Patrząc po wykresach, ten chinol ma w sam raz 200W w 8R przy symetrycznym 70VDC. Ale jak im wychodzi 1200W/8R w mostku, to ja nie rozumiem. Kto mnie dokształci?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
AWX 10" sub x 2 + monitory na usherach
Collapse
X
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postajuz od roku leza u mnie glosniki i obudowy wyciety pod taki zestaw
tylko brak czasu na montaz
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Micwoj Zobacz postaPatrząc po wykresach, ten chinol ma w sam raz 200W w 8R przy symetrycznym 70VDC. Ale jak im wychodzi 1200W/8R w mostku, to ja nie rozumiem. Kto mnie dokształci?
No i nieduży radiator, wbudowany zasilacz. Jakieś plusy są.Last edited by Adam_85; 04.11.2014, 12:40.
Skomentuj
-
A w takim razie pytanie jeszcze, ile sure będzie miał mocy?
http://www.thanksbuyer.com/2-channel...ower-amp-29254
http://www.ebay.com/itm/IRS2092-IRFB...item19eca36363
http://www.ebay.com/itm/IRS2092-350W...item234266b7fbLast edited by Adam_85; 04.11.2014, 13:11.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz postaJakieś plusy są.
A co do pozostałych, to pierwszy przynajmniej pokazywał wykresy.
Co do zbiga, to pewniejszy, z tymi w klasie D w razie awarii mogą sobie nasi elektronicy nie poradzić. Albo będą musieli tyle czasu spędzić na rozgryzaniu schematu, że się nie opłaci.
Chociaż pewnie taniej nie wyjdzie.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz postaMam jeszcze pytanie, ktoś ma propozycję jaka średnica b-r będzie optymalna przy tej pompce? Może powinienem iść w szczelinowy, ale jakie wymiary wtedy przyjąć?
Skomentuj
-
Ciezko bedzie wyrownac poziomy gdy suby beda aktywnie zasilane z koncowki mocy a monitory z osobnego wzmacniacza, nawet jesli wzmacniacz ma wyjscie pre out.
Ja bym robil klasycznie 3 way i zapewnil tym kolumnom solidne min 200W na kanał
np Dwie zmostkowane koncówki mocy Sony TA-N55ES ktore w mostku osiagaja moc 300W RMS dla 8 Ohm, 20Hz...20Khz, 0,004% THD
mozna takie juz kupic po ok 500-600zl sztuka, i ciezko znalezc lepsze rozwiazanie jako monobloki, pojednczej koncowki mocy o takiej realnej mocy i za takie pieniadze rowniez nie dostaniemy.Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R
youtube.com/user/Mr1Raziel
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz postaMam jeszcze pytanie, ktoś ma propozycję jaka średnica b-r będzie optymalna przy tej pompce? Może powinienem iść w szczelinowy, ale jakie wymiary wtedy przyjąć?
Pozdrawiam
,
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz postaCiezko bedzie wyrownac poziomy gdy suby beda aktywnie zasilane z koncowki mocy a monitory z osobnego wzmacniacza, nawet jesli wzmacniacz ma wyjscie pre out.
Ja bym robil klasycznie 3 way i zapewnil tym kolumnom solidne min 200W na kanał
np Dwie zmostkowane koncówki mocy Sony TA-N55ES ktore w mostku osiagaja moc 300W RMS dla 8 Ohm, 20Hz...20Khz, 0,004% THD
mozna takie juz kupic po ok 500-600zl sztuka, i ciezko znalezc lepsze rozwiazanie jako monobloki, pojednczej koncowki mocy o takiej realnej mocy i za takie pieniadze rowniez nie dostaniemy.
Też jestem zwolennikiem odpowiednich 3-drożnych kolumn bez suba, ale nie na tych STX-ach.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz postanp Dwie zmostkowane koncówki mocy Sony TA-N55ES ktore w mostku osiagaja moc 300W RMS dla 8 Ohm, 20Hz...20Khz, 0,004% THD
Albo 2 kanały w klasie D z ebay
Wyjdzie min polowe taniej
Zamieszczone przez Janekzet Zobacz postaJeżeli wzmacniacz ma wyjście na suba aktywnego to nie ma problemu z ustaleniem odpowiednich poziomów na suby i monitory.
Jak nie ma wyjścia to mozna wyprowadzićJuz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaNo
Albo 2 kanały w klasie D z ebay
Wyjdzie min polowe taniejSansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Janekzet Zobacz postaJeżeli wzmacniacz ma wyjście na suba aktywnego to nie ma problemu
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Micwoj Zobacz postaJak nie ma to korzystamy z wejść wysokopoziomowych i głośność subów musimy ustawić raz. Poza tym można zintegrować dwa potki na jednej osi. Gdzie problem?Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Micwoj Zobacz postaChyba nie rozumiem... Ja to rozumiem tak że dostosowuję głośność suba jeden raz, tak żeby grał razem z monitorami i z dobrym balansem, a później jak chcę ciszej lub głośniej, to kręcę tylko gałką na wzmacniaczu, nie?
kiedyś miałem suba bez filtrów na tda 7294 mostek , z gdn 30 i proporcje głośności i filtrowanie ustawiłem raz w samym amplitunerze.audiofil nie lubi plików i DSP nie chcąc wiedzieć że w studiu cały czas używa się DSP i nagrywa się najpierw do plików 24 bit ...
http://www.rane.com/note160.html
Amethyst Trinnov Audio
Skomentuj
Skomentuj