Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer na głośniku Dayton ND105-4

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tak - to pomiary robocze w pełnym paśmie. pasmo poniżej 100Hz jest obarczone odpowiedzią BR w przeciw Fazie, odpowiedzią pomieszczenia i inne wynalazki :). Pomiar roboczy jest bez normalizacji i łączenia pomiarów

- - - - - aktualizacja - - - - -

ps. Faktyczny wykres będzie leciał gdzieś w połowie wysokości dołka i po przekroczeniu jego połowy zacznie stromiej opadać ... jeśli rozumiesz co mam na myśli :)

Skomentuj

Ok, zrozumiałe. Masz może pomiar w polu bliskim tego głośnika? Ewentualnie czy fs jest w miarę zgodne z tym co podaje producent. Dzięki.

Skomentuj

Nie mam pod ręką ... Ale mogę zrobić .... Ja mam u siebie wersje 8 Ohmowe tego głośnika.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Branża Zobacz posta
        Ewentualnie czy fs jest w miarę zgodne z tym co podaje producent
        - FS jest zawsze wyższe w nowych głosnikach. Po wygrzaniu i zmięknięciu zawieszeń sukcesywnie spada.

Skomentuj

Zamieszczone przez Branża Zobacz posta
          Masz może pomiar w polu bliskim tego głośnika? Ewentualnie czy fs jest w miarę zgodne z tym co podaje producent.
          - jak obiecałem :

pomiary FR nie są do końca wiarygodne ponieważ w obudowie pracowały 2 głośniki spięte razem w układzie symetrycznym.
          czerwony pomiar z 2cm jednego z głośników 9 kolumna leżała i miała dociśnięty BR do podłogi oklejonej Pianką
          czarny pomiar obu głośników ( symetrycznie pomiedzy nimi ) 1m/2,83V

Pomiary FR wykonane bez wygładzania i bez bramkowania.

Pomiar Impedancji i TS wykonany na świeżym innym głośniku w pozycji lezącej bez wygrzewania.

głosniki to ND105-8 wersja 8 Ohmowa jak wspomniałem prędzej
          Last edited by Zap Projekt; 14.01.2015, 20:05.

Skomentuj

Czaruję...
          X