Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

POWER 15 vs Peerless XLS 12"

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Shit... mam straszny metlik w glowie bo chcialbym zeby sub ktorego zrobie zszedl jak najnizej. XLS odpadna w przedbiegach ze wzgledu na cene. Ravemaster zdaje sie ze nie schodzi za nisko. Umberto pisze ze hertz schodzi duzo nizej niz beyma. W dodatku Hz jest tanszy niz Beyma (ale irek cos kiedys wpominal ze moglby taniej zalatwic i jeszcze by parametry pomierzyl).
    Za Beyma przemawia skutecznosc chociaz to malo wazne bo budynkow nie mam zamiaru burzyc, chociaz lubie ten efekt z kina kiedy wszystko sie czesie.
    Moze ktos w bliskiej okolicy krakowa ma beyme albo hertza i zaprosilby na odsluch ?

coolombo odpowiednio tzn ile wg. Ciebie ?

pozdrawiam

Skomentuj

grzmil, dlaczego sie zdaje ze rave nie schodzi tak nisko? 154II ma fs=20Hz i 15" membrany.......

Skomentuj

Z pomiarow Bymy POWER12 w ok 50litrach b-r wychodzi ze ma f6 przy 30Hz. Gra bardzo miekko jak sie nastroi wyzej bedzie bardziej kopał. Mam jednego w firmie kupilismy ze znizka 20% w Elmuzie. Mysle ze za nieco ponad 450zl daloby sie go odsprzedac.
        Jesli zalezy Ci tylko na niskim zejsciu kup Hertza. To sa bardzo miekkie glosniki ze nawet lezacy kusz na membranie nieco ja wpycha do srodka :)

Skomentuj

Irek, słusznie mówisz,hertz to typowy subwoofer który zagra nisko(jak na swoją cene).Zawsze mówię,po co mi "kopanie" z suba jak podłogówki się tym zajmują.Sub ma grac jak najniżej i być krótko cięty,nie znoszę jak się wychyla ponad całość choćby w małych szczegółach.A beyma tak robi,kopie a na dole jest skromna.Coś czasami zaznaczy ale unika tego dolnego pasma jak ognia.I jedna uwaga,hertz musi dobrze dostać w palnik żeby zaczął grać jak należy,bez solidnego wygrzania nie pokaże na co go stać.I rozwiejmy wątpliwości,na ok.25m2 spokojnie starcza mu 100W aby porządnie rozrabiał,moje 250W nie jest nawet w połowie wykorzystywane.Nie wiem skąd sie te teorie pobrały o tych zapotrzebowaniach na moc znamionową.Wszystko zależy w ilu metrach ma to grać.
          PZDR

Skomentuj

umberto kiedys mowiles ze potrzebujesz i kick basu i takiego basiora jak z hertza dlatego masz sprzet estradowy w chalupie o ile dobrze pamietam

Skomentuj

Kudłaty, tak,dobrze pamiętasz :)Ale to było kiedyś.Teraz do subika dołączyły podłogówki made in umberto.Mimo 8" w closed kopią solidnie na ws 504.Subik tylko im pomaga w niższych rejestrach.Skutecznie Jak coś to żona może potwierdzić,o, już sie drze że za głośno!A estrada poooszła do żyda,łeb bolał po dłuższym muzykowaniu.
              PZDR

Skomentuj

:) hehe wiedzialem ze estrada sie nie nadaje na dluzsza mete do chalupy

Skomentuj

Kudłaty, oj tak,nie nadaje sie.Ładnie daje ale łeb boli jak diabli.No ale teraz już mi to nie grozi :)Mam jak na razie 2x100+250W i jest bezboleśnie ale cholernie trzęsąco.Tylko jakby się forum dowiedziało co siedzi w tych podłogówkach....umberto out z forum zapewne
                  Ale i tak sie nie przyznam,trafia do działu konstrukcji po zmianach optycznych,jako zagadka :)
                  PZDR

Skomentuj

umberto, masz w nich alfreda ew80 czy jak? pochwal sie!

Skomentuj

Grze, nigdy w życiu!To T A J E M N I C A !Ale paru audiofilów już w rogi zrobiłem.
                      Na pochwały jest jeszcze za wcześnie,zwrotki leżą na kablach na środku pokoju,cały czas grzebie.
                      PZDR

Skomentuj

Grzmil powiem tyle że mam BSW124II 50L BR@35Hz do muzyki i do kina jak najbardziej się nadaje, w filmach trzęsie aż miło schodzi nisko 30Hz to dla niego żaden problem, BSW 154II to taki starszy brat który napewno lepiej i niżej zagra, do tego cena 450zł nie jest wcale wygórowana. Poczytaj co pisał tomaszo o tych subach. W dziale DIY są dwa suby na BSW154II

Skomentuj

Czaruję...
                        X