Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

STX GDN-20-120-AK w 20L BR-przeciez tego sie nie da sluchac!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

STX GDN-20-120-AK w 20L BR-przeciez tego sie nie da sluchac!

witam, zrobilem subka na tym glosniku (z poczatku chcialem wrzucic AW ale w sklepie tego nie mieli wiec wzialem AK) pudlo ma +/- 20L jest to BR 6cm(5,6 przy koncu) o glug 18cm bo taka max byla, wytlumilem to odpalilem na 80watowym wzmaku kicha jak ch** pozniej jakis stary wzmak 10watt tez kicha przy wiekszym basie charczy jak cholera, winisd nawet nawet to policzyl ale nie wierze temu progsowi po dzisiaj :/ (fotki wrzuce pozniej ) moze to byc wina wytlumienia ?

nalezoloby zmierzyc glosnik i stwierdzic jego rzeczywiste parametry T-S papier wszystko przyjmie :)
    pewnie jest niezły rozjazd :) taki urok tanich glosnikow

Skomentuj

za niskie strojenei zapewne w tak malej skrzyni stroi sie ten glosnbik na jakies 40 -45 hz!!!!! zreszta i tak niskiego f 3 nie osiagniesz moze zatkaj otwor i zobacz co sie dzieje

ps napewno nie jest to wina wytlumienia!!!

Skomentuj

GDN-20-120-AK to najgorsza kicha jaka jest u stxa. juz duzo lepszy jest GDN-20-120-AW.

Skomentuj

qrde jak mówie że AK się do niczego nie nadaje to się nie słuchacie...... niedość że najdrozszy to jeszcze najgorszy :P

Skomentuj

Zamieszczone przez LUKASZ
            za niskie strojenei zapewne w tak malej skrzyni stroi sie ten glosnbik na jakies 40 -45 hz!!!!! zreszta i tak niskiego f 3 nie osiagniesz moze zatkaj otwor i zobacz co sie dzieje

ps napewno nie jest to wina wytlumienia!!!
            tak wyglada tlumienie w nim

BR konczy sie ok. 7 cm przed scianka,

w winisd przy takiej konfiguracji pudla i glosnika parametry wychodza (czyli strojenie zawiera sie w tym zakresie co podaje Lukasz) =>

Czestotliwosc:

Impuls:

Power:

Air velocity:

a tak wyglada ten subik po skonczeniu:

Skomentuj

djdarek, większych fotek nie było!! roździelczość 2592 x 1944 tylko po to żeby pokazać gąbke!! OMG zmniejsz te fotki,jeżeli już muszą być (jedna twoja zajmuje ok.650Kb)
              P.S. zaraz cie zjedzą za ogromne i niepotrzebne fotki :]
              >>Piekny<<
              EDIT: a jednak to mnie zjedli pomyliłem się,sorry (fotki nie są na serwerze akustyki) djdarek zwacam honor

Skomentuj

Zamieszczone przez Piekny
                djdarek, większych fotek nie było!! roździelczość 2592 x 1944 tylko po to żeby pokazać gąbke!! OMG zmniejsz te fotki,jeżeli już muszą być (jedna twoja zajmuje ok.650Kb)
                P.S. zaraz cie zjedzą za ogromne i niepotrzebne fotki :]
                >>Piekny<<
                EDIT: a jednak to mnie zjedli pomyliłem się,sorry (fotki nie są na serwerze akustyki) djdarek zwacam honor
                no cos ty, jakbym mial takie duze na akustyke rypac to by mnie ziomale zabili :P a tak apropos bo tamte byly na szybkosci to tutaj sa w 800x600 cale wykonanie tego suba ;- )

LINK

Skomentuj

moim skromnym zdaniem co do wykonania mogles sie lepiej postarac heh te zaslepki na wkrety sa stylowe heh ja wlansie koncze subika na stxie 27/150/8 sc juz mam obudowe i glosnik czekam na wzmacniacz i zobaczymy co z tego wyjdzie heh

Skomentuj

sie czepiacie tych zaslepek w rzeczywistosci calkiem calkiiem to wyglada, zdjecie to zdjecie ale prezciez nie o wygladzie tu mamy rozmawiac tylko czy jest jakis ratunek zeby to tak nie charczalo :/ ?

Skomentuj

niemożliwe że od nowości tak charczy, albo masz uszkodzony głosnik albo problemy ze słuchem, wiadomo ze może nieieć basu niskiego, czy buczeć ale charczenie ?? zoabcz czy moze ty przesterowanym sygnałem go neichcesz napędzicalbo w filtrze zoabcz czy masz wszystko poprawnie zrobione bo niechce mi sie wieżyc ze OT tak bo kiszka głośnik CHARCZY :|

Skomentuj

A tak w ogóle to ta obudowa jest dokładnie szczelna?
                        Bo coś mi się wydaje, że pod głośnikiem nie ma żadnej uszczelki a bass-reflex też nie jest chyba oklejony od wewnątrz. W ogóle to widzę, żenie za bardzo starałeś się to uszczelnić i może Ci powietrze spieprza nie tam gdzie trzeba.
                        Jeżeli z obudową wszystko OK to wtedy pomyśl że może to głośnik.

Ale wykonanie nie za bardzo.

Skomentuj

Zamieszczone przez yellow_p
                          A tak w ogóle to ta obudowa jest dokładnie szczelna?
                          Bo coś mi się wydaje, że pod głośnikiem nie ma żadnej uszczelki a bass-reflex też nie jest chyba oklejony od wewnątrz. W ogóle to widzę, żenie za bardzo starałeś się to uszczelnić i może Ci powietrze spieprza nie tam gdzie trzeba.
                          Jeżeli z obudową wszystko OK to wtedy pomyśl że może to głośnik.

Ale wykonanie nie za bardzo.
                          jest szczelnie zakmniety nie ma zadnych swistow itp tutaj macie jak jest glosnik i BR

przy BR jest jeszcze gabka od drugiej strony, jak przytkam BR to nic nie swista z zadnej strony,

co do wzmaka i filtra to mam filtr ten na ukladzie LM3... cos (ten co na stronie) drugi sub jest podlaczony w tym samym momencie i wymiata (alphard 50L closed) :-) takze to nie jest wina filtra ani wzmaka

Skomentuj

to że głośnik charczy to musiałeś coś zwalić. to że kiepsko gra.... no co ?? mówiłem że kewlar w wykonaniu stx'a wogóle niejest sztywny!!
                            a co to za super alphard ci tak wymiata ??

Skomentuj

co niby zrypalem z tym glosnikiem :| ?

alphard to CW1002C :-)

Skomentuj

Po co ci wytłumienie w subie ??

Pewnie ten twój wzmacniacz nie ma nawet polowy tej mocy o któej piszesz i sątd są problemy.

Skomentuj

Dokładnie - Yoshi_80 ma rację z tym wzmakiem. Ja miałem stx'a 22 pod 70W i dałem troche głośniej to mi tak charczało z kopułki, a membrana jak szmata latała - wzmak za słaby masz !

Skomentuj

Zamieszczone przez Overclocker
                                    Dokładnie - Yoshi_80 ma rację z tym wzmakiem. Ja miałem stx'a 22 pod 70W i dałem troche głośniej to mi tak charczało z kopułki, a membrana jak szmata latała - wzmak za słaby masz !
                                    co ty gadasz, ja mam amplituner pioneerka altusy 140watt przy tym skakaly a ten ma za mala moc wez mnie nie rozsmieszaj :-| , wzmak ma przy 8omach moc 80watt, przy 4 -->120watt a przy 2 ->180watt!! alphard cw1002c ten ktory mam wymiata na tym wzmaku, takze to napewo nie wzmak, zreszta podpialem jakiegos 10wattowego to nie bylo duzej roznicy,

Skomentuj

A ten Twój STX to wersja 8 ohm czy 4 ?

Skomentuj

hahahah <lol> amplituner ten twoj to moze i ma 140wat ale maxymalnego poboru mocy z sieci :P tealnie SPL to on ma z 50wat w trybie stereo... ps ciekawe jak udało ci się subwoofer podłączyć pod amplituner.....

ps jak słysze "mocny amplituner" to poprostu śmieje się tak że spadam z krzesła :)

Skomentuj

Czaruję...
                                        X