Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Podłogówki na GDN 14 SCX

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Działa u mnie bez problemu na Win7 x64.

Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Symulacja działa, problem w pomiarami charakterystyki amplitudowej, one co do kształtu charakterystyki będą poprawne, ale fazowo będą rozjechane więc się nie nadadzą do symulacji zwrotki.
      Od Visty zmieniła się obsługa drivera dźwięku w systemie i latencja lata jak chce.
      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

jak dobrze nie zmieniac nic od nastu lat

w sumie do pomiarow i tak mam starego blaszaka wiec tam nowsze windowsy nie pojda

Skomentuj

Ściągnąłem SW, zainstalowałem i okazuje się, że się uruchamia normalnie pod windowsem 7, więc pewnie będzie działał. W takim razie biorę się za robienie Jiga. Apropos Jiga to natknąłem się w wątkach, że ludzie robią jakiegoś innego Jiga do programu ARTA -czy tamten działa w podobny sposób czy raczej jest to inne urządzenie i czy jest lepszy?

Skomentuj

Zamieszczone przez Iceman Zobacz posta
            Apropos Jiga to natknąłem się w wątkach, że ludzie robią jakiegoś innego Jiga do programu ARTA -czy tamten działa w podobny sposób czy raczej jest to inne urządzenie i czy jest lepszy?
            Oba działają w podobny sposób, to zwykły dzielnik napięcia. Co do SW do poczytaj równoległy wątek, Luszti pisał jaki cudza mogą się dziać przy wyższych winach niż XP.
            Poźniej będziesz grzebał godzinami w utrzymaniu latencji itp, chyba szkoda czasu.

- - - - - aktualizacja - - - - -

A sorry to nawet ten wątek..

Skomentuj

A on działa na nowych windowsach?
              Zainstalowałem nowego XP i śmiga aż miło :)
              https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html

Skomentuj

Nie na temat...
                A "nowego" 98 nie masz?

Skomentuj

No dobra, to poczytam o tej Arcie, bo widzę że sporo osób korzysta z tego. Dzięki za info.

Skomentuj

Tak się jeszcze zastanawiam czy pomiarów nie lepiej zrobić w pokoju w którym mają być docelowo zlokalizowane kolumny?

Skomentuj

Jeszcze takie dodatkowe pytanie - czy do pomiarów nadają się tylko mikrofony kierunkowe? Bo właśnie w ogłoszeniach na audiostereo widzę, że ktoś sprzedaje mikrofon RODE NT1A, który nie jest kierunkowym a w opisie wskazuje, że może być do pomiarów. Czy rzeczywiście taki mikrofon można wykorzystać do pomiarów?

Skomentuj

Tak się jeszcze zastanawiam czy pomiarów nie lepiej zrobić w pokoju w którym mają być docelowo zlokalizowane kolumny?
                        Mozna sie wspomoc takim pomiarem, o ile wiesz co z niego odczytac.

Czy rzeczywiście taki mikrofon można wykorzystać do pomiarów?
                        Nie mozna.

Skomentuj

Wczoraj zainstalowałem Artę i podłączyłem do komputera jako kartę zewnętrzną mojego Zooma R24. I nawet na próbę udało się coś zmierzyć, ale pokusiło mnie o zaktualizowanie sterowników i teraz nie widzi mi urządzenia, mimo że próbowałem przywrócić stare sterowniki. Ale mój brat ma chyba Audiotrack Prodigy Cube - czy taka karta nada się do pomiarów?

Skomentuj

Powinna dzialac.

Skomentuj

Czy jeżeli chciałbym mieć dwa woofery w jednej komorze to powinienem podwoić jej wielkość? I co z BR - też dwie rurki?

Skomentuj

Czy jeżeli chciałbym mieć dwa woofery w jednej komorze to powinienem podwoić jej wielkość
                                Tak

I co z BR - też dwie rurki?
                                Niekoniecznie, mozesz dac po prostu wiekszy port, ale bedzie musial byc rowniez dluzszy.

Skomentuj

Chcę wykonać Jiga do Arty, ale w opisie na stronie nie ma informacji o rozmiarze pudełka - robił ktoś może i pamięta jaki rozmiar będzie optymalny?

Skomentuj

każde w którym zmieszczą się wszystkie przełączniki i gniazka. Elementy w środku stanowią marginalne gabaryty.

Skomentuj

A jakie masz u siebie wymiary?

Skomentuj

Np. 140 x 110 x 35 mm (obudowa GAINTA G706, http://www.tme.eu/pl/details/g706/ob...panelem/gainta). Jeszcze mam w niej przedwzm. mikrofonowy z baterią, nawet dobrej jakości jest ta obudowa.

Skomentuj

Super pudełko, duży płaski tył i przód pozwala swobodnie umieścić wszystkie wej/wyj i przełączniki. Uploader obrazków mi nie działa, więc nie mogę wrzucić swojego.
                                          może jeszcze coś takiego: https://sklep.avt.pl/obudowa-km-106-188x136x42mm.html ale to co kolega wyżej podesłał wygląda na znacznie lepszej jakości.

Skomentuj

Czaruję...