Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

stx vs alphard vs tronsil co lepsze do suba

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

stx vs alphard vs tronsil co lepsze do suba

mam mozliwos kupna tonsila 30/80-2 za 160zł. Chcę zrobi na nim suba. Ma służyc głównie do musy(techno rock). Nie chce popełni gafy przy zakupie dlatego proszę o pomoc jaki głosniczek kupic stx vs alphard vs tronsil ????

Co lepiej zadga. Do suba chcę dorobic 2 kolumny na 2*arn226 średniak tesli i kopułki tonsila.

[ Dodano: 2005-01-20, 20:50 ]
    proszę o pomoc

osobiscie wole wziac stx, alphard odpada, tvm to bedziesz miaal podobne brzmienie do frontóew

Skomentuj

aryan nie mozna zapominac o przetwornikach cw1002 i 1202 ktora przy odpowiednio mocnym wzmacniaczy potrafi bardzo przyjemnie zagrac. Chociaz z drugiej strony jak sie ma mocny wzmacniacz mozna brac STX'a. Co do tonsila. Brax STX a zaoszczedzona kase wlozyc w lepszy wzmacniacz

Skomentuj

Moim zdaniem STX ,alphard napewno NIE!!

------------------------------------------------
        POZDROOOOO
        ------------------------------------------------

Skomentuj

STX... a najlepiej jakiegoś 27-150.. a jak Ci bedzie mało to 2 takie

Skomentuj

EZO, ja mam CW1002c i twierdze ze to ch... a nie głośnik to niskie SPL to mnie strasznie wkórza, wzmacniacz mam silny a dzwięk i tak hałasem nie zabija. Ktos powie że nie prawda, a ja powiem że tak bo u mnie w pokoju 18m2 słabo go słychać a sąsiad 2 piętra niżej telewizora nie może oglądać bo go zagłuszam.
            Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
            Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Niemam zdania na ten temat !??!!

Skomentuj

Dejman, ty a ty punkty napijasz czy co? Jak nie masz zdania to po co odpisujesz.
                Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
                Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

czyli z tesli zrezygnowac???? Wszyscy twierdzą że arn 226 to ideał?

Skomentuj

ale napewno nie do subwoofera. to słaby głośnik do tego ma niski SPL. na kolumny OK ale do subwoofera to pomyłka

ps słaby nie chodzi mi o jakość czy parametry ale o moc jaką zniesie

Skomentuj

te tesle chce na kolumny bedą lepszę od stx????

na suba wezmę razczej tonsila gdn 30-80-2

Co wy myślicie o moim planuie?

Skomentuj

jak dasz sobie rade ze zwrotką to ok.... 3way to powazne wyzwanie (wiem coś o tym)

Skomentuj

dj_zibi chce zrobic blizniacze kolumny moich na 2xarn 226 itd.....a w budowie to mu pomoge.
                          Co do cw1002 tez go mam i u mnie robi masakre w pokoju 30m^2 i nie tylko bo w calym domu pieknie go slychac i czuc.

Skomentuj

do subwofera z tonsila nadaje sie tylko gdn20/80/2 większe przetworniki tonsila to syf patrząc na ich cene a mozliwości, 100 W i sie wykładają nisko nieschodzą wiec niesą warte tych pieniędzy, jak ktoś powie że tu sie liczy jakośto ja mu powiem ze jak patrzy na jakośc to niech sklepie za kase planowanego 2.1 monitorki na lepszej klasy przetwrnikach

kondrax cw1002c tak samo jak ezo powiem że gra bardzo fajnie, chociaż to alfred ale z biegiem czasu nabrał jeszcze troche ciepła i gra pod względem jakościowym naprawde dorbze jak na alfreda, niesłuchałem większego odpowiednika ale wydaje mi się że niema sensu brać wiekszego brata który jest wolniejszy, ponoć leciutko muli się, wymaga mocniejszego wzmaka , wiekszej obudowy, dodam ze cw1002c moze pracowac już od 20 litrów, kiedyś ktoś robił testy w 20 litrach i wypadł sam głośnik bardzo dobrze oczywiście efektywnośc mała bo zawszejest jakiś minus biorąc pod uwage też to ze jest closed więc bez odpowiedniego wysterowania dośc sporej mocy wzmacniacza niebedzie dużo basu ale w jakiś sposób trzeba wycisnac te niskie tony, a jedynym sposobem jest dostarczenie mocy :) małą ciekawostka ze ten cw moze pracowac zarówno w closed i do takij dedytkowany jest ale takze nadaje sie do BR, wiem bo rbilem testy na różne mozliwości od stojenia niskiego do wysokiego nawet na 80 hz z podbicie 8 db na 90 hz :) i oczekiwania zostały przebite samymi pozytywami, kontrola dalej bylą bardzo dobra chociaż w winisd impuls ponad 15 ms, podbicie, niema mowy o jakimkolwiek słyszalnym podbiciu przy jakiejś czestotliwości, głosnik przestaje fruwac tak jak to było w obudoie closed przez co niewydaje dziwnego pierdzenia czy furkotania jego mebrana, jedynym minusem jest to ze impulsik jest troszeczkę może dla niektórych a przynajmniej dla tych co preferują closed za długi przy badzo niskich czestotliwościach, co wystepuje akurat przy najlepszym strojeniu a na ile to było to niepamiętam bo jeszcze testy nie zostały zakonczone (w budzie 45 litrów testy były) wiec osobiście bym polecał ten głośniczek, ieporównam go np do stxa 27 cm który jest 2 razy tanszy dlatego mozliwe ze pod względem cena /jakośc byłły lepszym wyborem ale zapewne niejest tak uniwersalny jak cw

ps. tonsil z góry odpada :) wszyscy wiemy ze kopułki, 20/80/2 , 16/50/6 i chyba nic więcej niemaja godnego polecenia z przetworników :) no może jakiś średniak ale i to niewiem heh

Skomentuj

bierz stx 27-150

Skomentuj

do suba wezme raczej tonsila gdyż wszyscy z elektrody tak mówia. Dzieki wam ale jęsli macie jakieś konkretne propozycje do 180zł do mówcie jade po tonsila dopiero w pon i mogę się rozmysli.

A co do podłogówek to tesla czy stx?

Skomentuj

ja mam w subie glosnik STX 32-150-4-SC i poprostu robi mi sieke w pokoju nie spodziewalem sie ze bedzie az tak dobrze gral ale trzeba wzmaka 150W do niego :) i obudowa ok 60l i jest gicior

Skomentuj

Ok już wiem tonsilek odpada.

Myślałem nad revelandem tw3000 kosztuje on 190zl.

Dostałem propozycje kupna dwóch NOWYCH alfredów cw1002c za 120zł.(oba). Co myślicie o tym??????

Sub ma być do muzy.

[ Dodano: 2005-02-01, 11:11 ]
                                    Mam mozliwosć kupna dwóch alfredów cw 1002c za 120(oba). Może z nich suba zrobić?????????????

Skomentuj

jesli te alfredy sa nowe to ja bym bral bez zastanowienia, przy odpowiednm wzmaku narobią ci niezłego cisnienia w pokoju pozatym ... kto nie eksperymenutje ten nic nie zyskuje, cw1002c na samym durnym TDA w obudowie BR to dopiero jes ładny basik, odpowiednio zestroisz, zejdzie nisko i zagra o wiele głosniej, a kto powie że niema kontroli nech cie w głowe stuknie i najpierw sam przetestuje i pokombinuje a nie z teori czy symulacji wychodzi :) zaraz powiedzą ze impuls jest na kilkunastu HZ wiec bez subsonica sie nieobejdzie ...a g.. prawda, takie czestotliwości są już ze znikomo małą efektywnością w praktycznie każdym nagraniu więc o lataniu głosnika niema mowy, w BR wecz membrana ma lepszą kontrole (mniejszywychył) niż w closed , czuje ze w tej obudowie cw jest bardziej bezpieczny niz closed, oczywiście impuls bedzielekko więskzy ale praktycznie różnicy niebedzie bo do tego dochodzi ustawienie w pokoju, podbicia od ścian rogów itp itd wiec z tym impulsem to już można kombinowac i eksperymentowac żeby było dorbze ....akurat u mnie jes BARDZO DOBRZE , znudziłą mi sie wląsnej roboty rurka BR, dlatego przyznam sie ze zamówiłem u stxa ta największą :P i już będzie cw na stale w br :)

Skomentuj

czyli co bedzie lepsze reveland czy dwa cw?????

Skomentuj

Czaruję...
                                        X