Symulacja działa, problem w pomiarami charakterystyki amplitudowej, one co do kształtu charakterystyki będą poprawne, ale fazowo będą rozjechane więc się nie nadadzą do symulacji zwrotki.
Od Visty zmieniła się obsługa drivera dźwięku w systemie i latencja lata jak chce.
Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Ściągnąłem SW, zainstalowałem i okazuje się, że się uruchamia normalnie pod windowsem 7, więc pewnie będzie działał. W takim razie biorę się za robienie Jiga. Apropos Jiga to natknąłem się w wątkach, że ludzie robią jakiegoś innego Jiga do programu ARTA -czy tamten działa w podobny sposób czy raczej jest to inne urządzenie i czy jest lepszy?
Apropos Jiga to natknąłem się w wątkach, że ludzie robią jakiegoś innego Jiga do programu ARTA -czy tamten działa w podobny sposób czy raczej jest to inne urządzenie i czy jest lepszy?
Oba działają w podobny sposób, to zwykły dzielnik napięcia. Co do SW do poczytaj równoległy wątek, Luszti pisał jaki cudza mogą się dziać przy wyższych winach niż XP.
Poźniej będziesz grzebał godzinami w utrzymaniu latencji itp, chyba szkoda czasu.
Jeszcze takie dodatkowe pytanie - czy do pomiarów nadają się tylko mikrofony kierunkowe? Bo właśnie w ogłoszeniach na audiostereo widzę, że ktoś sprzedaje mikrofon RODE NT1A, który nie jest kierunkowym a w opisie wskazuje, że może być do pomiarów. Czy rzeczywiście taki mikrofon można wykorzystać do pomiarów?
Wczoraj zainstalowałem Artę i podłączyłem do komputera jako kartę zewnętrzną mojego Zooma R24. I nawet na próbę udało się coś zmierzyć, ale pokusiło mnie o zaktualizowanie sterowników i teraz nie widzi mi urządzenia, mimo że próbowałem przywrócić stare sterowniki. Ale mój brat ma chyba Audiotrack Prodigy Cube - czy taka karta nada się do pomiarów?
Super pudełko, duży płaski tył i przód pozwala swobodnie umieścić wszystkie wej/wyj i przełączniki. Uploader obrazków mi nie działa, więc nie mogę wrzucić swojego.
może jeszcze coś takiego: https://sklep.avt.pl/obudowa-km-106-188x136x42mm.html ale to co kolega wyżej podesłał wygląda na znacznie lepszej jakości.
Skomentuj