Cześć :) Chciałbym zbudować aktywne monitory studyjne do odsłuchu w polu bliskim. Budżet na głośniki i zwrotnicę to powiedzmy 1200 zł i jest to max. Do tego jeszcze dochodzi kwestia wzmacniacza jaki trzeba do środka wsadzić oraz kwestia XLR. Polecicie mi głośniki, które spełnią stawiane im wymagania w podanym zakresie cenowym i forumowy wzmacniacz (a może coś innego?), który prawidłowo je napędzi? Przydałby się też układ, który ogarnie XLR. Zwrotkę zrobię sam wzmacniacz też sam poskładam, chyba, że są korzystniejsze opcje :)
Woofer 15 lub 18 rozpatrzy się obie opcję obudowę się dostosuje. Myślałem nad głośnikami od SBA, bo mieszczą się w budżecie a charakterystyki ( po za cudami na skraju pasma woofera ) wyglądają nieźle. Nie wiem tylko czy te głośniki nadają się do pracy z nagraniami. Dziękuje za wszelkie porady
Woofer 15 lub 18 rozpatrzy się obie opcję obudowę się dostosuje. Myślałem nad głośnikami od SBA, bo mieszczą się w budżecie a charakterystyki ( po za cudami na skraju pasma woofera ) wyglądają nieźle. Nie wiem tylko czy te głośniki nadają się do pracy z nagraniami. Dziękuje za wszelkie porady

Skomentuj