Zamieszczone przez sylvek
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Jakie mikro kolumienki do komputera
Collapse
X
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaszkoda czasu i uszu na pół środki
mw13p i temat zamknięty na lata .
Skomentuj
-
No wlasnie o to chodzi, ze w malej konstrukcji nie wycisniesz basu z niczego innego niz z membran biernych. Zmiescic je mozna na boku.
Sluchalem kiedys ( i nawet je mierzylem ) kolumienki Bose Computer MusicMonitor, na mikro szerokopasmowcu i dwoch membranach biernych. Nie wiem jak oni to zrobili, ale dzwiek z nich powalal na kolana, biorac pod uwage wielkosc tych pchelek.
Skomentuj
-
Jestem na bierzaco w temacie malych kolumienek.
Mam founteka fr89ex, RS125 oraz TB1320sif (bambusiak).
Na male monitorki zdecydowanie polecam RS125 (mam 4R i 8R wersje), bardzo neutralna srednica i bas potrafi naprawde zadziwic, jak komus ''puszczam'' te male kolumienki na RSach to kazdy galy wywala i pyta sie a skad jest taki bas i leb wsadza pod stol w poszukiwaniu malego subika, a subieka NIET.
Na gore polecam 22TFF (to taki 22taf/g tylko szmaciany), gora jest bardziej delikatna, moim zdaniem fenomenalna kopoleczka jak za takie male pieniadze.
Zestaw mozna zbudowac bardzo tanio i nie bedzie sie czego wstydzic.i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
Skomentuj
-
Zamieszczone przez borys Zobacz postaNa gore polecam 22TFF (to taki 22taf/g tylko szmaciany), gora jest bardziej delikatna, moim zdaniem fenomenalna kopoleczka jak za takie male pieniadze.
Zestaw mozna zbudowac bardzo tanio i nie bedzie sie czego wstydzic
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez sylvek Zobacz postaTak wyglada zwrotnica i ogólny projekt.
Wygląda na ogólnie dostępny i mam nadzieję, że autor się nie pogniewa.
Zamieszczone przez borys Zobacz postato kazdy galy wywala i pyta sie a skad jest taki bas)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez sylvek Zobacz postaA gdzie zabawa i fa
Zamieszczone przez sylvek Zobacz postaale na poważnie to budżet byłby poważnie przekroczony
Zamieszczone przez sylvek Zobacz postatrochę doczytałem wiem jak ugryźć mb, teraz tylko sprowadzić z usa membranę Dayton 6,5"
Skomentuj
-
wybór padnie chyba na rs125-8, czyli jak napisane jest na stronie głównej mb ma być 1,5-2 razy wieksza czyli 175mm powinno być ok.
Co do kopółek to faktycznie masz rację trzeba coś sprzedać. Ale w planach jest jeszcze jeden zestaw do sypialni i w sierpniu robię C.A więc budżet ograniczony, a i system do kompa będzie używany raczej rzadko. Wystarczy że będzie przyzwoity.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez sylvek Zobacz postawybór padnie chyba na rs125-8,
Tak swoją drogą to u niego w sklepie fajne promo na te Daytonki jest.
Skomentuj
Skomentuj