Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

seas H1499

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

seas H1499

Witam jestem wstępnie zdecydowany na przetwornik seas 1499 czy można go porównać do np. ushera 9950-20 słyszałem bardzo pozytywną opinie na ten temat przetworników(h1499).
    Potrzebuje przede wszystkim rozdzielcze, przestrzenne , szerokie poukładane granie wysokich tonów bardziej neutralne, mogę sie podzielić informacją że buduje "kopie" akkus F2 tylko że bardzo zmodyfikowaną użyje do niej;
    4 x Scan Speak 18W-8535-01
    2 x SEAS PRESTIGE 27TBCD/GB-DXT H1499
    na parę.
    Proszę o odpowiedź czy w.w. przetwornik wysokotonowy spełni moje oczekiwania.
    Z góry dziękuje za odpowiedź.

Jaka to kopia skoro inne masz głośniki? :)

Zamieszczone przez homemade Zobacz posta
    Proszę o odpowiedź czy w.w. przetwornik wysokotonowy spełni moje oczekiwania.
    Na to sam musisz niestety sobie odpowiedzieć, bo jest całkiem inny od ushera t9950.
    Kto zaprojektuje Ci zwrotnicę pod to zestawienie ?

Skomentuj

Dlatego napisałem ""kopia"" a nie , kopia, kopia dotyczy tutaj litrażu i położenia przetworników dzięki czemu używając scan speak'ów nie musze sie bawić w projektowanie skrzynki tylko je trochę w środku wzmocnie bo to kuleje w tych skrzynkach . Zwrotnice zaprojektuje mi zap-audio.
      Ciężko mi samemu sobie odpowiedzieć ponieważ 9950-20 słuchałem i mi się bardzo podobał za neutralność i wypełnianie pokoju dźwiękiem co w kolumnach akkusa f2 jest nikłe w wysokich rejestrach a seas'a h1499 nie słuchałem i jeśli mówisz że są to całkiem inne głośniki możesz te różnice opisać ?

Skomentuj

No to jak słuchałeś T9950, podobał Ci się, a seasa nie, to chyba odpowiedziałeś sobie sam na pytanie.
        Ja osobiście poszedłbym w Ushera.

Skomentuj

Tylko nie wiem czy wiesz ale Usher jest już nie dostępny nie produkuje chwilowo przetworników nie można dostać już tego ushera wiadomo jak bym sie uparł z usa bym ściągnął tylko słyszałem pozytywna opinie o seas zwłaszcza o tweeterach tego producenta myślałem że ktos o becny na forum może troche opisac ten przetwornik (h 1499) czy jest to zwykła kopułka za 250 zł czy na prawdę udana konstrukcja.

Skomentuj

BRAGI to projekt Seasa, w którym właśnie użyto ten głośnik

http://www.seas.no/index.php?option=...its&Itemid=365

Skomentuj

Zamieszczone przez homemade Zobacz posta
              Tylko nie wiem czy wiesz ale Usher jest już nie dostępny nie produkuje chwilowo przetworników nie można dostać już tego ushera wiadomo jak bym sie uparł z usa bym ściągnął tylko słyszałem pozytywna opinie o seas zwłaszcza o tweeterach tego producenta myślałem że ktos o becny na forum może troche opisac ten przetwornik (h 1499) czy jest to zwykła kopułka za 250 zł czy na prawdę udana konstrukcja.
              Używaj proszę przecinków i kropek, bo nie do końca można zrozumieć co piszesz.
              Do 250zł masz jeszcze do wyboru SB Acoustics SB29RDC i Scan-Speak D2608/913000 (HDS Peerless`a), które są tu na forum sprawdzone.
              Last edited by dolphin123; 14.05.2016, 11:38.

Skomentuj

Miałem H1499, to b.dobry głośnik... ,ale jak ktoś napisał kiedyś jest taki momentami "bezpośredni", co nie każdemu pasuje. Ja poszedłem w SB 29RDC i też jest OK.
                Tu jest dość ciekawe porównanie wysokotonówek.
                http://www.audiostereo.pl/topowy-glo...9#entry2454639

Skomentuj

Czaruję...
                X