Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Duży subwoofer tylko do KD

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Z fuga do basenów
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
      A to jakiś nowy sposób usztywnienia?
      Ojj musisz sie jeszcze kapke podszkolić, bo to dość stara metoda wzmacniania ścianek :)

Skomentuj

No... chyba w budownictwie
        Ale powiedz gres lepszy zwykły czy szkliwione?
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Oj Łuki, po co te smiechy i hihy? Edukuj sie chlopie jak masz okazje, bo jest jeszcze sporo rzeczy do pojecia.

Skomentuj

Nie na temat...
            no apropo tego to nie bardzo jest sie czego od ciebie uczyć
            Na odpowiedz na tego typu link ja moge wkleic tysiące o grających kondach czy kablach

Rozumiem, ze juz taka zrobiłeś i porównałeś dwie takie same kolumny
            Czy to tylko link gdzies znaleziony i poprostu skopiowany
            Last edited by lklukasz; 24.08.2015, 10:43.
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Niepotrzebnie brniesz dalej w taki sposob, ktory Cie tylko pograza. Zalecam kapke pokory.

Skomentuj

Nie na temat...

"Pokory"??
                Czyli mam zacząć mowić do ciebie cesarzu czy królu ?

Powiedz jeszcze na jaki klej przykleic te płytki?
                Atlas elastyczny na bazie wody?
                Zeby mdf pięknie ja wchłoną?
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
                  Wystarczyloby zebys nie zachowywal sie buc, ktory od razu wysmiewa cos o czym nie ma pojecia, dajac na to dowod zapytaniem o rodzaj kleju.
                  Czlowiek chce sie podzielic jakas wiedza, doswiadczeniem, a Ty wpadasz i pierwsze co, to sie nabijasz. Czy tak ma sie zachowywac moderator, ktory powinien byc przykladem dla innych urzytkownikow?

Skomentuj

Nie na temat...
                    Niestety jestem juz po remonci

Mógłbym sprawdzić różnych producentów.

Paradyż vs. Hiszpańskie[/OFFTOPIC]
                    Last edited by dan124; 24.08.2015, 11:10.

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                      Nie na temat...
                      no apropo tego to nie bardzo jest sie czego od ciebie uczyć
                      Na odpowiedz na tego typu link ja moge wkleic tysiące o grających kondach czy kablach

Rozumiem, ze juz taka zrobiłeś i porównałeś dwie takie same kolumny
                      Czy to tylko link gdzies znaleziony i poprostu skopiowany
                      Nie na temat...
                      To jest smutne, że nasze forum jest ZAMKNIĘTE na to co inne i "nieszablonowe". Należy klepać cały zas jedno i to samo, byle wzorce się zgadzały... Warto spojrzeć na diyaudio.com gdzie przełamywanie panujących "konwenansów" jest na porządku dziennym :)
                      Tym bardziej jako moredator nie powinieneś dawać takiego przykładu...
                      marcinsywala.pl
                      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

To w zasadzie może być ciekawe rozwiązanie. Przecież uważa się, że na obudowy najlepsze są kanapki materiałowe. Tidal używa zdaje się korianu jako jedna z warstw.
                        Dociążenie obudowy, zmiana f rezonansu ścianek, różne współczynniki pochłaniania....ja nie widzę w tym nic nie poprawnego, wręcz przeciwnie, widzę w tym benefity.
                        Co do kleju...klej wikolowy też jest na bazie wody a jakoś do klejenie obudów się go używa :)
                        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Nie na temat...

Teraz pisze prywatnie
                          Jako moderator posty ujęte sa w odpowiedni tag

Rozumiem konieczność wzmocnienia obudowy
                          Ale nie w taki conajmniej dziwny sposób :/
                          Sa przeciez zwykle, konwencjonalne i w pełni praktyczne i sprWdzone metody
                          Np matrix

No chyba, ze masz cos na dowód, ze jednak płytki sa lepsze? :)
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
                            z tego co widze to lukasz robi smietnik w kazdym z tematow w ktory ktos ma innego do powiedzenia niz on
                            troche to smutne :( po co taka spina... dzieci sie nie ucza? baba ci sie puszcza?:flapper:

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                              Co do kleju...klej wikolowy też jest na bazie wody a jakoś do klejenie obudów się go używa
                              Ale nie w takiej ilości
                              Znasz powiedzenie stolarzy "klej nallepiej trzyma gdy go nima"?

- - - - - aktualizacja - - - - -

Nie na temat...
                              dobra to ja koncze wyśmiewanie publiczne tego pomysłu
                              Bede sie śmiał w domu z popcornem

Czekam na obudowe Propagatora Mitów i dowody tego świetnego rozwiązania
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Z rozwiazaniami najlepszymi zawsze jest taki problem, ze rowniez maja one jakies kompromisy. Stosowanie plytek nie jest taki glupie, szczegolnie dla osob, ktore maja ograniczone mozliwosci stolarskie, a maja chec na bardziej solidna obudowe niz zwykla plyta. Stosujac pytki, mozna sie pokusic o zmniejszenie ilosci plyt mdf, grubosci scianek. Zbudowanie solidnej kratownicy matrix wcale nie musi byc takie proste dla amatora, natomiast plytki znaczaco zwieksza mase scianek i ich sztywnosc ( o co przeciez tak sie walczy ). Mozna rowniez do tego dolozyc miekkie materialy pochlaniajace i bitumiczne. Czyli obudowa ze zwyklej 18/19mm do tego wzmocnienia, plytki i maty tlumiace.
                                Co do klejenia, pytalem kiedys wielu specow budowlanych jak to przykleic, uslyszalem niezle wyklady na temat tego jakich technik potrzeba, aby to nie odpadlo i jakiej chemii. Suma sumarum skonczylo sie na tym, ze sam przetestowalem kleje i swietne rezultaty uzyskalem klejac na zwykly poliuretan Soudal 66a do drewna. Oczywiscie plytki trzeba na czas klejenia przycisnac do plyty za pomoca sciskow.

Jakie plytki? Najciezsze, czyli podlogowe.

Skomentuj

Nie na temat...
                                  jak pracowalem jednej z sieciowek budowlanych ekspozycje plytek przyklejalismy na kleju montazowym http://www.leroymerlin.pl/files/medi...raven,main.jpg kiedys nazywal sie elastyczny, pozniejsza zmiana ekspozycji dotyczyla takze wiorowki poniewaz usuniecie plytki konczylo sie rozwarstwieniem plyty ,tak to trzyma

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                    Wg mnie niezupelnie, poniewaz czestotliwosci na jakich operuja suby, raczej nie beda tlumione przez przecietne maty
                                    Ale ich harmoniczne już tak :)

- - - - - aktualizacja - - - - -

Oj Łuki, po co te smiechy i hihy? Edukuj sie chlopie jak masz okazje, bo jest jeszcze sporo rzeczy do pojecia.
                                    Zamiast fornirować skrzynki położyć płytki

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                                      Ale ich harmoniczne już tak
                                      I te harmoniczne wytlumi 1cm owaty? :)

Skomentuj

I te harmoniczne wytlumi 1cm owaty? :)
                                        Mowa była o matach bitumicznych

Skomentuj

Zamieszczone przez mirfak Zobacz posta
                                          Mowa była o matach bitumicznych
                                          Jakbym mial to bym dal. :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X