Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Usher 8955a - projektujemy obudowy :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pierwszy rząd....Spoko
    A jakieś dodatkowe układy kształtujące charakterystykę czy elektryczna czesc głośników?
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
      Pierwszy rząd....Spoko
      A jakieś dodatkowe układy kształtujące charakterystykę czy elektryczna czesc głośników?
      Walczę ze zwrotnicą swymi domowymi sposobami,jeśli polegnę będę zmuszony zwrócić się do kogoś kto się tym zajmuje
      Pomoc mile widziana

Skomentuj

Poszukaj takie głośniki w gotowych konstrukcja w necie i zobacz jak były robione takie głośniki
        Zawsze jakaś podpowiedz
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

też stałem się szczęśliwym posiadaczem parki usherów 8955A :) zanabyte od jednego z forumowiczów
          w planach 3drogi z Hds'em na górze - pytanie do Was - co radzicie na środek? tak żeby dźwiękiem i wyglądem się wpasowały jak najlepiej do całości

projekt raczej długoterminowy ale temat obudowy też mam do przemyślenia - postaram się jakoś sprawdzić 2 polecane koncepcje czyli 30l oz i 50l br

Skomentuj

Najlepiej 8948A ale ciężko go będzie dostać. Może małe satori M13 ?
            http://audiotransducers.com/pl/13-14...-8-satori.html

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
              Najlepiej 8948A ale ciężko go będzie dostać. Może małe satori M13 ?
              uderz w stół a były właściciel się odezwie

na chwilę obecną też myślę o tym satori, chciałem poznać opinie bardziej doświadczonych w tej materii czy jest jakaś sensowna alternatywa dla tego głośnika bo koszt parki to dla mnie max. budżetowy na średniotonówki.

ogólnie średniaki 13-15cm chciałbym brać tylko pod uwagę dlatego usher 8948a odpada

Skomentuj

Jak ma być taniej to SB15
                http://audiotransducers.com/pl/15-16...5nrxc30-8.html

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                  A tego ciut droższego ktoś sprawdzał już http://audiotransducers.com/pl/15-16...15nac30-8.html

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Lub 12-stka średniotonowa: http://audiotransducers.com/pl/sredn...2mnrx25-4.html

Skomentuj

SEAS U16RCY/P (H1520-08),nie wiem tylko czy da się go sensownie połączyć z hds-em i usher-em?Zastanawiam się dlaczego jest tak mało konstrukcji na tym głośniku? w tym przedziale cenowym jest rewelacyjny:)

Skomentuj

Jeśli mogę się wtrącić co do wyboru głośnika sredniotonowego to polecam
                        http://loudspeakershop.eu/glosnik-au...ck-p-1803.html

Znam go dobrze gra u mojego brata jest wart swej ceny

Skomentuj

Może ktoś zmienił koncepcje i mu zbywa para ? Chętnie odkupię.
                          AC 130 MK2 to też dobry tani średniak.

Skomentuj

Więcej niż dobry
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Panowie i Panie czyżbym tylko ja cieszył się dżwiekiem tych Usherów

Proszę się pochwalić

Skomentuj

Zastanawiam się nad innym niskotonowcem, ale pora zakasać rękawy!!

Skomentuj

Odgrzeję trochę kotleta :lol:
                                  Jak Koledzy oceniają granie Ushera 8955a w różnych objętościach closed i BR?
                                  Znam propozycję Branży - 20-23l closed,
                                  Chwostek - ok. 32,5 l na szt. closed.
                                  Obliczenia dla Qtc =0,7 wskazują objętość 34,3 l/szt.
                                  A jak kształtują się Wasze doświadczenia z BR?
                                  Słuchałem tego głośnika w objętości ok. 50l BR i miałem wrażenie, że był nieco spowolniony?
                                  Ktoś aplikował go w mniejszych budach?

Skomentuj

A co mówi winisd? Masz już te głośniki? Jak tak to pomierzyć im parametry ts artą i wpisz do winisd. Wszystkiego się dowiesz jak na tacy :) .

Skomentuj

Oskar29 to w ilu litrach aplikowałeś te głośniki i jakie masz z nimi doświadczenia z eksploatacji, a nie symulacji?
                                      Last edited by jaro4444; 27.09.2018, 11:00.

Skomentuj

Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz posta
                                        A co mówi winisd? Masz już te głośniki? Jak tak to pomierzyć im parametry ts artą i wpisz do winisd. Wszystkiego się dowiesz jak na tacy .

Skomentuj

Nie na temat...
                                          Zamieszczone przez jaro4444 Zobacz posta
                                          Oskar29 to w ilu litrach aplikowałeś te głośniki i jakie masz z nimi doświadczenia z eksploatacji
                                          Zapewne żadne...

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                          Dokładnie.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X