Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie kolumny zbudować, proszę o pomoc !

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ushery Zibiego to 8955a na dole, 8948 na środku i Scan D2905/970000, ja to zwrotkowałem. Zabraknie Ci budżetu :)
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

A jakościowo jak się prezentują te Ushery ze skanem ?
      Mógłbyś mi powiedzieć co sądzisz o pomyśle na te SEASy CA22RNY z dobrą kopułką w 2.5 way ?
      Opłaca się ? :)

Skomentuj

Ushery ze Scanem to bardzo dobre granie, mi się podobało. Zresztą Zibi zbudował kupę kolumn i na tych się zatrzymał :)
        Miałeś Seasa CA22RNY - lipa głośnik, jak dla mnie nie gra basem, nigdy nikomu bym go nie polecił. Do oversized 2-way trzeba bardzo dobrego głośnika a i tak pewnie bardzo dobrym basem nie zagra jeśli ma zagrać dobrą średnicą.
        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Masz jakiś pomysł bo właśnie chciałbym jakieś dobre 2.5 way bo tak naprawdę monitory są zazwyczaj 2 way i czarują swoją grą.
          Więc wydaje mi się że 2.5 way by mi w zupełności starczyło tylko jakie przetworniki żeby to i jakoś wyglądało i najważniejsze żeby grało ?
          Trochę lipka bo seas wydawał się być dobry..
          :)

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
            Ushery ze Scanem to bardzo dobre granie, mi się podobało. Zresztą Zibi zbudował kupę kolumn i na tych się zatrzymał :)
            Miałeś Seasa CA22RNY - lipa głośnik, jak dla mnie nie gra basem, nigdy nikomu bym go nie polecił. Do oversized 2-way trzeba bardzo dobrego głośnika a i tak pewnie bardzo dobrym basem nie zagra jeśli ma zagrać dobrą średnicą.
            Ja w swoich kolumnach mam CA22RNY (hurricane) i szczerze na bas nie narzekam. Napędzam je klonem P5000 i pre lampowym. Głośniki grają w 28m2 i to naprawdę bardzo ładnie, ale to zasługa całego zestawu.

Skomentuj

No tak jak jest z tymi seasami ? :)
              Bo jak w tej cenie da się coś lepszego kupić to ich nie wezmę.

Skomentuj

Na 2,5 way zbraknie Ci kasy. Nie pchaj się w konstrukcje z niższej półki tylko dlatego, że 2,5. W dziale gotowe konstrukcje jest sporo ciekawych projektów które sam klonowałem. http://diyaudio.pl/showthread.php/24...kt-by-Yoshi_80 Chociażby ten. Zrobisz podłogówki i w Twoich 18 m będzie w sam raz. Jest też sporo innych projektów, ale komuś kto niewiele słuchał trudno będzie wybrać nawet z doradzanych

Skomentuj

W sumie myślałem właśnie nad czymś w stylu 2.5 awx tylko że na lepszych przetwornikach niż ten badziewny stx.
                  A ten usher jest nie dostępny z tego co widzę a jego opinie w stylu nie najgorszy nie najcudowniejszy i jeszcze spl 87db.
                  Nie jestem przekonany do projektu który wskazałeś i już wcześniej pisałem że nie znalazłem nic ciekawego na gotowych :/

Skomentuj

Z tymi opiniami różnie bywa, Zależy kto do czego się odnosi i jakie ma doświadczenia. Teraz buduję v4ki na usherach od akkusa 2,5 way ale to nie ten przedział cenowy. Głośnik o którym pisałem jest jak najbardziej dostępny, ale chyba w ostatnim czasie coś podrożało. http://loudspeakershop.eu/glosnik-us...8a-p-1603.html
                    Proszę Cie w tym budżecie nie pchaj się w stxy. Za te kaske mozesz zbudować fajny zestaw

Skomentuj

Nie chce stx'ów , chcę kolumny które z wyglądu będą wyglądały jak te stxy binganta z skosami.
                      Jeszcze lepiej jakby były kolumny w tl'ce bo ponoć najlepiej gra ale to też trzeba odpowiedni głośnik pomiary :)
                      I też żeby spl miałby w miarę :/
                      No i żeby się zgrywały z wyglądu :)

Skomentuj

Moze lepiej odloz kase i kup gotowe uzywane? Z tego co piszesz, to chyba nie wiadomo do konca czego chcesz.

Skomentuj

Zamieszczone przez Sowiński Zobacz posta
                          Jeszcze lepiej jakby były kolumny w tl'ce bo ponoć najlepiej gra
                          Dyskusyjna kwestia. Co do obudów to już leży w Twojej gestii i umiejętnościach. Jeśli zdecydujesz się na skosy na froncie itp to już niestety bedzie to wymagało nowych pomiarów.

Skomentuj

Wiadomo o co chodzi chcę fajne kolumny do 18m2 pokoju wygląd zależy już ode mnie ale będę pewnie robił fornir i skosy.
                            Napisałem ile pieniędzy chcę przeznaczyć. Najlepiej żeby były dwa woofery czy to 2 way czy 2.5 way.
                            No i żeby nie było tak że jeden głośniki kwadratowy drugi okrągły a trzeci trójkątny bo zależy mi też na wyglądzie.
                            To są moje założenia. Nie chcę używanych i nie chcę gotowców. Wszedłem na diyaudio a nie na allegro.
                            Nie myślałem że będzie taki problem z pomocą jedyne do czego mogę się odnieść w barwie to słuchawki siberia v2 i monitory micro lab solo 6c.
                            Nie oczekuję nie wiadomo czego zdaję się na wasze uszy ale mniej więcej wiem że musi być dobra kopułka z dobrą sceną i dobrymi wysokimi rejestrami i taki dopełniający głęboki bass z dobrym impulsem.
                            Przepraszam ale wiem co chcę uzyskać ale nie potrafię opisać słowami.

Skomentuj

No i żeby nie było tak że jeden głośniki kwadratowy drugi okrągły a trzeci trójkątny bo zależy mi też na wyglądzie
                              Ale masz wizje... :o Ale ok
                              Pamietaj, ze glosnikow nie laczy sie pod wzgledem ich ksztaltow, jesli chcesz, zeby to jakos gralo.
                              Dziwne masz zalozenia jak dla mnie odnosnie tego projektu. Masz tyle gotowcow i jako poczatkujacy ja zrobil bym sobie jakis projekt, osluchal i podjal decyzje czy przy nim zostaje czy dlubie dalej. A Ty nawet nie wiesz czego chcesz od dzwieku i jak tu Tobie cokolwiek doradzic... :???:

Poza tym roszczeniowy ton w jaki formujesz swoje posty mi osobiscie sie nie podoba.

Np. :

Mam nadzieję że najmądrzejsze głowy z tego forum wezmą się do roboty
                              No i ten basssssssssss.....
                              Last edited by decybelomania; 05.11.2015, 22:05.

Skomentuj

Przepraszam nie chcialem nikogo urazic moze sie wydawac dziwne to jak pisze bo was nie znam i nie wiem jak sie zwracac. Chcialem dolaczyc zeby sie czegos nauczyc jak widac nawet okreslenia bywaja smieszne. W kazdym razie jak kto woli czy pisac czy zgadac sie na TS i porozmawiac o audio. Bo naprawde jak chce sie przekazac duzo informacji w krotkich postach to wychodzi jak wychodzi. Naprawde nie chcialem nikogo urazic :) Jutro mozna sie umowic na ts albo skype jezeli ktos chetny do pomocy z gory dzieki.

Skomentuj

wygląd zależy już ode mnie ale będę pewnie robił fornir i skosy.
                                  Nie zależy od Ciebie, front musi bać tak jak w projekcie :)

Skomentuj

Weź chłopie któryś gotowy projekt. Do wyboru do koloru.
                                    Ja w tym budżecie brałbym ten: http://diyaudio.pl/showthread.php/25...t-by-raven1985
                                    On musi być pochylony, możesz pokombinować i wykorzystać ten fakt optycznie, część pochylenia zrobić frezami frontu.

Skomentuj

Witam
                                      Weź lepiej odłóż kaske i zrób zestaw na usherach jak zibi to jest fajne granie i bedziesz mial basssu w sam raz.

Skomentuj

Nie na temat...
                                        Zamieszczone przez zibii Zobacz posta
                                        Weź lepiej odłóż kaske i zrób zestaw na usherach jak zibi
                                        juz sie przerazilem ze zibi konto drugie zalozyl :p

Skomentuj

O kurczę te ushery zibiego grubo ponad 3k to nie mieści się w budżecie.
                                          A jakieś 2 lub 2.5 drożne kolumny z na 2 wooferach z gotowych?
                                          Dzięki z udzielanie się w temacie :biggrin:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X