Ushery Zibiego to 8955a na dole, 8948 na środku i Scan D2905/970000, ja to zwrotkowałem. Zabraknie Ci budżetu :)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Jakie kolumny zbudować, proszę o pomoc !
Collapse
X
-
Ushery ze Scanem to bardzo dobre granie, mi się podobało. Zresztą Zibi zbudował kupę kolumn i na tych się zatrzymał :)
Miałeś Seasa CA22RNY - lipa głośnik, jak dla mnie nie gra basem, nigdy nikomu bym go nie polecił. Do oversized 2-way trzeba bardzo dobrego głośnika a i tak pewnie bardzo dobrym basem nie zagra jeśli ma zagrać dobrą średnicą.Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Masz jakiś pomysł bo właśnie chciałbym jakieś dobre 2.5 way bo tak naprawdę monitory są zazwyczaj 2 way i czarują swoją grą.
Więc wydaje mi się że 2.5 way by mi w zupełności starczyło tylko jakie przetworniki żeby to i jakoś wyglądało i najważniejsze żeby grało ?
Trochę lipka bo seas wydawał się być dobry..
:)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaUshery ze Scanem to bardzo dobre granie, mi się podobało. Zresztą Zibi zbudował kupę kolumn i na tych się zatrzymał :)
Miałeś Seasa CA22RNY - lipa głośnik, jak dla mnie nie gra basem, nigdy nikomu bym go nie polecił. Do oversized 2-way trzeba bardzo dobrego głośnika a i tak pewnie bardzo dobrym basem nie zagra jeśli ma zagrać dobrą średnicą.
Skomentuj
-
Na 2,5 way zbraknie Ci kasy. Nie pchaj się w konstrukcje z niższej półki tylko dlatego, że 2,5. W dziale gotowe konstrukcje jest sporo ciekawych projektów które sam klonowałem. http://diyaudio.pl/showthread.php/24...kt-by-Yoshi_80 Chociażby ten. Zrobisz podłogówki i w Twoich 18 m będzie w sam raz. Jest też sporo innych projektów, ale komuś kto niewiele słuchał trudno będzie wybrać nawet z doradzanych
Skomentuj
-
W sumie myślałem właśnie nad czymś w stylu 2.5 awx tylko że na lepszych przetwornikach niż ten badziewny stx.
A ten usher jest nie dostępny z tego co widzę a jego opinie w stylu nie najgorszy nie najcudowniejszy i jeszcze spl 87db.
Nie jestem przekonany do projektu który wskazałeś i już wcześniej pisałem że nie znalazłem nic ciekawego na gotowych :/
Skomentuj
-
Z tymi opiniami różnie bywa, Zależy kto do czego się odnosi i jakie ma doświadczenia. Teraz buduję v4ki na usherach od akkusa 2,5 way ale to nie ten przedział cenowy. Głośnik o którym pisałem jest jak najbardziej dostępny, ale chyba w ostatnim czasie coś podrożało. http://loudspeakershop.eu/glosnik-us...8a-p-1603.html
Proszę Cie w tym budżecie nie pchaj się w stxy. Za te kaske mozesz zbudować fajny zestaw
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Sowiński Zobacz postaJeszcze lepiej jakby były kolumny w tl'ce bo ponoć najlepiej gra
Skomentuj
-
Wiadomo o co chodzi chcę fajne kolumny do 18m2 pokoju wygląd zależy już ode mnie ale będę pewnie robił fornir i skosy.
Napisałem ile pieniędzy chcę przeznaczyć. Najlepiej żeby były dwa woofery czy to 2 way czy 2.5 way.
No i żeby nie było tak że jeden głośniki kwadratowy drugi okrągły a trzeci trójkątny bo zależy mi też na wyglądzie.
To są moje założenia. Nie chcę używanych i nie chcę gotowców. Wszedłem na diyaudio a nie na allegro.
Nie myślałem że będzie taki problem z pomocą jedyne do czego mogę się odnieść w barwie to słuchawki siberia v2 i monitory micro lab solo 6c.
Nie oczekuję nie wiadomo czego zdaję się na wasze uszy ale mniej więcej wiem że musi być dobra kopułka z dobrą sceną i dobrymi wysokimi rejestrami i taki dopełniający głęboki bass z dobrym impulsem.
Przepraszam ale wiem co chcę uzyskać ale nie potrafię opisać słowami.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Sowiński Zobacz postaNo i żeby nie było tak że jeden głośniki kwadratowy drugi okrągły a trzeci trójkątny bo zależy mi też na wyglądzie
Pamietaj, ze glosnikow nie laczy sie pod wzgledem ich ksztaltow, jesli chcesz, zeby to jakos gralo.
Dziwne masz zalozenia jak dla mnie odnosnie tego projektu. Masz tyle gotowcow i jako poczatkujacy ja zrobil bym sobie jakis projekt, osluchal i podjal decyzje czy przy nim zostaje czy dlubie dalej. A Ty nawet nie wiesz czego chcesz od dzwieku i jak tu Tobie cokolwiek doradzic... :???:
Poza tym roszczeniowy ton w jaki formujesz swoje posty mi osobiscie sie nie podoba.
Np. :
Zamieszczone przez Sowiński Zobacz postaMam nadzieję że najmądrzejsze głowy z tego forum wezmą się do robotyLast edited by decybelomania; 05.11.2015, 22:05.
Skomentuj
-
Przepraszam nie chcialem nikogo urazic moze sie wydawac dziwne to jak pisze bo was nie znam i nie wiem jak sie zwracac. Chcialem dolaczyc zeby sie czegos nauczyc jak widac nawet okreslenia bywaja smieszne. W kazdym razie jak kto woli czy pisac czy zgadac sie na TS i porozmawiac o audio. Bo naprawde jak chce sie przekazac duzo informacji w krotkich postach to wychodzi jak wychodzi. Naprawde nie chcialem nikogo urazic :) Jutro mozna sie umowic na ts albo skype jezeli ktos chetny do pomocy z gory dzieki.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Sowiński Zobacz postawygląd zależy już ode mnie ale będę pewnie robił fornir i skosy.Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Weź chłopie któryś gotowy projekt. Do wyboru do koloru.
Ja w tym budżecie brałbym ten: http://diyaudio.pl/showthread.php/25...t-by-raven1985
On musi być pochylony, możesz pokombinować i wykorzystać ten fakt optycznie, część pochylenia zrobić frezami frontu.
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez zibii Zobacz postaWeź lepiej odłóż kaske i zrób zestaw na usherach jak zibi
Skomentuj
Skomentuj