbudowany zasilacz. Jakieś plusy są.
        Last edited by Adam_85; 04.11.2014, 12:40.

Skomentuj

Ja tam mam pcb do zbiga 3.0. :) spokojnie 400w wyciagniesz

Skomentuj

A w takim razie pytanie jeszcze, ile sure będzie miał mocy?

http://www.thanksbuyer.com/2-channel...ower-amp-29254

http://www.ebay.com/itm/IRS2092-IRFB...item19eca36363

http://www.ebay.com/itm/IRS2092-350W...item234266b7fb
            Last edited by Adam_85; 04.11.2014, 13:11.

Skomentuj

Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta
              Jakieś plusy są.
              No, ja myślę, patrząc na cenę, że to dość atrakcyjna propozycja. Wcale bym jej nie odrzucał.
              A co do pozostałych, to pierwszy przynajmniej pokazywał wykresy.
              Co do zbiga, to pewniejszy, z tymi w klasie D w razie awarii mogą sobie nasi elektronicy nie poradzić. Albo będą musieli tyle czasu spędzić na rozgryzaniu schematu, że się nie opłaci.
              Chociaż pewnie taniej nie wyjdzie.

Skomentuj

Mam jeszcze pytanie, ktoś ma propozycję jaka średnica b-r będzie optymalna przy tej pompce? Może powinienem iść w szczelinowy, ale jakie wymiary wtedy przyjąć?

Skomentuj

Mam jeszcze pytanie, ktoś ma propozycję jaka średnica b-r będzie optymalna przy tej pompce? Może powinienem iść w szczelinowy, ale jakie wymiary wtedy przyjąć?
                  ja bym dal 10cm jezeli uda sie go tam zmiescic

Skomentuj

Ciezko bedzie wyrownac poziomy gdy suby beda aktywnie zasilane z koncowki mocy a monitory z osobnego wzmacniacza, nawet jesli wzmacniacz ma wyjscie pre out.

Ja bym robil klasycznie 3 way i zapewnil tym kolumnom solidne min 200W na kanał

np Dwie zmostkowane koncówki mocy Sony TA-N55ES ktore w mostku osiagaja moc 300W RMS dla 8 Ohm, 20Hz...20Khz, 0,004% THD

mozna takie juz kupic po ok 500-600zl sztuka, i ciezko znalezc lepsze rozwiazanie jako monobloki, pojednczej koncowki mocy o takiej realnej mocy i za takie pieniadze rowniez nie dostaniemy.
                    Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Jeżeli chodzi o AWX 10" z aluminiowym koszem to około 9cm w zupełności wystarczy, strojenie tak jak radzi producent na 30Hz, objętość netto 45-48l. Ja jednego zasilam 2x 200W w mostku dla 8 ohm. Obudowa powinna być naprawdę sztywna.
                      Pozdrawiam
                      ,

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz posta
                      Ciezko bedzie wyrownac poziomy gdy suby beda aktywnie zasilane z koncowki mocy a monitory z osobnego wzmacniacza, nawet jesli wzmacniacz ma wyjscie pre out.

Ja bym robil klasycznie 3 way i zapewnil tym kolumnom solidne min 200W na kanał

np Dwie zmostkowane koncówki mocy Sony TA-N55ES ktore w mostku osiagaja moc 300W RMS dla 8 Ohm, 20Hz...20Khz, 0,004% THD

mozna takie juz kupic po ok 500-600zl sztuka, i ciezko znalezc lepsze rozwiazanie jako monobloki, pojednczej koncowki mocy o takiej realnej mocy i za takie pieniadze rowniez nie dostaniemy.
                      Jeżeli wzmacniacz ma wyjście na suba aktywnego to nie ma problemu z ustaleniem odpowiednich poziomów na suby i monitory.
                      Też jestem zwolennikiem odpowiednich 3-drożnych kolumn bez suba, ale nie na tych STX-ach.

Skomentuj

Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz posta
                        No
                        Albo 2 kanały w klasie D z ebay

Wyjdzie min polowe taniej

Zamieszczone przez Janekzet Zobacz posta
                        Jeżeli wzmacniacz ma wyjście na suba aktywnego to nie ma problemu z ustaleniem odpowiednich poziomów na suby i monitory.
                        Oczywiście, ze nie ma :)

Jak nie ma wyjścia to mozna wyprowadzić
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                          No
                          Albo 2 kanały w klasie D z ebay

Wyjdzie min polowe taniej
                          Ale juz nie bedzie wygladac tak rasowo jak 2 takie koncowki Sony ;p

Skomentuj

To ja wole, zeby brało :P
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Dlugosc portu przy srednicy 9cm wychodzi 40cm okolo, jakas masakra.. co do wzmaka lklukasz daj jakiegos linka:-D mysle o dx 450 ale juz sam nie wiem..

Skomentuj

Ja zrobiłem trochę mniejszą budę niż zalecana, ok. 38l netto i strojenie na 32Hz tunelem HD-18 o śr. 73mm i długości 27cm.
                                Bałem się trochę, że jakieś świsty będzie słychać i dałem 2 jednakowe tunele sklejone razem, żeby mieć zaoblone wyloty z obu stron i jest cisza.

Skomentuj

Zamieszczone przez Janekzet Zobacz posta
                                  Jeżeli wzmacniacz ma wyjście na suba aktywnego to nie ma problemu
                                  Jak nie ma to korzystamy z wejść wysokopoziomowych i głośność subów musimy ustawić raz. Poza tym można zintegrować dwa potki na jednej osi. Gdzie problem?

Skomentuj

Adam wzmak sie nazywa sure
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Jak nie ma to korzystamy z wejść wysokopoziomowych i głośność subów musimy ustawić raz. Poza tym można zintegrować dwa potki na jednej osi. Gdzie problem?
                                      W roznych poziomach wzmocnienia, trzeba ustawic wzmocnienie odpowiodnie dla efektywnosci suba i efektywnosci monitorów, bo sub ciety aktywnie na niskiej czestotliwosci bedzie mial nizsza efektywnosc niz monitory.

Skomentuj

Chyba nie rozumiem... Ja to rozumiem tak że dostosowuję głośność suba jeden raz, tak żeby grał razem z monitorami i z dobrym balansem, a później jak chcę ciszej lub głośniej, to kręcę tylko gałką na wzmacniaczu, nie?

Skomentuj

Chyba nie rozumiem... Ja to rozumiem tak że dostosowuję głośność suba jeden raz, tak żeby grał razem z monitorami i z dobrym balansem, a później jak chcę ciszej lub głośniej, to kręcę tylko gałką na wzmacniaczu, nie?
                                          tak, jeśli wzmacniacz ma wyjście pre out na suba.

kiedyś miałem suba bez filtrów na tda 7294 mostek , z gdn 30 i proporcje głośności i filtrowanie ustawiłem raz w samym amplitunerze.
                                          audiofil nie lubi plików i DSP nie chcąc wiedzieć że w studiu cały czas używa się DSP i nagrywa się najpierw do plików 24 bit ...
                                          http://www.rane.com/note160.html
                                          Amethyst Trinnov Audio

Skomentuj

Czaruję...
                                          X