Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak zrobić dobre naglosnienie do Golfa 3

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jak zrobić dobre naglosnienie do Golfa 3

Witam jestm nowy wiec moge sie z czyms wyglupic. dobra to to za wstep, a teraz do rzeczy =

Chcialbym zrobic naglosnienie kompletne do g3 tylko ze jedni mowia ze trzeba zrobic bardzo dobry przod - a dopiero pozniej zastanawiac sie nad sub lub tuba. Wiec odnosnie tego mam pytanie:

1.) Jakie glosniki kupic do przodu i ewentualnie do tyłu ( Oczywiscie powiem jak standardowy
    polak ze mam maly budzet z racji tego nawet nie marze o hertz czy czyms podobnym)

2.) Czy moze ktos ma jakies projekty (jak wykonac cale boczki (chodzi mi o wyzucenie starych i wzucenie nowy )

Z góry dziekuje za odpowidzi POzdrawiam Łukasz

powiedz ile masz na to przeznaczone pieniedzy i jakie masz juz radio, jesli jakies masz

Skomentuj

jakies a fabryczne miejsca i gdzie, jaka srednica,

Skomentuj

Wiec tak radyjko moze nie jest najlepsze lecz jest to sony cdx-3300 jak sie nie myle co do wydatkow i ilesci przeznaczonych na to to jakies 1200-1500 zł (nie wiem czy na wzmak starczy ) ale w koncu chcialbym zasiegnac waszej opini.

Dzieki

[ Dodano: 2005-02-08, 16:23 ]
        a CO DO 2 GOEGO POSTU TO SREDNICA JEST 16,5. A GDZIE TROCHE MALO SZCZEHGOLOWE PYTANIE MIEJSCE NA TWET. SA W PODSZYBIU. NIE WIM JAK OPISAC MIEJSCE TYCH 16,5 SAA NA DOLE W BOCZKACH TAPICERSKICH.

Skomentuj

jakbys chcial wykorzystac to radyjo co masz to mozesz zrobic przod na dsk-165 i suba na es250 i jeszcze n wzmak starczy i moze bedziesz mogl sprzedac radyjo i jakies lepsze od soniaka kupic

Skomentuj

sony to jest badziew kompletny za te opieniazki ktore masz nie zrobisz pozadnie grajacego systemu car audio doloz z 1000 i moze cos sie zaplanuje

Skomentuj

a ja bym sprzedał to sony i kupił coś lepszego i pewnie by starczyło na wytłumienie drzwi następnie dozbierał trochę kasy kupił jakiś zestaw na przód np. hertza potem znowów dozbierał na wzmacniacz najlepiej 4 kanałowy i potem jakiegoś suba

Skomentuj

wlasnie taka opcje opdalem

Skomentuj

hm, a ja bym na twoim miejscu wygral w totka i zrobil jakies naglosnienie za 20-30 tyś.... :|. chlopak sie pyta o sprzed za 1500zł a wy takie rzeczy podpowiadacie zeby dolozyl jeszce z 1000zł itp.. :|.

Skomentuj

2.) Czy moze ktos ma jakies projekty (jak wykonac cale boczki (chodzi mi o wyzucenie starych i wzucenie nowy )
                    http://www.powe.pl/golf.html
                    zajrzyj na tą stronke tam jest opis do g2 a nie do g3 ale na podstawie tych opisów również do innych samochodów można wykonać panel dystansowy z mdf na boczki. jest również opis jak wytłumić drzwi matami bitumicznymi

Skomentuj

Jajcarz23, wywal sony i kup normalne radio.Dobrym wyborem będzie blaupunkt choć dziś na allegro widziałem beckera za rozsądne pieniądze(taki sam jak mój).Becker spokojnie napędza przód.Kup maty bitumiczne i rozbierz drzwi,solidnie je wyklej wewnątrz jak i z zewnątrz zaklejając wszystki otwory.Kup zestaw dsk bądź esk165 hertza na przód,solidnie zamontuj i ciesz się bo jak posłuchasz to napewno się zdziwisz.Tubą głowy se nie kręć.Kup ES300,zrób budke br,poszukaj do tego wzmaka i gra muzyka!Komplet za niezbyt wielkie pieniądze ale z bardzo dobrym brzmieniem.Wypróbowane.
                      PZDR

Skomentuj

przeczytałem wasze posty i aż mi sie słabo zrobiło jak większość coś doradza co znacznie odbiega od założeń autora postu..
                        każdy umie powiedzieć że za tyle sie nie da lub dołóż 1000 zł.. dajcie spokój jak nie dacie konkretnych propozycji!

według mnie całkowicie można zrezygnować ze wzmacniacza i suba..
                        niejeden już sie przekonał, że sub w bagażniku to nie wszystko,
                        moja rada to: clairon ze starszych modeli dxz718 (uzywka ok300-350zł w bdb stanie) do tego zestaw głosników dwudrożny odseparowany dls r6a na zwrotnicach.. (cena używanego ok 600zł) i okaże sie że nie bedziesz musiał przerabiać drzwi bo zamontujesz je na pierścieniach z mdf i zostanie Ci jeszcze sporo na wytłumienie drzwi. bedziesz zadowolony:)

naranaragragitara

[ Dodano: 2005-02-08, 20:18 ]
                        ps. szczególnie propozycja umerto typu kup es300 i poszukaj wzmaka propozycja jak raz do wymagań autora... ... no to tak jak kupisz te dwie żeczy to sie zmieścisz w około 1500zł... i juz nie zostanie na nic.. czyli lipa..

Skomentuj

magik, bzdury pleciesz.
                          becker mexico-400zł
                          dsk165-300zł
                          ES300-400zł
                          wzmak-300zł
                          Reszta na graty zostaje,i zauważ że jeszcze fundusz z soniaka doleci.
                          Ja nie wiem gdzie ty kupujesz ale mnie tyle ten zestaw kosztował.
                          PZDR

Skomentuj

jaki wzmacniacz kupisz za 300zł.. konkretnie.. najlepiej z linkiem.

Skomentuj

Spokojnie starcza stary blaupunkt,magnat w mostku 100W.Ja kupiłem owe cudo za 50 zł na wolumenie.Zresztą nowy audison kosztuje poniżej 500zł.A instalke można rozłożyć na etapy,sam przód już rogi pokaże jak się go dobrze zainstaluje.
                              PZDR

Skomentuj

no i UMERTO nie raczyłeś mi podać ani linka do aukcji ani konkertnergo modelu wzmacniacza

bo z tego co ja wiem to:
                                -becker mexico 449 zł używany, http://www.allegro.pl/show_item.php?item=41714993
                                -dsk165 to 310 zł http://www.allegro.pl/show_item.php?item=41381027
                                -es300 to to 480zł http://www.allegro.pl/show_item.php?item=40732735
                                -no ja szczerze to nie umiem zanleżć wzamcniacza za 300 zł który by napędził tylko ten subwoofer dwoma zmostkowanymi kanałami a co dopiero 4kanałówke.. jak masz taki wzmacniacz to napisz jaki to chętnie zobaczę..
                                -skrzynia: pod warunkiem samodzielnego wykanania to min 100zł
                                -wytlumienie maty app ze wzgledu na jakosc i cene to koszt około 150-200zł

suma bez wzmacniacza wg umberto to juz około 1550złotych!

GDZIE KASA NA WZMACNIACZ ?? I NA JAKI?

moze inaczej zapytam jaki u ciebie chodzi napedzajac es300??

hehe.. powiem tak : żade 100 w rms nie wystarczy temu głośnikowi!
                                masz lipe w samochodzie i tyle jesli mu dajesz 100w w mostku, stary! nie rób z siebie pośmiewiska! głosnik hertz es300 ma 350w rms i wątpie czy wzmak który w mostku ma 300w rms sobie poradzi z taka 30cm membrana! u ciebie to sie meczy a nie gra! straciłeś wszystko co moze zaoferowac tez bardzo dobry głośnik, nie masz prawa mówić o dynamice i mięsku które własnie tylko hertz umie zrobić w samochodzie i ludziom kitu nie wciakaj bo szkoda zeby wydali w błoto kase!

nie mam zamiaru z Toba dyskutować więc pozwól że juz sie najprawdopodobniej nie wypowiem w tym wątku.

Skomentuj

magik, dobry byłeś 5 lat temu,faktycznie.Ile masz objętości kabiny auta?Jakie chcesz tam natężenia wytawarzać?To ma grać dla przyjemności czy dla szpanu?Od kiedy każdy głośnik potrzebuje deklarowanej mocy znamionowej aby uczciwie grać?Śmieszą mnie ludzie którzy mają wzmaki na całe tylne siedzenie,nie są w stanie wykozystać drzemiącego w nich potencjału w normalnych warunkach.Dlaczego?Bo to sie tylko na zawody nadaje!!I z wieloma sie takimi spotakałem bo sie wkurwiali że na tym to tylko jeden łomot jest.FACHOWCY instalowali,ech...szkoda gadać.Zresztą ja swoją opinię wypowiedziałem,sprawdziła się w kilu przypadkach i ludzie są zadowoleni.Jak masz inne podejście-twoja sprawa.Ja nie szykuję sprzętu na zawody tylko do normalnego użytku i dla normalnych ludzi.I na ich użytek a nie do nagłośnienia ulicy z auta.To są dwie zupełnie inne koncepcje.No coments.
                                  PZDR

Skomentuj

to czemu nie wstawiłeś normalnego es 200 i blaupunkta gta 200 flash? to jest NORMALNE I TANIE!!!

Skomentuj

magik, dlatego że dostałem i es 300 i es 200 i es 300 lepiej sie sprawuje,ładniej brzmi.Pierdolenie bzdur o tych mocach mnie rozśmiesza normalnie,to jest tylko dla dresów dobre albo dla nowobogackich co uszy mają gumowe.Podpinałem mocniejsze monoblocki i poza możliwościa wytworzenia większego natężenia z suba nic więcej NIE MA!Przód nie nadąża a i auto sie mało nie rozpadnie.Po co to komu?Przy normalnym użytkowaniu sprzęt gra identycznie czy ma 100W czy 600W.A wiesz po co sie ludziom te wzmaki instaluje o takich mocach?Bo sie dobrą kase od nieuków wyrywa!I to jest cała tajemnica.Sposób określenia zapotrzebownia na moc w aucie nie wiele odbiega od innych przypadków.Wielki nadmiar nigdy nie będzie spożytkowany,chyba że jest sie debilem i to głuchym.
                                      PZDR

Skomentuj

jajcarz zrób tak:
                                        radio sony zostaw! spr czy ma wyjscie na wzmacniacz (przyda sie na puzniej)
                                        głosniki jak masz fabryczne rozdzielone miejsca montazowe i nie chcesz za duzo kasy wydac zobacz dzielone systemy (nowe) phonocara, magnata
                                        http://www.elcoexim.com.pl/index.php/ca,Magnat/?l=22
                                        http://www.phonocar.com.pl/zestawyyline.html

wzmak na puzniej jak kasy doznbierasz, bo bez wzmaka tez moze niezle grac ale jak chcesz to watów to polciłbym LANZARA natomiast pod wzgledem jakosci dzwieku to AUDISON http://www.caraudio.com.pl/oferta.php?b=lanzar
                                        http://www.elcoexim.com.pl/index.php/ca,Audison/?l=3

do tego radzee wymienic kabelki na cos 1mm za ok 1 zł =1m,

co do boczków to wydasz ok 200zł na przód, alternatywnie jesli mozesz odkształcic tapicerke robilem tak w ladzie 2107 pod tapicrke wlozylylem płytke mdf 16mm o wym ok 23x23 płytke przykrecilem n 4 sruby do drzwi a głosniki do płyty ijest OK :)

a z tyłu jakie masz miejscsa fabryczne???

[ Dodano: 2005-02-08, 21:28 ]
                                        UBERTO mówisz ze do es 300 mostejk w tda nie daje rady , trzeba pa300 i polecasz wzmaka za 300zł!!!!!!??????

bzdura jaki shit da rade ????

PS w gazecie był test PHASE wzmaka i przetwornicy rozłaczonej na 2 pudła, wzmak osiagał chyba 800w rms i była tam równiez wzmiank do hertza tylko nie wiem jakiego, taki mały test i herz pokazał swoje :P jak znajde gazete to podam nuumer

[ Dodano: 2005-02-08, 21:30 ]
                                        a wzmak kosztował 9000zł :P

Skomentuj

Czaruję...
                                        X