Strarsze amplitunery dają bez problemu rade z 4 Ohm lecz nie mają one nawet HDMI.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Amplituner
Collapse
X
-
Zamieszczone przez BartZ Zobacz postaMaygaywer - dzięki! Niestety tak jak mówisz nie na mój budżet.
n-krzychu - Informacje na temat tego ze mam znalezc sobie 4 ohmowy ampek ? Chłopie gdybyś szukał tyle co ja też byś juz miał dosyć,a tutaj z racji,ze są osoby które znają się na sprzęcie myślałem ,ze podeślą kilka opcji (amplitunerów które obsługują kolumny 4ohm). Czy to naprawde tak wiele ? Ja męczę się i naprawde nie moge tego znalezc,olxy i allegro przeszukane,a dalej nic nie mam :\
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Maygaywer Zobacz postaNie wiem czy za 900zł można coś sensownego wybrać.
Ja mam nowy Yamaha MusicCast RX-V681 pracuje na 4 Ohm bez problemu,nawet według producenta jest w stanie do 2 Ohm zejsc,tylko cena nie ta bo nowy kosztuje 2,5tys.Ma wszystkie nowoczesne funkcje,dużą moc,dobra jakosc.
Do kina domowego wystarczy mi do grania muzy mam stereo zestaw.
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Skomentuj
-
Możesz poszukać TX-NR609 .
Miałem go i ma on wybór impedancji i spokojnie lata z kolumnami o impedancji schodzącej do 2 ohm ( testowałem ).
W cenie do 900 zł możesz szukać Pioneer-y seri VSX-92x - mają one spore radiatory ( jak na amplitunery dzisiaj oferowane ) i przy 4 ohm dają radę.
Mam VSX-924 i zasilam nim kolumny 4 ohm i nic mu nie jest.
Mam tez VSX-529 . Podłączony po 4 ohm strasznie się gotuje .
Po godzinie dłuższego grania czuć nieciekawy zapach.
Możesz też poszukać DENON AVR-1912 czy AVR-X2000.
One również przy 4 ohm dają radę .
Niższy model AVR-X1000 jest bardzo podobny do Pioneer-a VSX-529 i nie warto się nim interesować.
Skomentuj
-
Toopcool - Bardzo dziękuję za odpowiedz! :) Zdecydowałem się na Denon avr-x2000 . Zmierzyłem impedancje głośników i wyniosła ona 6 ohm(a nie 4) także spokojnie mogę mieć ten amplituner i nie martwić się o przegrzanie! :> Do tego dokupuje nowe kabelki do kolumn,no i rodzi się pytanie,a mianowicie : Jakie grube powinny być jeżeli kolumny mam zmostkowane (nie sa podłączone i nie będą pod bi-amp,czy jak to tam) ? Warto kupić jakieś droższe,czy zwykłe miedziaki starczą ? :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez BartZ Zobacz postaZmierzyłem impedancje głośników
Pomiaru impedancji dokonuje się w funkcji częstotliwości.
A co do kabli - przy długości 5-8m spokojnie wystarcza porządny miedziany 2,5mm2.
Skomentuj
Skomentuj