Hmm, wydaje mi się że są OK, stosuję standardowe mikrofonowe, wtyki RCA nakamichi, ale powiem więcej, jeżeli LuSzTi masz chwilę wolnego i chęci to mogę podesłać do Ciebie JIGa + kable, opłacę przesyłki a będę mieć pewność czy jest OK.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Pomoc w skorygowaniu zwrotnicy USHER 8935A + 9950
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Boro85 Zobacz postaMoże faktycznie spróbuję z Arta. Czy są jakieś tutoriale najlepiej krok po kroku jak z tym programem pracować, pewnie też trzeba robić kalibrację itp.
Skomentuj
-
Zrobiłem kilka pomiarów Artą, proszę o ocenę szanownych kolegów czy taka jakość wystarczy do dalszych prac czy próbować walczyć z odbiciami? Jaki jest optymalny czas pomiaru?
Parametry pomiaru:
- głośniki SB17NRX + SS9300
- odległość mikrofonu od kolumny ok 1m
- na podłodze kołdra + gruby koc
- laptop + zintegrowana karta dźwiękowa
- mikrofon WM61A + ogólnodostępny plik kalibracyjny
- wygładzanie pomiaru 1/24 (najmniejsze możliwe)
Czy macie jakieś złote rady, ustawienia dla Arta? Na tej karcie dźwiękowej wcześniej na SW pływała latencja, czy w Arcie automatycznie występuje ten sam problem? Jeżeli tak to jak to zaobserwować?
Wyeksportowane pliki do SW.
Last edited by Boro85; 02.06.2016, 20:47.
Skomentuj
-
Na Arta ze sterownikami Asio nie ma plywajacej latencji. Nie spotkalem sie z tym nigdy.
Co do Twoich pomiarow, to mysle ze najpierw powinienes przeczytac tutoriale dla SW z zasad ogolnych wykonywania pomiarow, ktore dla kazdych programow sa takie same. W Twoim przypadku masz za dluga bramke. Mierzac z metra w typowym pokoju nie wyjdziesz z bramka dalej niz 5ms.
Zerknij tutaj http://diyaudio.pl/showthread.php/16...T%C4%84/page14 Warto zrobic Jig zgodny z Arta i miec z glowy...
Skomentuj
Skomentuj