Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Monacor sph-100al + visaton Dt-94

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Monacor sph-100al + visaton Dt-94

Witam wszystkich forumowiczów. Jestem nowy na forum choć śledzę go już od dłuższego czasu. Jestem na etapie budowy głośnika centralnego i chce zastosować kombinacje 2x monacor sph-100al z visatonem dt-94 8ohm. I tu wielka prośbą do was czy byłby ktoś wstanie zaprojektowac do takiego układu zwrotnice. Jeśli chodzi o temat zwrotnic to powiem ze raczkuje i przy budowie frontowych głośników użyłem uniwersalnej w tym wypadku tez tak chciałem postąpić ale wole się pierwsze poradzić. Myślałem o zwrotnicy Eminence PXB 23 K5 częstotliwości podziału 3500 Hz.

Zamieszczone przez dizeel Zobacz posta
    Witam wszystkich forumowiczów. Jestem nowy na forum choć śledzę go już od dłuższego czasu. Jestem na etapie budowy głośnika centralnego i chce zastosować kombinacje 2x monacor sph-100al z visatonem dt-94 8ohm. I tu wielka prośbą do was czy byłby ktoś wstanie zaprojektowac do takiego układu zwrotnice. Jeśli chodzi o temat zwrotnic to powiem ze raczkuje i przy budowie frontowych głośników użyłem uniwersalnej w tym wypadku tez tak chciałem postąpić ale wole się pierwsze poradzić. Myślałem o zwrotnicy Eminence PXB 23 K5 częstotliwości podziału 3500 Hz.
    daruj sobie zwrotnice uniwersalne, zrób tak jak projekty są. Jest dział gotowe konstrukcje więc coś znajdziesz jeśli nie to sobie daruj. Obecnie sam się przesiadłem z super centralnego jamo w klasycznym układzie jak mówisz na monitor 2way, jednak gra lepiej więc na siłę nie trzeba takiego centralnego robić, chyba że oczy cię bolą że nie masz 2 x wf

Skomentuj

Ostatnim zdaniem trafiłeś w sedno. Wizualnie ma też wyglądać ale chciałbym żeby też grało. Ehh będę gryzł temat do skutku. Dzieki za zainteresowanie. A jaki program do budowy zwrotnic polecisz od jakiego mógł bym zacząć? ?

Skomentuj

Nie wiem co rozumiesz przez program (sam program nic nie zrobi), zacznij od tego może http://diyaudio.pl/content.php/41 może i tego http://diyaudio.pl/showthread.php/10...krok-po-kroku-) ale bez pomiarów to lepiej coś skopiować gotowego, na początek na pewno najlepsze wyjście

Skomentuj

Dzięki za namiary pierwszy link juz nie raz studiowałem cześć rozumie a cześć bierze się z nikąd. Jeśli chodzi o pomiary to mam stara skrzynkę z Sb live która uruchomie i przeznacze do pomiarów. Nie twierdzę że to lekki temat ale na naukę nigdy nie jest za poźno. Wiec będę drążył temat do skutku.

Skomentuj

:biggrin:
            Last edited by dizeel; 08.12.2015, 23:15.

Skomentuj

Czaruję...
            X