witam, zrobilem subka na tym glosniku (z poczatku chcialem wrzucic AW ale w sklepie tego nie mieli wiec wzialem AK) pudlo ma +/- 20L jest to BR 6cm(5,6 przy koncu) o glug 18cm bo taka max byla, wytlumilem to odpalilem na 80watowym wzmaku kicha jak ch** pozniej jakis stary wzmak 10watt tez kicha przy wiekszym basie charczy jak cholera, winisd nawet nawet to policzyl ale nie wierze temu progsowi po dzisiaj :/ (fotki wrzuce pozniej ) moze to byc wina wytlumienia ?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
STX GDN-20-120-AK w 20L BR-przeciez tego sie nie da sluchac!
Collapse
X
-
Zamieszczone przez LUKASZza niskie strojenei zapewne w tak malej skrzyni stroi sie ten glosnbik na jakies 40 -45 hz!!!!! zreszta i tak niskiego f 3 nie osiagniesz moze zatkaj otwor i zobacz co sie dzieje
ps napewno nie jest to wina wytlumienia!!!
BR konczy sie ok. 7 cm przed scianka,
w winisd przy takiej konfiguracji pudla i glosnika parametry wychodza (czyli strojenie zawiera sie w tym zakresie co podaje Lukasz) =>
Czestotliwosc:
Impuls:
Power:
Air velocity:
a tak wyglada ten subik po skonczeniu:
Skomentuj
-
djdarek, większych fotek nie było!! roździelczość 2592 x 1944 tylko po to żeby pokazać gąbke!! OMG zmniejsz te fotki,jeżeli już muszą być (jedna twoja zajmuje ok.650Kb)
P.S. zaraz cie zjedzą za ogromne i niepotrzebne fotki :]
>>Piekny<<
EDIT: a jednak to mnie zjedlipomyliłem się,sorry (fotki nie są na serwerze akustyki) djdarek zwacam honor
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pieknydjdarek, większych fotek nie było!! roździelczość 2592 x 1944 tylko po to żeby pokazać gąbke!! OMG zmniejsz te fotki,jeżeli już muszą być (jedna twoja zajmuje ok.650Kb)
P.S. zaraz cie zjedzą za ogromne i niepotrzebne fotki :]
>>Piekny<<
EDIT: a jednak to mnie zjedlipomyliłem się,sorry (fotki nie są na serwerze akustyki) djdarek zwacam honor
LINK
Skomentuj
-
niemożliwe że od nowości tak charczy, albo masz uszkodzony głosnik albo problemy ze słuchem, wiadomo ze może nieieć basu niskiego, czy buczeć ale charczenie ?? zoabcz czy moze ty przesterowanym sygnałem go neichcesz napędzicalbo w filtrze zoabcz czy masz wszystko poprawnie zrobione bo niechce mi sie wieżyc ze OT tak bo kiszka głośnik CHARCZY :|
Skomentuj
-
A tak w ogóle to ta obudowa jest dokładnie szczelna?
Bo coś mi się wydaje, że pod głośnikiem nie ma żadnej uszczelki a bass-reflex też nie jest chyba oklejony od wewnątrz. W ogóle to widzę, żenie za bardzo starałeś się to uszczelnić i może Ci powietrze spieprza nie tam gdzie trzeba.
Jeżeli z obudową wszystko OK to wtedy pomyśl że może to głośnik.
Ale wykonanie nie za bardzo.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez yellow_pA tak w ogóle to ta obudowa jest dokładnie szczelna?
Bo coś mi się wydaje, że pod głośnikiem nie ma żadnej uszczelki a bass-reflex też nie jest chyba oklejony od wewnątrz. W ogóle to widzę, żenie za bardzo starałeś się to uszczelnić i może Ci powietrze spieprza nie tam gdzie trzeba.
Jeżeli z obudową wszystko OK to wtedy pomyśl że może to głośnik.
Ale wykonanie nie za bardzo.
przy BR jest jeszcze gabka od drugiej strony, jak przytkam BR to nic nie swista z zadnej strony,
co do wzmaka i filtra to mam filtr ten na ukladzie LM3... cos (ten co na stronie) drugi sub jest podlaczony w tym samym momencie i wymiata (alphard 50L closed) :-) takze to nie jest wina filtra ani wzmaka
Skomentuj
-
Zamieszczone przez OverclockerDokładnie - Yoshi_80 ma rację z tym wzmakiem. Ja miałem stx'a 22 pod 70W i dałem troche głośniej to mi tak charczało z kopułki, a membrana jak szmata latała - wzmak za słaby masz !
Skomentuj
-
hahahah <lol> amplituner ten twoj to moze i ma 140wat ale maxymalnego poboru mocy z sieci :P tealnie SPL to on ma z 50wat w trybie stereo... ps ciekawe jak udało ci się subwoofer podłączyć pod amplituner.....
ps jak słysze "mocny amplituner" to poprostu śmieje się tak że spadam z krzesła :)
Skomentuj
Skomentuj