Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

STX GDN-20-120-AK w 20L BR-przeciez tego sie nie da sluchac!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Sound Wave
    hahahah <lol> amplituner ten twoj to moze i ma 140wat ale maxymalnego poboru mocy z sieci :P tealnie SPL to on ma z 50wat w trybie stereo... ps ciekawe jak udało ci się subwoofer podłączyć pod amplituner.....

ps jak słysze "mocny amplituner" to poprostu śmieje się tak że spadam z krzesła :)
    wiesz co moze to tak wyglada z mojej wypowiedzi ale ten wzmak jakbys chcial wiedziec pobor z sieci ma 700WATT !!! i nie rob ze mnie kretyna !! te parametry co podalem to takie maja byc !!

ten stx to wersja 8 ohm

Skomentuj

<lol> nie robie z ciebie kretyna
      prosze więc wyjaśnij mi jak udało ci się podłączyć subwoofer ??

Skomentuj

a co to jest takie skomplikowane ?? male dziecko to potrafi, no wiec tak:
        mam dwa wzmaki z tego jeden to ampli, tamten zasila dwa przednie monitorki i dwa z tylu a amplituner obsluguje dwa subki jeden alphard(175Watt RMS closed 50L ) drugi atex (75watt RMS w 15L BR) i przed nim jest ten filtr--> KLIK sygnal z kompa rozdzielam na filtr i do tego drugiego wzmaka, z filtra idzie do ampli pod wejscie np 'CD' i wszystko gra :-]

Skomentuj

ja podlaczylem w samochodzie na chwile 20,sc stx pod panasonica 4x45 i charczał bo radyjko niwewyrabiało a cewka walila o nabiegunnik :P

[ Dodano: 2005-02-05, 17:44 ]
          a nie lepiej monitory pod ampli a suby pod wzmak?

Skomentuj

Zamieszczone przez aryan
            ja podlaczylem w samochodzie na chwile 20,sc stx pod panasonica 4x45 i charczał bo radyjko niwewyrabiało a cewka walila o nabiegunnik :P

[ Dodano: 2005-02-05, 17:44 ]
            a nie lepiej monitory pod ampli a suby pod wzmak?
            no 45 to chyba troszke za malo, a ten stx to jest w RMS podane czy na pol 120/2=60watt :> ? bo w atexie tak jest zrezszta nei tylko w nim

lepiej by bylo, nawet tak graly tylko ze jedne juz chcialy wyleciec a drugie sie rozpedzaly takze taka konfiguracja jest lepsza jak narazie moze bedzie cos lepszego kiedys bo jak narazie to watty sie marnuja

Skomentuj

Jak już wiele osób ztwierdziło - stx nabija sie z Twojego lichego amplika

Skomentuj

a moze to obudowa? ja zrobiłem coś podobnego ale closed 38l do przetestowania głosniczków i żeby było szybko poprostu dociąłem odpowiednio płyty wyciąłem otwory na głośniki, kabel wpuściłem przez mały otworek ktory dla pewności (zeby było szczelnie) zakleiłem klejem do drewna
                po odpaleniu głosniczki grały nawet nie najgorzej.. oczywista do pewnego zakresu bo to niskotonowe, ale przy większej mocy zaczynało strasznie charczeć i trzaskać..
                skręcone płyty były niby mocno a jednak tłukły sie jedna o drugą.. dopiero jak je porządnie pokleiłem to jest w porządku.. coprawda głośniki dalej troche charczą ale tak ich chyba natura:-) to tez STX tyle ze troszke mniejsze

Skomentuj

Zamieszczone przez Overclocker
                  Jak już wiele osób ztwierdziło - stx nabija sie z Twojego lichego amplika
                  w poniedzialek podjade do kumpla co ma pionka wzmak cos pod 120watt i cos mi sie wydaje ze ten stx wyleci z tej membramy predzej niz to mozliwe,

poza tym nie wiem czym sie sugerujecie ten ampli co mam juz byl podlaczony pod 2x altus 140watt do tego jeszce dwie estradowki 100watt i to gralo nie mowcie mi ze tj liche bo ja teraz z was nalewam :-|

[ Dodano: 2005-02-05, 18:59 ]
                  Zamieszczone przez elmomk
                  a moze to obudowa? ja zrobiłem coś podobnego ale closed 38l do przetestowania głosniczków i żeby było szybko poprostu dociąłem odpowiednio płyty wyciąłem otwory na głośniki, kabel wpuściłem przez mały otworek ktory dla pewności (zeby było szczelnie) zakleiłem klejem do drewna
                  po odpaleniu głosniczki grały nawet nie najgorzej.. oczywista do pewnego zakresu bo to niskotonowe, ale przy większej mocy zaczynało strasznie charczeć i trzaskać..
                  skręcone płyty były niby mocno a jednak tłukły sie jedna o drugą.. dopiero jak je porządnie pokleiłem to jest w porządku.. coprawda głośniki dalej troche charczą ale tak ich chyba natura:-) to tez STX tyle ze troszke mniejsze
                  a co nie widac na zdjeciach jak klej sie wylewa z kazdej strony :| ? to chyba o czyms swiadczy poza tym mowie ze puszczony byl na 20HZ br zatkany i czailem czy nie ma swistow i nie ma !!

Skomentuj

spoko rob jak chcesz ja STX'a z serii 22 (zawieszeni,magnes cewka to samo) podłączyłem do estradowej końcówki mocy 2x400wat przy 4 ohmach (przy 8 ma ponad 250) i spokojnie przezył (obudowa 30L@35Hz) dokładnie był to 22/120/8SC - no i jakoś nic nie stukało :P a pod tda 7294 myślałem że mambrana wyleci (roznica była taka że estradówka miała clip'ing i nie pozwalała się przesterować a tda mogłem puścić na 10%THD i w tym momęcie STX zachowywał się zupełnie tak jak opisujesz.... :P

komu jak komu ale mi o duzych mocach to nie pitol - niewiem czy ty choć raz na oczy widzialeś mocny wzmacniacz - moja 800 wazy ponad 20kG i to zwykłe stereo bez zadnych regulacji przedwzmacniacza czy innych pierdół:P

ps "pionek" jak ma na wzmacniaczu napisane 120wat to cieszył bym sie jak 60 wyciągnie <lol>

Skomentuj

co do kleju to ze on sobie tak tam siedzi nieznaczy ze jest szczelne, kiedyś tak zrobilem i potem zobaczyłe mze odpadł kawałek 20 cm kleju i sobie leżal w obudowie jak smarujesz klejem to potem palcem przejedź w tej krawędzi zeby go troche tam wcisnąc i równomiernie nałożyc , przeciez palec ci nie odpadnie

Skomentuj

ps2 do kleju - klej nie złapie do laminowanej płyty :P na 99% robi tylko (w najlepszym waypadku) jako uszczelniacz a nie spoina łączonca

Skomentuj

poza tym nie wiem czym sie sugerujecie ten ampli co mam juz byl podlaczony pod 2x altus 140watt
                          <lol> i co z tego ze byl podlaczony pod altusy 140? One maja ponad 90db <lol> Moje 110 chodzily na wzmaku 2x40 i wymiataly nieziemsko <lol>
                          PS. To 140 to nie jest moc tylko symbol

Skomentuj

zamiast sie nabuijac to pomózcie mu :P
                            moze cewka rozklekotana ?

Skomentuj

Ale nalałeś kleju. A nie lepiej silikon. Na pewno złapie i szczelność na 100%...

Skomentuj

ja skleiłem klejem na gorąco i trzyma laminatu jak diabli:-) przynajmniej narazie...

Skomentuj

Zamieszczone przez Sound Wave
                                  spoko rob jak chcesz ja STX'a z serii 22 (zawieszeni,magnes cewka to samo) podłączyłem do estradowej końcówki mocy 2x400wat przy 4 ohmach (przy 8 ma ponad 250) i spokojnie przezył (obudowa 30L@35Hz) dokładnie był to 22/120/8SC - no i jakoś nic nie stukało :P a pod tda 7294 myślałem że mambrana wyleci (roznica była taka że estradówka miała clip'ing i nie pozwalała się przesterować a tda mogłem puścić na 10%THD i w tym momęcie STX zachowywał się zupełnie tak jak opisujesz.... :P

komu jak komu ale mi o duzych mocach to nie pitol - niewiem czy ty choć raz na oczy widzialeś mocny wzmacniacz - moja 800 wazy ponad 20kG i to zwykłe stereo bez zadnych regulacji przedwzmacniacza czy innych pierdół:P

ps "pionek" jak ma na wzmacniaczu napisane 120wat to cieszył bym sie jak 60 wyciągnie <lol>
                                  no to w pyte ze do takiej pierdolki maja byc takie kurewskie wzmacniacze przeciez to sie mija z celem :-|, jak ten alphard ma 175watt w RMSie to musze mu dawac 300 zeby ladnie chodzil przeciez to jest poje.... ?? poza tym alphard ladnie chodzi na tym wzmaku i nie mow mi ze to jest slaby wzmak to ze masz kolosa co wazy ponad 20kg to nie wszystko bo trafo tyle tylko wazy moj wazy cos kolo 13kg i co ? gowno ten stx jest zrabany, i nie pisz ze ma 120watt napisane tylko 700 zreszta co ja sie bede klucil o takie rzeczy widze ze tobie sie nie wytlumaczy !

Budzik, Sound Wave --> tak klej sie wylewal ale pozniej jak lekko przysechl wzialem na chamca zrownalem palcem i wciskalem, czego wy sie pudla czepiacie ? jak mowie ze jest ok to jest OK poza tym to nie jest moja pierwsza konstrukcja !

yellow_p --> nie silikon bo silikon moglby glosnik popsuc swoimi oparami,

Zamieszczone przez Maxi
                                  poza tym nie wiem czym sie sugerujecie ten ampli co mam juz byl podlaczony pod 2x altus 140watt
                                  <lol> i co z tego ze byl podlaczony pod altusy 140? One maja ponad 90db <lol> Moje 110 chodzily na wzmaku 2x40 i wymiataly nieziemsko <lol>
                                  PS. To 140 to nie jest moc tylko symbol
                                  widze ze wy tylko umiecie nalewac, poza tym nie tylko te alutsy dzialaly tylko jeszcze estradowe 100tki !! zreszta co bede mowil jak tu same kozaki sa :-/ i zadnemu nie przegadam do rozumu

Zamieszczone przez aryan
                                  zamiast sie nabuijac to pomózcie mu :P
                                  moze cewka rozklekotana ?
                                  dobry pomysl tylko jak narazie 0 realizacji :|

Skomentuj

no dobra koniec nabijania - podaj jaki masz ampli - konkretny model to nie bedzie niedomowien

pamietaj ze te basowce stx w stosunku do altuskow i estradowek sa malo efektywne czyli musza miec wiecej m

jak boisz sie oparow silikonu to poczekaj 24h lub jak sie boisz to 48h jak wyslchnie, przeciez suchy silikon jest niereaktywny to co ma popsuc

aaa i klejenie laminowanych płyt to marny pomysł, a juz na pewni nie wikolem, moze lepiej jakis mocny klej na bazie rozpuszczalnikow "benzynowych" - jakas nowa mocna odmiana butaprenu

Skomentuj

ten ampli to Pioneer VSX-804RDS

wiem ze mozna bylo czekac tylko ze to nie byl dla mnie sub i sie spieszylo troszke 'a co nagle to podiable'

w sumie mialem te plyty przytrzec czyms papier scierny, bosh ale wkoncu zapomnialem, ale nie sadze zeby cos tam sprobowalo przeleciec !! jakis swist bo przeciez byloby cos sluchac a glosnik tego nie rozwali nobo jak chyba ze cos naprawde porzadnego by tam siedzialo

Skomentuj

no Ba jak glosnik 8ohm, a wzmak IMO ma maximum 50W rms w kanał na głośniku 120W gdzie jeszcze sa grane niskie czestotliwosc to ja sie nie dziwie ze on ledwo zipie

tu powinno byc solidne wzmocnenie - takie dobre 100W@8ohm, czyli mostek z tda7294/mostek z lm3886/mostek z opa549 lub tranzystorowiec

aaa i jeszcze jedno.........................
                                        czy to ampli nie odcina samo dolnych czestotoliwosc - czy nie jest filtrem HighPass???

Skomentuj

jak jesteś taki genialny i mówisz że nie mam racji to czemu sam nie rozwiązesz tego problemu?? co do STX'a kolumna zawsze wydaje się że grają głośniej. to po 1 po 2 masz filtr aktywny przed ampli czy jak to wyczaiłeś ?? po 3 masz 3 subwoofery podpięte do jednego wzmaka <rotfl>

Skomentuj

Czaruję...
                                          X