Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Usher Dancer CP-8871 II lub Focal Utopia V2 DIY project

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

wlasnie podpada mi strasznie cena bo spiewaja wlasnie 400 netto/szt... ale jak mam to rozumiec. podaje facetowi dokladny modem i twierdzicie ze nie jest on z tej kolumny? producent klamie czy sprzedawca? :)

Skomentuj

To i tak tanio

Masz tu wypowiedz dystrybutora na Polskę:
      Zamieszczone przez charLeS Zobacz posta
      9980-20be nie jest sprzedawany nigdzie na świecie. Stosują je tylko i wyłącznie do swoich kolumn. Wiele razy próbowaliśmy zamówić je, nawet dwie sztuki na testy i nie dało rady.
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

A może to jakieś sztuki na wymianę. Jakby nie było to zdarzy się upalić wysokotonówkę, gdyby nie były sprzedawane to co ? Kolumna do wywalenia ? Musi istnieć możliwość kupna serwisowego zamiennika, tylko te zazwyczaj kosztują odpowiednio dużo.

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
          To i tak tanio

Masz tu wypowiedz dystrybutora na Polskę:
          cena również mi się niska wydaje jak na tak poszukiwane głośniki

Skomentuj

Zamieszczone przez waloos Zobacz posta
            A może to jakieś sztuki na wymianę. Jakby nie było to zdarzy się upalić wysokotonówkę, gdyby nie były sprzedawane to co ? Kolumna do wywalenia ? Musi istnieć możliwość kupna serwisowego zamiennika, tylko te zazwyczaj kosztują odpowiednio dużo.
            To wysyłasz na gwarancji i oni ci ja wymieniają
            Oczywiście za odpowiednia ilosc pieniędzy
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

To wysyłasz na gwarancji i oni ci ja wymieniają
              Oczywiście za odpowiednia ilosc pieniędzy
              nie rozumiem trochę tej polityki, z B&W w audioklanie można kupić każdy przetwornik tej marki, a u ushera nie? Na dodatek z tego co piszecie to ten beryl ushera co mogę kupić (9980-20Be) nie jest tym samym głośnikiem co w oryginale? Po co takie cyrki i w jakim celu?

Skomentuj

Dlaczego dziwna?
                Dbają o swoje interesy i finanse
                Maja cos czego sam sobie nie zbudujesz i musisz kupic u nich za odpowiednia większa kwotę
                Wielu producentów deklaruje swoje przetworniki jako oem w celu braku klonowania przez Diy
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

AGD nie napalaj się na tego pseudo beryla bo nie warto. Na pewno nie jest to prawdziwie berylowa kopułka, nie ma co się oszukiwać. Nie te pieniądze. Prawdziwy beryl kosztuje tyle ile kosztuje scan albo seas, koniec kropka. Za 400zł masz do wyboru sporo dobrych kopułek klasycznych które będą pewniejszym wyborem niż ten "marketingowy" głośnik.
                  Tak trzeba go nazwać bo żaden szanujący się inżynier nie zrobi głośnika który jest bez sensu, takiego beryla wymyślili marketingowcy aby posuwać ciemnotę ludziom. Tak samo jak kiedyś znalazłem w markecie jogurt z Omega 3, jasne miał tego 0,001 g / 100ml czy coś takiego. No ale "ma Omega 3" wiec można to umieścić jebitną czcionką na etykiecie.

Chcesz mieć coś dobrego, kupuj prawdziwie dobre produkty a nie marketingową papkę.

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                    AGD nie napalaj się na tego pseudo beryla bo nie warto. Na pewno nie jest to prawdziwie berylowa kopułka, nie ma co się oszukiwać. Nie te pieniądze. Prawdziwy beryl kosztuje tyle ile kosztuje scan albo seas, koniec kropka. Za 400zł masz do wyboru sporo dobrych kopułek klasycznych które będą pewniejszym wyborem niż ten "marketingowy" głośnik.
                    Tak trzeba go nazwać bo żaden szanujący się inżynier nie zrobi głośnika który jest bez sensu, takiego beryla wymyślili marketingowcy aby posuwać ciemnotę ludziom. Tak samo jak kiedyś znalazłem w markecie jogurt z Omega 3, jasne miał tego 0,001 g / 100ml czy coś takiego. No ale "ma Omega 3" wiec można to umieścić jebitną czcionką na etykiecie.

Chcesz mieć coś dobrego, kupuj prawdziwie dobre produkty a nie marketingową papkę.
                    Masz racje Yoshi . Odpuszczam sobie tego beryla za 400zł... Jak ktoś jest chętny to niech kontaktuje się z firmą www.audiofast.pl, tam jest dostęny ten model glośnika.

Skomentuj

Nie to zebym sie czepial ale sa jeszcze diamentowy wysokotonwki ushera
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

No i mam kolejny dylemat. A co gdybym do kopii Usher;ów Dancer użył prawdziwego Berla ale Scan-Speak D3004/664000 Illuminator. i Do tego reszte oryginalnych głosników czyli:
                        głośnik średnio-niskotonowy 7" papierowy (8948A)
                        głośnik niskotonowy 2 x 8" węglowy (8955A)

Czy ta wysokotonówka nię będzie troche przerostem formy nad treścią? może nie warto do tej kopii ładowac takiego głośnika a może wersję jedwabną Scan-Speak D3004/660000 Illuminator

Skomentuj

Słyszałem Mini One DMD w salonie Emar w Bydgoszczy, i przyznam szczerze że nawet na AudioShow nie słyszałem równie magicznego dźwięku, neutralnego do bólu ale z drugiej strony zaś mającego coś w sobie.
                          Spokojny Jazz brzmiał fenomenalnie.

Miałem przyjemność mieć u siebie konstrukcję na 8948a + 9950 ze zwrotką Yoshiego, która grała świetnie... jednak Mini One DMD przebija ten dźwięk (może właśnie za sprawą kopułki).

Skomentuj

Zamieszczone przez AGD Zobacz posta
                            Czy ta wysokotonówka nię będzie troche przerostem formy nad treścią? może nie warto do tej kopii ładowac takiego głośnika a może wersję jedwabną Scan-Speak D3004/660000 Illuminator
                            Niestety mi ten glosnik zupełnie nie podszedł
                            Nie użył bym go w żadnej swojej konstrukcji
                            Lepiej juz zagrał rewelator szpilkowy
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Łukaszu lubisz morelowe zamulacze :P
                              Dla mnie beryl kopułka ze ścisłej czołówki .

Skomentuj

Dla mnie ścisła czołówka to dynaudio esotar i accuton cell
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Dla mnie ścisła czołówka to dynaudio esotar i accuton cell
                                  Na wszystkic stronach tego beryla zachwalają, co tobie się w nim nie podoba?

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                                  Łukaszu lubisz morelowe zamulacze :P
                                  Dla mnie beryl kopułka ze ścisłej czołówki .
                                  Dobra panowie, jaka jest barwa tego beryla ? co lepiej skomponuje sie z Scan-Speak 18WU/4741T00 Illuminator?
                                  Szplika iluminator czy ten beryl?

Skomentuj

jaka jest barwa tego beryla
                                    żadna

Skomentuj

Na wszystkic stronach tego beryla zachwalają, co tobie się w nim nie podoba?
                                      To, ze muchy jedzą g... nie oznacza, ze jest dobre
                                      Poprostu nie jestem zwolennikiem bezjajecznego brzmienia tego scana
                                      Dobra panowie, jaka jest barwa tego beryla ? co lepiej skomponuje sie z Scan-Speak 18WU/4741T00 Illuminator?
                                      Szplika iluminator czy ten beryl?
                                      Weź mniejszego tego iluminatora i dołoż do niego wstęge mundorfa

Last edited by lklukasz; 16.12.2014, 21:58.
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                      X