Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Połączenie W.27.400.8.MC, W.18.200.8.MCX, T.10.200.8.ALX, 3 way

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Połączenie W.27.400.8.MC, W.18.200.8.MCX, T.10.200.8.ALX, 3 way

Chcę zrobić projekt na przetwornikach jak w temacie. Jedynie co do średniotonowego mam wątpliwości. Zrobiłem już jedną konstrukcję na M.15.150.8.MCX a druga jest prawie na ukończeniu. Zastanawiam się jaka jest średnica z W.18.200.8.MCX? Ktoś go stosował do swojej konstrukcji? Czy Waszym zdaniem sprawdzi się to połączenie? Charakterystyka W.18.200.8.MCX wygląda ciekawiej niż M.18.150.8.MC ale wiadomo że charakterystyki nie grają. Projekt jest dla kolegi ale nie ma żadnych przeciwwskazań żeby znalazł się w gotowych na forum.
    Last edited by Tobike; 24.04.2015, 12:03.

Zobacz to:
    http://diyaudio.pl/showthread.php/24...t-by-raven1985

Skomentuj

Znam ten projekt, niedługo go posłucham z tw030wa07. Badam teren na większych głośnikach i zastanawiam się nad tymi z tytułu. Właściwie ma to być projekt dla kolegi do hip-hopu. Czy są jakieś przeciwwskazania żeby połączyć ze sobą te głośniki? nie widziałem żadnego projektu na W.27.400.8.MC czy można się spodziewać że to kiepski głośnik?

Skomentuj

Przeciwskazań nie ma, ale będzie na pewno z tego sporo basu :)
        Sam będziesz mierzył zestaw?

Wrzucam linki, aby łatwiej było spojrzeć na głośniki.
        http://www.stx.pl/t-10-200-8-alx.html
        http://www.stx.pl/wm-stx-6-5-1-5-200...uplikat-1.html
        http://www.stx.pl/w-stx-10-2-400-8-f...uplikat-1.html
        Last edited by dolphin123; 24.04.2015, 13:58.

Skomentuj

Tak obudowy i zwrotnice robię sam. To już będzie moja trzecia konstrukcja.

Skomentuj

Gdzie dwie pozostałe? Czemu nie ma ich na forum?

Skomentuj

Zamieszczone przez Tobike Zobacz posta
              Tak obudowy i zwrotnice robię sam
              Masz na myśli mierzenie zwrotnic czy tylko lutowanie?

Skomentuj

Hehe spodziewałem się takiego pytania, każdy nie mający dorobku na forum takie otrzymuje :) Sprzęt pomiarowy mam już od ponad 10 lat. Poprzednie konstrukcje były oparte na gdn 20/80/2, jbl (brak oznaczeń), gdwk 9/120/12f zmodyfikowany przeze mnie (usunięty ferrofluid i kopułka wymieniona na tekstylną). Przyszedł czas na zmiany bo któreś z dzieci odwiedzających synka zniszczyło średniotonowe jbl (nie upilnowałem niestety). Pytanie do was panowie jaka jest różnica między 15 a 18 w srednicy? Lubię jak średnia jest lekko ocieplona. Wydaje mi się że wizualnie ta 18 lepiej się będzie komponować z 27, więc jeżeli 15 ma lepsza średnicę to zmienię ją w projekcie. Doradźcie Proszę.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                  Gdzie dwie pozostałe? Czemu nie ma ich na forum?
                  Ponawiam :) Jak mamy udzielać porad skoro później nic na forum nie jest przedstawiane? :)

Skomentuj

Pytanie do was panowie jaka jest różnica między 15 a 18 w srednicy?
                    lepiej wypada tutaj W15MCX
                    ale przy takich podzialach to oba sie sprawdza
                    ja tam na srednie z W18MCX nie narzekalem

Skomentuj

Dzięki Paweł. Dolphin jak tak bardzo "prosisz" to mogę umieścić projekt na forum szkoda tylko że głośniki nie są już dostępne.

Skomentuj

No to czekamy na konstrukcje już wykonane :)

Skomentuj

Muszę odszukać zdjęcia i zrobić opisówkę więc chwilę to potrwa, zwłaszcza że doba jest dla mnie za krótka. Przyjrzałem się jeszcze parametrom M.18.200.8.MCX i wydaję się bardziej pasować do projektu. Zastanawiam się jeszcze czy nie połączyć go z TW030WA07 a do projektu FX-200 wstawić aluminium T.10.200.8.ALX (Raven nie robił zwrotki z nim).

Skomentuj

TW030WA07
                            Masz go na stanie czy chcesz kupić? Jeżeli kupić to weź pod uwagę że jest niedostępny

Skomentuj

Mam na stanie, zdążyłem kupić po normalnej cenie jak chłopaki na forum zaczęli go chwalić, przed wzmianką że Raven zrobi na nim FX-200 :)
                              Last edited by Tobike; 27.04.2015, 10:54.

Skomentuj

oba glosniki sa bardzo dobre i odpowiadaja mi swoim brzmieniem
                                wiec rob jak chcesz

Skomentuj

Piszesz Paweł o średniakach, czy wysokotonowych?

Skomentuj

wysokie

Skomentuj

Czaruję...
                                    X