Jak autorowi zależy na minimalizacji obudowy, to stosując mb możesz mieć obudowę mniejszą o zajmowany tunel w stosunku do br. Niedużo ale zawsze.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Jakie mikro kolumienki do komputera
Collapse
X
-
budki już mam pocięte, głębokość jest około 215mm na pojemność około 5l oczywiście wszystko jeszcze mogę przerobić bo i tak myślę że to nie będą budki ostateczne
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zastanawia mnie jeszcze kwestia odległości pomiędzy głośnikami, bo skoro mają to być teoretycznie monitory bliskiego pola to powinienem zbliżyć je do siebie tylko nie wiem czy to nie rozpierdzieli zgrania foazowego.
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaJak autorowi zależy na minimalizacji obudowy, to stosując mb możesz mieć obudowę mniejszą o zajmowany tunel w stosunku do br. Niedużo ale zawsze.
Choć z drugiej strony jest to dodatkowy koszt.Last edited by sylvek; 28.06.2015, 13:14.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez sylvek Zobacz postaPozatym może przeoczyłem ale nie pamiętam mb w konstrukcjach prezentowanych na forum.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaNie wiedzę żadnego sensu stosowania MB do tego daytona .
Po pierwsze budka będzie musiała być głęboka ~180mm.
Po drugie to nic nie da w stosunku do zwykłego BR .
5l
czerwony BR 60Hz
pozostałe z MB daytona bez i z dodaną masą 15g .
Więcej tylko pogarsza sytuację .
Jest jakieś 10hz niżej przy -3db nie wiem czy warto tylko dla tego, ale może dla tego że takie z mb będzie można ustawić przy ścianie?
Skomentuj
-
Rfck
Ja to bym zrobil na Daytonie papierzaku i szmacianym seasie. Seasa mam ale papierowego daytona nie mam, ale pewnie bede mial
Szmaciany seas 22 jest swietny jak na swoja cene. Zwrotnice mam ale do RS125-4.
i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
Skomentuj
-
Zamieszczone przez sylvek Zobacz postars125 chcę to zrobić naprawdę po kosztach
Skomentuj
-
Zamieszczone przez waloos Zobacz postaoszczędzisz kasę bo stoi po 115zł chyba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez waloos Zobacz postaTo kup papierową wersję :) przysłużysz się forum wyrażając opinie to jeszcze oszczędzisz kasę bo stoi po 115zł chyba
alu też jest po 115 tylko ekranowany.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaNie wiedzę żadnego sensu stosowania MB do tego daytona .
Po pierwsze budka będzie musiała być głęboka ~180mm.
Po drugie to nic nie da w stosunku do zwykłego BR .
5l
czerwony BR 60Hz
pozostałe z MB daytona bez i z dodaną masą 15g .
Więcej tylko pogarsza sytuację .
Ja nie mam takiego fajnego programu :rolleyes:Last edited by sylvek; 08.12.2015, 11:26.
Skomentuj
-
I co z tym daytonami? Mój zaprzyjaźniony zespół muzyczny wielkopolska używa sprzętu tej marki i dobrze im się spisuje. Jestem ciekaw jak mniejsze sprzęty się spisują.
Skomentuj
-
Witam wszystkich.
Zamieszczone przez sylvek Zobacz postanormalnie jutro przyjadą do mnie daytony i w przyszłym tygodniu coś o nich napiszę.
Skomentuj
Skomentuj