Zamieszczone przez Branża
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Mini back louded horn - poszukiwania głośnika
Collapse
X
-
Wysokie tony były ok niezauważylem żadnej niepokojącej różnicy w porównaniu do obudowy zamkniętej problem był na niższej średnicy, która górowała nad resztą pasma postanowiłem wyłożyć ostatnie załamanie gąbką o grubości 1cm I powierzchni okolo 70cm ² po tym zabiegu dzwięk dostał ogłady .Słuchałem tak i słuchałem myślac co tu jeszcze poprawić I przypomniało mi sie że u żony w biurze leży bose docking station , kiedyś mu się przyglądałem i sam się dziwię, że nigdy go nierozkręciłem . Po ściągnięciu osłony odrazu mi się oczy zaświeciły dwa 3inch głośniki brzydkie jak nieszczęście (membrana I zawieszenie rodem z pro audio) Nietrwało to dłużej jak 20 minut a już jeden z nich siedział w mojej obudowie (musiałem dorobić pierścień bo skurczybyki mają głeboki MAGNES) Podłączyłem słucham , różnica jest kolosalna znając oczywiście ograniczenia małych głośników .Obudowa ma potencjał niechcę zabardzo dodawać wytłumienia bo wygląda to nieestetycznie myślę bardziej nad jej przeprojektowaniem.
Skomentuj
-
Trochę to idzie w drugą stronę, dopasowujemy głośnik do obudowy zamiast obudowę do głośnika.
Właściwie miałem coś pisać o wytłumieniu że czegokolwiek nie włożysz to będzie brzydko wyglądało więc manipulacja w tej obudowie jest żadna... Jeśli to ma być linia transmisyjna to projekt jest porażką bez jakiegokolwiek tłumieniaSzkoda bo ładne.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez benek25 Zobacz postaZałatwo by było jak by tak wszystko odrazu wychodziło.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez benek25 Zobacz posta
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaA zapowiadało się takie ładne a przez tą skórę efekt znikł.. :/marcinsywala.pl
Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS
Skomentuj
Skomentuj