Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

stx gdn 22-140-8 brak basu

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez sztuku Zobacz posta
    Zwrotnica?
    w wieży podział między basowym a średnim jest na 2 khz
    Po pierwsze głośnik który nazywasz średniotonowym w tej wieży, to tak naprawdę wysokotonowy. Sekcja wysokotonowa jest rozbita na 2 głośniki (o ile ten drógi w ogóle gra a nie jest tylko atrapą).
    Pod taką wieżą i takim podziałem GDN nie zagra basem tak jak powinien i tak jak się tego spodziewałeś, dlatego że więcej gra środkiem niż basem.

Wykonaj na tych GDN-ach normalne kolumny, np. te: http://diyaudio.pl/showthread.php/24...t-by-raven1985

...i podłącz je do normalnego wzmacniacza, to będziesz miał wtedy bas.

Skomentuj

Wiem o tym podziale. I obstawiam, że w oryginalnych głośnikach te gwizdki to atrapy siedziały.
      Średniak gra tak, jak jego ch-ka, więc nie cyka i nie syczy, stąd ta alda. I myślę, że przez te trzy głośniki dźwięk jest taki dość potężny i scena. Bo mogłem dać basowy i ten wysokotnowy stożkowy tonsila i problem z głowy. Ale... głupie zaparcie w sobie miałem.
      I rozumiem, że nie pojmujesz, jak sie mogę w to bawić, lepiej kupić gotowy zestaw spełniający chociaż podstawowe wymogi, jeśli chodzi o napęd, zwrotnice, czy dobór głośników.
      Ale Marian, mi podoba(prawie) się ten dźwięk i jest mój tak jakby. A na wieży posłucham radio i płyt, i aux, i ustawie budzik, i żeby sama się wyłączyła po czasie:o:biggrin:
      W pioneer a-207r nie miałem takich bajerów, a dźwięk... nie był lepszy. Może wzmacniacz już był dobity, ale nie wyglądał.
      Jak będę miał sprzęt pomiarowy, to wszystko zacznie się od nowa, póki co złapałem tylko bakcyla do tego, na wszystko przyjdzie czas.

Dzięki za wszystko, pozdrawiam.
      Last edited by sztuku; 06.09.2016, 23:57.

Skomentuj

póki co złapałem tylko bakcyla do tego, na wszystko przyjdzie czas.
        To ucz się i słuchaj jak Ci podpowiadają, bo ewidentnie widać że robisz na pałę. Wiedzę i praktykę zdobywa się z czasem ale trzeba się uczyć od początku dobrze bo jak nie ogarniesz podstaw to potem się zniechęcisz.
        Last edited by Rfck; 07.09.2016, 03:31.

Skomentuj

I rozumiem, że nie pojmujesz, jak sie mogę w to bawić, lepiej kupić gotowy zestaw spełniający chociaż podstawowe wymogi, jeśli chodzi o napęd, zwrotnice, czy dobór głośników.
          Ale Marian, mi podoba(prawie) się ten dźwięk i jest mój tak jakby.
          Ja rozumiem, też kiedyś zaczynałem, ale temat jest o braku basu tego GDN-a.
          Ten GDN jest dobry tylko Ty robisz źle, próbujemy Tobie to wyjaśnić.

Skomentuj

Czaruję...
          X