Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Usher 8955a - projektujemy obudowy :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez kornikov
    Gdzieś czytałem o połączeniu ze scanem D2905-970000 na górze i chyba 8948A na środku. Wiadomo coś na ten temat?
    Coś wiadomo :) Mój projekt zwrotki, obudowa dj_zibi
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

To może napisz jaki litraż, strojenie, cięcie, oraz jak to grało :)

Skomentuj

O litraż i granie pytajcie dj_zibi. Gra tym zestawem na co dzień.
        Podziały: 370Hz i 2.4kHz, 12/12/12/18
        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Marian 30-35L oz
          Bardzo fajny dynamiczny bas
          Oczywiście bez mega niskich rejestrów
          Ale stopa swietnie chodziła
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Jak postepy? Moje zaczynaja sie kurzyc.

Skomentuj

Ja mam 3 szt :)
              Wyjąc i tez fotkę zrobić? :p
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                Jak postepy? Moje zaczynaja sie kurzyc.
                To schowaj do pudełka, żeby się nie kurzyły :P

Moje będą z rok minimum leżakowały :(

Co do 3 way to też się zastanawiam nad zachwalanym satori. Tylko co na górę wtedy?
                Last edited by scythe1123; 13.02.2016, 12:59.

Skomentuj

Panowie.
                  Również zakupiłem głośniki w promocji.
                  Mianowicie 8955 oraz 8945.
                  Też się zastanawiam jaką dać kopułkę.Proszę o rady i sugestie

Skomentuj

Zamieszczone przez Chwostek Zobacz posta
                    Panowie.
                    Również zakupiłem głośniki w promocji.
                    Mianowicie 8955 oraz 8945.
                    Też się zastanawiam jaką dać kopułkę.Proszę o rady i sugestie
                    Mam dwie propozycje
                    http://loudspeakershop.eu/glosnik-sc...000-p-307.html
                    http://audiotransducers.com/pl/104mm...t-338-104.html

Co myślićie?

Skomentuj

Gdybyś kupił 8948A, który jest na średnicy lepszy niż 8945A to jakbyś pogadał z dj_zibi to byłaby zwrota do zestawienia z 970000 Scana :)

Skomentuj

Widzę że nakupowaliście i teraz macie same problemy :)
                        Eksperymentować! robić zwrote samemu

Skomentuj

894aa niestety juz nie było.Wiec pozostał mi 8945
                          Lecz i tak jest super haha

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
                          Widzę że nakupowaliście i teraz macie same problemy :)
                          Eksperymentować! robić zwrote samemu
                          Taki problemy?

Nadmiar głośników u mnie to jest problem taki fajny.

Skomentuj

Słuchałem tego scana, naprawdę dobre granie! Morela nigdy nie słuchałem ale nie każdemu się podoba. Dokładnie, szkoda że to nie 8948a, tu jest większe pole do popisu. Pracuję nad zestawem kolegi ravena z tweeterem HDS dobrze zachwala to połączenie, więcej życia niż z T9950-20. Połączyłem zwrotkę i odpaliłem w testowej obudowie i zapowiada się rewolucja.

Skomentuj

Zamieszczone przez thomas Zobacz posta
                              Słuchałem tego scana, naprawdę dobre granie! Morela nigdy nie słuchałem ale nie każdemu się podoba. Dokładnie, szkoda że to nie 8948a, tu jest większe pole do popisu. Pracuję nad zestawem kolegi ravena z tweeterem HDS dobrze zachwala to połączenie, więcej życia niż z T9950-20. Połączyłem zwrotkę i odpaliłem w testowej obudowie i zapowiada się rewolucja.
                              Dzięki za opinie.
                              Do rozważenia doszły jeszcze 3 opcje tak zwana opcja ekonomiczna.Tzn głośnik tansze lub je już posiadam
                              http://loudspeakershop.eu/glosnik-sc...00-p-1932.html
                              http://audiotransducers.com/pl/104mm...tw030wa10.html
                              http://www.hiquphon.dk/page4.html

Skomentuj

A jak sie maja te ushery 8955 do ss 21w8555.

Skomentuj

Widzę ze wszyscy pytaja o obudowy do ushera a jak przyjdzie zrobić kolumny to nikt nie zrobi jak to na forum bywa. Ja też kupiłem parkę "na zaś" mimo ze jedna para gra w kolumnach przytoczonych przez LuSztiego. Zwrotonice wykonał Luszti za co bardzo dziękuję i gdyby ktos chciał łączyć 8955 + 8948+SS9700 i Krzysiek wyraziłby zgode mógłby na podstawie mojego projektu opracować gotowca(jedyny problem to obudowa).

Co do litrazu, u mnie jak pamietam jest w granicy 50 litrów BR i w takiej obudowie głosnik gra naprawde bardzo dobrze, schodzi nisko granie bardzo zróznicowane. W mojej ocenie jest to najlepsza 8" w "średniej" cenie. Szkoda ze Usher wycofuje sie z rynku.

Aktualnie sam zastanawiam sie czy nie kupc Satori i nie zrobić z tego dobrego 3-way(moje kolumny maja praktycznie nowego właściciela).

Gdyby ktoś chciał sprzedać Usher 8948A to jestem 100% chętny.
                                  Last edited by dj_zibi; 01.03.2016, 13:47.

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
                                    Widzę ze wszyscy pytaja o obudowy do ushera a jak przyjdzie zrobić kolumny to nikt nie zrobi jak to na forum bywa.
                                    Ja zrobię

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
                                    Aktualnie sam zastanawiam sie czy nie kupc Satori i nie zrobić z tego dobrego 3-way
                                    Ja mam innego faworyta, HM130ZO.
                                    Nie słyszałem ani jednego ani drugiego, ale myślę że Satori będzie już za dobry do Ushera.
                                    Po za tym, lubię egzotykę, dlatego na górę planuję wstęgę.

Ale to są tylko plany, które u mnie zmieniają się z dnia na dzień.

Skomentuj

Spokojnie ja też zrobię,ale do dwóch w obudowie zamkniętej

Tylko czasu trzeba troszkę mieć i gotówki bo wszystka poszła na głośniki

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                        Nie słyszałem ani jednego ani drugiego, ale myślę że Satori będzie już za dobry do Ushera.
                                        Po za tym, lubię egzotykę, dlatego na górę planuję wstęgę.

Ale to są tylko plany, które u mnie zmieniają się z dnia na dzień.
                                        Jeżeli chłopaki robią Satori z TIW to wydaje mi sie ze i z Usherem będzie bardzo dobrze. Marian to naprawdę dobra 8" IMO kolejny krok to juz SS 8" Revelator lub 10"(ten krok akurat ja poczyniłem)

Skomentuj

Mój wybór padł jednak na Morela ET 338-104 Dziś go zakupiłem

Ciekawe co to będzie?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X