Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tonsil Zeus Wzmacniacz Stereo czy Kina Domowego???

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez dawid21210 Zobacz posta
    jeżeli rzeczywiście jesteś z Bydgoszczy to daleko do mnie nie masz.
    I myślisz, że chciało by mi się słuchać gorszych kolumn niż mam w domu? :)

A kolejna sprawa aprpo twojego basu przez dwa '' s,, to uwierz mi...
    Słyszałem i miałem w domu więcej głosników od Ciebie, więc wiem co dany głośnik potrafi.
    Amator powinien słuchać rad bardziej doświadczonych, a nie odwrotnie :)

A tak z ciekawości, co zmieniłeś w tych Zeusach?
    Dodałeś średniotonówkę?
    Jaka tam teraz jest zwrotnica?

Nie na temat...
    Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
    Swoją droga Marian, co z twoimi wilsonami, że je rozsprzedajesz?
    Zmieniła się koncepcja. Obudowy zostają, środek się zmienia.
    Last edited by marian; 17.12.2015, 09:32.

Skomentuj

Ja słuchałem jak już to wcześniej określane na wielu kolumnach nie tylko tonsil ale również usher dali bądź focal ewentualnie sonus faber na naprawdę różnych wzmacniaczach od azur 851 po hegel. Mówię tylko że obrzucacie kolumnę gów**m a nikt pewnie jej nie słyszał a jak słyszał to czysty oryginał ja mówię jeżeli jest ktoś ciekawy czekam z chęcią ugoszcze i odsłucha. I sam stwierdzi czy to ten sam Zeus o którym myślał gra należności lepiej niż jakiś usher z niższej półki czy dali z niskim przyjemnym nie buczacym basem.
      ...i po odsłuchach tak "zacnych" kolumn i wzmacniaczy wybrałeś Tonsil Zeus ??? Jakie wnioski wyciągnąłeś po odsłuchu tak wielu urządzeń? Jakoś kupy się nie trzyma taki wybór skoro jesteś "osłuchany". Mi kiedyś dawno temu też imponowały wielkie Eltrony jakie stały w kościele i Altusy na jakich puszczano pirackie kasety w music-shopach po 89r ale mamy rok 2015 - jakby się "nieco zmieniło" Nie produkuje się już takich wielkich pudeł do mieszkań ze względu na oszczędność tylko ze względu na postęp technologiczny i wiedzę na temat projektowania kolumn.

Skomentuj

Zamieszczone przez Shizo Zobacz posta
        Jakie wnioski wyciągnąłeś po odsłuchu tak wielu urządzeń?
        Pewnie takie jak Katakrowa na elektrodzie, po zbudowaniu kolumn 3way na przypadkowych głosnikach ze zwrotnicą uniwersalną, oraz porównania ich do kolumn na Fountekach poprawnie zaprojektowanych, że w sumie to nie ma różnicy

Jak ktoś ma wypalone kubki smakowe, to może próbować wielu dobrych potraw i żadna może mu nie smakować, albo uzna je za "w sumie to jeden pies" :)

Skomentuj

ę jeżeli jest ktoś ciekawy czekam z chęcią ugoszcze i odsłucha.
          spokojnie , będzie czas to pomyślimy, jak również do Poznania nie masz daleko atrochę diy będzie do porównania

zapominacie że nawet najlepsze kolumny jak dostaną słaby sygnał to zagrają tak sobie
          Last edited by szastal; 17.12.2015, 13:13.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
            Pewnie takie jak Katakrowa na elektrodzie, po zbudowaniu kolumn 3way na przypadkowych głosnikach ze zwrotnicą uniwersalną, oraz porównania ich do kolumn na Fountekach
            Wszechwiedzący z Bydgoszczu się odezwał !

Skomentuj

Zamieszczone przez katakrowa Zobacz posta
              Wszechwiedzący raczej nie.
              Na pewno nie głuchy :)

Skomentuj

Zamieszczone przez katakrowa Zobacz posta
                UWAGI PANA ADMINISTRATORA
                odświeżanie "starych kotletów" do szukania zaczepek nie jest tu mile widziane

Skomentuj

Czaruję...
                X