Poszukuje szerokopasmowego głośnika o średnicy maksymalnie 90mm do małych monitorów na biurko, bedą to horny o długości tunelu 80 cm I rozmiarach 110mm szerokość 300 mm wysokość , 300 mm głebokość .Narazie testuje głośnik z logitech ,ale docelowo myślalem o fostex Fe 83EN albo któryś z licznej rodzinki tang bang-a, a może jeszcze coś innego ? Monitory niebedą miały suba . Basu nieoczekuje niewiadomo jakiego, zależy mi najbardziej na średnich tonach. Z obudowy zobaczymy co wyjdzie czy to bedzie horn czy mini transmision line planowany czas ukączenia pierwszej sztuki niedziela wieczorem.:)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Mini back louded horn - poszukiwania głośnika
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaTo po co takie kombinacje jak ma byc sub?Zamieszczone przez benek25 Zobacz postaMonitory niebedą miały suba
Micwoj ubiegłeś mnie
Skomentuj
-
Patefil
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postahi-vi B3N
Skomentuj
-
Ok głośniki już zamówiłem będą najwcześniej we wtorek ,zdecydowałem się na wersję b3s bo ma kwadratowy kosz przy tej samej powierzchni membrany i to mi odpowiada bo wyrobię się w pięciu profilach. Pomęczyłem trochę komputer i zrobiłem taki profil jak na zdjęciu.
Zrobiłem też kosztorys i kupiłem nagwintowany pręt , żeby zrobić szpilki bo nigdzie nie mogłem dostać srub na 4.25 inch długości i 1/8 średnicy.
Skomentuj
-
Na pałe może nie . Powierzchnia przekrój wylotu do powierzchni przekroju na pierwszym załamaniu równa się 1.61803... Powierzchnia przekroju na pierwszym załamaniu do powierzchni na drugim załamaniu równa się 1.61803... i tak aż do piątego . Pięć profili ,pięć srub, pięć załamań .Dlaczego 5 i dlaczego 1.61803 .Czy to abstrakcja czy to hornresp.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz postaCNC załatwi sprawę raz a dobrze.
wyjdzie pewnie taniej niz czas spedzony na recznej robocie
ten otwor pod glosnikiem mi sie nie podoba :/
a jak wytniesz otwor na glosnik?
trzeba by przykrecic proste boki zeby to polozyc na plecach
Skomentuj
Skomentuj