Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny podłogowe - pomoc w wyborze właściwego kierunku

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

No to już na starcie trzeba odliczyć jakieś 600zł (w zależności co masz na myśli pisząc stan surowy).

Do 30mk 2way to za mało, tymbardziej do słuchania ciężkiego metalu.
    Myślę ze ten projekt by się sprawdził: http://diyaudio.pl/showthread.php/26...t-by-raven1985

...tyle że z jednym basem (może Raven by coś poradził w tej sprawie).

Skomentuj

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
      To się powinieneś z grubsza zmieścić
      Rozumiem ,że mówimy o posiadanym przez Ciebie zestawie? Wygląda zachęcająco. Możesz coś napisać o brzmieniu? Uważasz, że sprawdzi się u mnie?

marian, własnie chodzi o to, że nie słucham ciężkiego metalu, jazzu i klasyki :)
      Co do skrzynek, to chciałbym, żeby ktoś mi to wyciął, skręcił lub skleił i podpowiedział jak dobrze wytłumić. Wykończeniem wierzchnim i resztą zajmę sam, ale muszę mieć gotowy projekt zwrotek, bo nie mam aparatury pomiarowej i warsztatu.
      Last edited by AndrzejM123; 22.12.2015, 12:55.

Skomentuj

Zamieszczone przez AndrzejM123 Zobacz posta
        marian, własnie chodzi o to, że nie słucham ciężkiego metalu, jazzu i klasyki
        A widzisz, źle przeczytałem :)

W takim razie jakiej muzyki słuchasz najczęściej?

Skomentuj

Głownie rock, lata 80, czasami trochę ambitniejszej elektroniki - na pewno bez techno, czy typowego umcyk umcyk :). Kręcą mnie też kobiece wokale typu: Diana Krall, Adele czy Imany. :)
          Last edited by AndrzejM123; 22.12.2015, 13:12.

Skomentuj

Marian Jak wyjmiesz jeden woofer, to się robi i tak 2k za przetworniki.
            Mówię o tym projekcie http://diyaudio.pl/showthread.php/25...t-by-raven1985
            Zestaw podobny do mojego, inna wysokotonówka (mi się właściwie bardziej podoba HDS niż to co mam :) ) nieco inny woofer.
            Nie słuchałem natomiast tych zensorów
            Ale z półki marketowej na razie nie słyszałem nic coby doskoczyło jakościowo.

Do takiego przekroju muzyki to ty potrzebujesz czegoś co po prostu da sobie radę ze wszystkim :) Ale słucham podobnie i jestem ze swoich zadowolony.

Skomentuj

Ok, załóżmy, że dajemy na górę HDS'a, potem fw 146. A co na dół? Dyaton czy taki L22 jak posiadasz? Możesz mniej więcej określić różnice między HDS'em, a posiadanym Usher'em? Ogólnie jestem ciekawy różnic w brzmieniu między HDS/FW146/RS225 vs twoja konfiguracja.
              Last edited by AndrzejM123; 22.12.2015, 13:42.

Skomentuj

Witam ,jestem nowy na tym forum i proszę wybaczyć za błędy .Miałem ten sam problem i kupiłem STX elektrino 250 ,wynegocjowałem dobrą cenę i jestem zadowolony .Grają na moje ucho dobrze .Mam zestaw onkyo 8130 + BD onkyo .Mogłem kupić Klipsch 26r ale po co(przereklamowane).

Skomentuj

Czaruję...
                X