Witam mam zestaw kolumn tonsila focus 240 SE i poszukuje amplitunera/wmacniacza. Trafia mi się używka onkoyo TX-SR577 w idealnym stanie.
Co sądzicie o takim połączeniu??
Witaj.
Zależy czego oczekujesz ?
Chcesz stereo czy potrzebujesz zestawu do kina?
Ten amplituner jest dość dobrze wykonany.
Jak będzie grał ? Tego nikt Ci nie powie.
Ten sam wzmacniacz na różnych kolumnach będzie grał inaczej.
Jeśli możesz to zaproś właściciela ze sprzętem na ciastko i posłuchaj na znanym sobie repertuarze jak on gra i czy Cię to zadowala.
Ok. Mam już amplituner TX-SR577 i zestaw focus 240 SE tak już wcześniej wspominałem. W zestawie mam subwoofer aktywny. Jak optymalnie podłączyć ten zestaw? Subwoofer do amplitunera i do sybwoofera czołowe, natomiast speakery do wzmacniacza?
Nie ma czegoś takiego jak wyjścia wzmacniacza na 6 ohm. Po prostu producent musi podać moc dla kolumn o danej impedancji i tu podaje dla 6 ohmów.
Ale co do drugiego masz rację - bo maksymalna moc na 8ohmach dla tego wzmacniacza to 90W, a dla 6 ohmów 100W. Dane z manuala.
No musisz jakoś napięcie do 5V obniżyć. Więc albo stabilizator albo jakaś mała przetwornica obniżająca na 5V.
Tyle że 0,5A to nie za wiele prądu i trzeba uważać co tam się podłącza żeby nie przegiąć bo coś się skopci.
Można by tam dać przekaźnik, który będzie załączał zasilanie z jakiegoś zewnętrznego zasilacza czy nawet ładowarki od telefonu na te Twoje wiatraki usb.
Ja mam TX-SR508 wsadzony w szafkę rtv - ma od góry chyba z 15mm luzu i to jeszcze jak mu stopki odkręciłem.
Trochę ciepły jest rzeczywiście ale poza tym nic się nie dzieje więc nie wiem po co chcesz to koniecznie chłodzić.
Nie podłączaj żadnego wentylatora bo jest nie potrzebny.U mnie na amplitunerze stoi cd i jest jakies 20 mm luzu i jest ok. Wiec nie kombinuj podłączaj jak ma byc i pałaj sie muzyką. Pozdrawiam
Skomentuj