Zamieszczone przez Pawel S.
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Klony Totem Mite + GDN
Collapse
X
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaTak jak każdej innej,
stad moje pytanie
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postanadal sie zastanawiam jak wykonac pomiary takiej kolumny?
przeciez tutaj musimy mierzyc odbicie tego bocznego glosnika!
od czego ma sie to odbijac? od scian docelowego pomieszczenia?Last edited by slawek213; 03.01.2016, 12:18.
Skomentuj
-
Wracając do propozycji która pojawiła się w pierwszych postach, mianowicie zrobienia monitorów + aktywne suby (na wzór: http://diyaudio.pl/showthread.php/24...phia-3-obudowy) mam pytanie. Aktualnie droga jaką pokonuje sygnał wygląda tak: komputer -> wzmacniacz -> głośniki. Wszystko jest tu jasne i oczywiste. Jak natomiast to wygląda z tymi aktywnymi subwooferami? Troszkę się to wszystko komplikuje i nie za bardzo ogarniam, jak to wszystko ma być ze sobą połączone.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Buker Zobacz postamam pytanie. Aktualnie droga jaką pokonuje sygnał wygląda tak: komputer -> wzmacniacz -> głośniki. Wszystko jest tu jasne i oczywiste. Jak natomiast to wygląda z tymi aktywnymi subwooferami?
1 - wejscie wysokopoziomowe. bierzemy sygnal wprost z kolumny. "redukujemy" go i podajemy na wzmacniacz subwoofera.
najlatwiejszy sposob bo nie ingerujemy w nasz wzmacniacz stereo
2 - wejscie niskopoziomowe. czyli takie zwykle wejscie jak w kazdym wzmacniaczu. tutaj juz musimy posiadac odpowiednie wyjscie we wzmacniaczu stereo
jezeli uzywasz komputera jako jedynego zrodla to mozesz latwo filtrowac sygnal na kolumne i suba. sporo kart ma programowe filtry
Skomentuj
-
Jako że dalej rozmyślam co począć w zaistniałej sytuacji, zacząłem bawić się programem X-over 3 Pro. Program ma jednak taką wadę, że można wybierać tylko z pośród wcześniej zdefiniowanych filtrów - nie można ich w żaden sposób zmieniać poza wartościami rezystorów itp.. Wyszło coś takiego:
Czy to się da uprościć, i czy w ogóle to do czegoś się nadaje?
Ewentualnie czy można iść totalnie po bandzie i stworzyć coś takiego?:
Domyślam się, że dać się pewnie da, tylko czy to będzie brzmieć i czy to ma sens?Last edited by Buker; 14.01.2016, 15:34.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Buker Zobacz postazacząłem bawić się programem X-over 3 Pro
Zamieszczone przez Buker Zobacz postaDomyślam się, że dać się pewnie da, tylko czy to będzie brzmieć i czy to ma sens?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaodpusc ten program. przerabialem go lata temu i nie pokrywa sie z rzeczywistoscia
Skomentuj
Skomentuj