Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak zrobić dobre naglosnienie do Golfa 3

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Sony,Phonocar?Nie,ja wysiadam normalnie,za wysoka półka.
    PZDR

P.S.
    To chyba miało być dobre nagłośnienie?Coś źle przeczytałem?

[ Dodano: 2005-02-08, 21:32 ]
    aryan, co ty za bzdury wygadujesz?Co ty auto z domem porównujesz?Zastanów sie dopiero pisz.
    PZDR

Skomentuj

dobre dla aytora to nie znaczy ze musi byc dobre dla Ciebie,
      dobre to pojecie wzgledne,
      a jak usłyszycie róznice w dzwieku ponmiedzy soniakiem i pseudo niemiecki m radiem klepanym w chinach to jestescie THE BEST,

[ Dodano: 2005-02-08, 21:35 ]
      a co dobrego lepszy od Hertza jest JL na subika i focal na przód ;p

Skomentuj

aryan, tak,masz racje,to jest THE BEST!Bo różnica jest!Kup,posłuchaj,przekonaj sie!Ja długo byłem zwolennikiem firmy japońskiej ale obecnie to zdanie zmieniłem.Popatrz zresztą na nie super komercyjne firmy caraudio co instalują.Na pewno nie sony.pionka,kenwooda,clariona.Becker to blaupunkt tylko taki jak lexus w toyocie.Zastanów sie co piszesz.Zobacz ile kosztuje nowy i czy go wogóle dostaniesz.Dlaczego?Pomyśl.
        PZDR

Skomentuj

100w do subik zebys ie szybko przesterował? chyba ze słuchasz cichio ale po co wtedy sub?? lepiej kupic lepsze głosniki

[ Dodano: 2005-02-08, 21:44 ]
          jak mam kupowac drogie radi to tylko NAKAMICHI, ew clarion którego posiadam
          Ps w lexusie montowane sa systemy JOHN SHEARNE lub MARK LEVINSON

do firm niekomercyjnych to montuja clariona :)

[ Dodano: 2005-02-08, 21:50 ]
          NOR<ALNIE KOCHAM WAS :******** :PNOR<ALNIE KOCHAM WAS :******** :P

Skomentuj

a co do radyj to sie wypowiem...mialem w citroenie saxo niewazne jakie glosniczki w kazdym badz razie radyjko panasonica...gralo to tragicznie wysoki to jakies jeki bas chuczal i lupal...jednym slowem nic z tego nie bylo...ktos to radyjo ukradl (chyba dlatego ze ciemno bylo) i brat tam wstawil alpine taka prosta za 600 pln aby znowu cos brzdekalo troche przeplacil ale mniejsza z tym... ztych glosnikow zaczal wydobywac sie dzwiek bylem zszokowany... tamtego sie nie dalo wysterowac w zaden sposob jakimis EQ a tutaj wogole zadne takie nie sa praktycznie potrzebne samo z siebie gra o niebo lepiej...takze radyjko ma znaczenie i teraz wiem ze ogromne...po prostu slabe chinskie radyjo zeszmaci dobre glosniki jakie by nie byly

Skomentuj

Kudłaty, tak,racja chińskie.Bo kupiłem clariona nowego i okazało sie że jest chiński a gra tragicznie.Poszedł na allegro.Nie wiem co sie dzieje ostatnio ale radia ze sredniej pólki to coraz gorszy szajs,pełne udziwnień i niepotrzebnych dodatków.
              aryan,zanim ja te 100W przesteruje to ty raczej szybko z auta uciekniesz.Nie zachłystuj sie nadmiarem mocy,nie zawsze jest konieczna.Do normalnego użytku jest akurat.
              Nakamichi to uważam że jedna z najlepszych firm o ile nie najlepsza.Ale trudno dostepna.Mówie o używkach,pewnych używkach bo trupa kupić można łatwo.
              Ja ciesze sie z tego co mam bo daje mi dużą satysfakcje,brzmi tak jak sobie wyobrażałem.I jest wielu chętnych do kupna na mój zestaw.Ale nie ma mowy o sprzedaży,przynajmniej na razie.
              PZDR

Skomentuj

co do radyjek to one maja ładnie wygladac kolorowy wyswietlacz i inne badziewie a dzwiek to sprawa drugoplanowa,
                nie zachłystuje sie dlatego bezsensu jest pchac es 300 do 100w , po co kase wydWAVC?
                wszyscy robia w chinach abry ograniczyc koszzty produjkcj, w koncy to kapitalizm :P i tego nie zmienicei :P

[ Dodano: 2005-02-09, 11:39 ]
                nakamichi ma dystrybutora w polsce wiec nie wiem czemu trudno?

Skomentuj

aryan, widzę że wygląd sie bardziej liczy...
                  Nakamichi ma dystrybutora,he he,czy ty czytać chłopie nie potrafisz?Używanego to ja raczej u nich nie kupie a na nowe to mnie nie stać.
                  Podaj mi choć jeden woofer w cenie do 400zł jako dobrą alternatywe dla es nawet przy 100W.Warunek-do auta i mała budka br do 40l.No i oczywiście ma zejść tak nisko jak es300.
                  Hertz nie jest szczytem techniki i nim nie będzie,jest poprostu dobrym wyznacznikiem jakość-cena(tylko nie ta oficjalna dystrybutora).W tej klasie nie znajdziesz nic co by mogło mu zagrozić.Nie włożyłem es200 bo nie ma takiej "głębi" w brzmieniu jak wyższy brat a różnica cen niezbyt wielka.Zresztą na 20cm to jest pierdziawka nie sub.
                  PZDR

Skomentuj

co do mocy zgadzam sie z umberto, jezeli ktos chce sluchac muzyki sam a nie z calym osiedlem przy okazji, to w pelni 100-200W starcza

PS alternatywa dla twojego hertz'a to JBL GT4- 12 (399zl), moge to stwierdzic bo sluchalem obydwa na tym samym wzmaku w tej samej budzie, wzmak to byl JBL p180.2 360W RMS (1749zl)+ kondensator Lanzar'a 1F (549zl) podpiete pod radio panasonic'a najwyzszy model(??) za 2199zl

Skomentuj

zle zrozumiales mnie nie obchodzi jak wyglada tylko jak gra :P zreszta moze buyc goly dfront z pokretlem parsaamo przyciskami i wyswietlaczem numerycznym taki najprostszy :P

hmm mobil audio ;p a;lbo uzywany jl :P
                      tylko ze hetz przy 100 nie pokaze co potrafi to po co go kupowac? chyba ze na puzniejsz wymiane wzmaka :P

Skomentuj

ja na twoim miejscu zrobil bym tak
                        1. sprzedal sony, kupil jakas starsza alpinke na cd
                        2. zrobil dobry przod
                        a) tak jak ktos juz pisal najlepszy bedzie DLS R6A (w tej cenie wg mnie najlepszy system)
                        b) rowniez mozesz zastosowac Hertza Esk165 (w g3 powinny sie zmiescic) za 360zl
                        3.Wzmacniacz
                        a) U Dimension zalicytuj moze za 500zl pojdzie (koszt nowego to najmniej 1000zl)
                        http://www.allegro.pl/show_item.php?item=41356202
                        dane techniczne tego wzmaka :
                        ľ-JR 5.4x
                        DANE TECHNICZNE:

Ilość kanałów: 4
                        Moc wyj. RMS/4Ω: 4x50W
                        Moc wyj. RMS/2Ω: 4x75W
                        Moc wyj. RMS/4Ω mostek: 2x150W
                        Pasmo przenoszenia (-1dB): 5Hz–50kHz
                        Maksymalny poziom zniekształceń THD: 0,05%
                        Sygnał/Szum (S/N Ratio IHF-A): 90dB
                        Separacja kanałów: 55dB
                        Czułość wejściowa: 200mV–4V
                        Impedancja wejściowa: 20kΩ
                        Współczynnik tłumienia: >200

Filtr HP/LP/OFF (50-200Hz, 12 dB/okt.): kan. 1/2 i 3/4
                        Wyj. 1xRCA z regulowanym filtrem LP: LP/OFF
                        Synchroniczne wyjście REMOTE
                        Bezpiecznik: 35A
                        Wymiary (szer./wys./głęb.) mm: 260/53/260
                        b) Z tanich wzmakow to nic ciekawego w tej cenie niebedzie ale mozesz kupic gta 4100 (Blaupunkt) napedzisz nim przod
                        4. Wytlumienie matami App licz ok 200zl
                        Pozniej jak dozbierasz kupisz sobie ES250 + jakiegos wzmaka (cos co bedzie mialo moc, a nie jakies boszmany) i bedzie ok

Inna drozsza opcja
                        -Esk 165 - 360zl
                        - Es250 - 380 zl
                        - wzmak xetec Vecotr http://www.allegro.pl/show_item.php?item=41212703 (napisz moze bys cos utargowal)
                        to masz 1530zl + wytlumienie i skrzynia dla es
                        Sam cos podobnego u siebie w Sharanie bede robil

Skomentuj

jak czytam co tu piszecie t5o az mi sie slabo robi co wyscie sie tak napalili na te suby w bagznikach same dresiki?????
                          prawda jest taka
                          skoro radiuoi juz masz to nic nie zrobisz i koniec nie poszalejesz tu ale jest wyjscie
                          wszyscy podniecaja sie pionierami itd a glosniki najtansze to bubel
                          ja ci zaproponuje cos co sam woze u siebie w omesi i jestem zadowolony
                          otoz tak radio zostawiasz

glosniki proponuje ci tonsila

http://www.tonsil.com.pl/products/ca...peak_speed.htm

masz tu caly zestawik niskosrednio w drzwi reszta na podszybie gra bardzo aldnie i uwierz mi jak pozadnie zrobisz drzwi bitumika bnie musisz na poczatku dawac zadnego subwooferka a jak sie dorobisz to ES250 + jakis wzmacniaczyk 200W to rozsadne wyjscie tyle odemnie

z jak to gra hmm neutralnie raczej ani nie piszczy ani nei jest zamulone poprostu neutralnie przekazuje dzwiek z duza swoboda mi sie podoba tyle odemnie

[ Dodano: 2005-02-09, 17:28 ]
                          a dla reszty filozofow wielkia siekierka

Skomentuj

Dziś otrzymałem wzmak VRx 2.500 do testów.Zobaczymy czy faktycznie jest tak jak co poniektórzy sie upierają.Powera to on ma tylko ciekawe czy aż tyle jest konieczne.
                            PZDR

Skomentuj

UMBERTO duzo sub maly wzmak :PP

>słaby wzmak słaby sub

Skomentuj

aryan, aleś sie sparł,ja nie potrzebuje wytwarzać 150dB w samochodzie.Twoja teoria sprawdzi się przy innych założeniach i dla innych wymagań.Widze że tu ktoś jeden palnął bzdure a prawie wszyscy mu potakują choć co niektórzy sami w praktyce nie spróbowali tej chybionej teorii.Zapraszam na strone główną,może to troche wam rozjaśni w napalonych łepetynach.
                                Jeśli bym miał w pełni wykorzystywać deklarowaną moc głosnika to musiałbym być chory i głuchy.To nie kino!To muzyka!
                                Ja widzę że wszyscy sie tym mocniej zachłystują im ktoś większej mocy wzmacniacz zapnie.Gdzie tu sens,gdzie logika?Myślenie na poziomie szkoły podstawowej.Ty masz dużo a ja jeszcze wiecej,lepszy jestem.
                                Zresztą,róbcie co chcecie.Za stary jestem na dziecinne przepychanki a tu sie faktycznie nie ciekawie zrobiło jak Budzik zauważył.
                                Żegnam

Skomentuj

M swoim mk3 na razie zostawiłem oryginalne głosniki w podszybiu.
                                  Originalne ragio z wymieniona, mocniejszą (TDA1555Q) końcówką napędzia przód.
                                  Szerokopasmowe przody w konfrontacji z ostrym sopranem Z TDA dały znośny efekt. Nawet da się tego słuchać.
                                  W bagażniku odzyskany z poprzegniego golfa sub na Alfredzie i bezimienny wzmacniacz, który urzeka prostota konstrukcji i budzi respekt soldnością wykonania.
                                  Sprzet najprostszy z najprostszych.
                                  Przy nieprzesadzaniu z głosnością suba otrzymuje bardzo ładną scenę stereo (oczywiscie jak na mpzliwości odtwarzacza mp3 który jest głownym żródłem)
                                  Bas nadąża za resztą dzwięków.
                                  Moze brak średniego basu jest dokuczliwy ale nie w każdej sytuacji (zależy od materiał)
                                  A wszystko to bez większych wysiłków włożonych w strojenie "systemu" co oczywiście zrobię jak tylko się ociepli bo masochistą nie jestem i siedzenie w aucie na mrożie nie nalezy do moich ulubionych zajęć :)
                                  Kiedyś z penościa wywale głosniki z podszybia i wsadze tam wysokotonowce a drzwiach powstaną miejsca na 17 cm woofery. Jak tylko zbiore fundusze na suba do domu w aucie wylonduje obecnie wykorzystywany w domu woofer Phonocara.
                                  Na razie gra to fajnie (jak na niemal zerowy wkład pieniężny) i puki co ładuje kase w inne ważniejsze rzeczy (w moim życiu).
                                  Pozdrawiam
                                  Dziwią mnie ludzie którzy każa Ci wymeniać radio którego nawet nie słyszeli.
                                  Dziwisz mnie tez trochę ze sam sie go wstydzisz. Jesli tak to kupie je od Ciebie za 20 PLN. Co Ty na to?

Skomentuj

UMBERTO wg Twojej wyliczanki jestes lepszy bo masz suba i wzmak w samochodzie, nie jestem fanem wyginania blach w samochodzie dlatego suba nie mam i nie mama zamiaru miec :P
                                    mówie ze masz duzy sub i mały wzmak i tym samym wywaliles kase na duze go suba:P

a ja jutro bede kladł nowe kable głosnikowe w samochodzie :P

Skomentuj

aryan, naucz sie czytać i nie prowokuj ludzi.Jesli masz problemy z precyzowaniem czyichś wypowiedzi to mi przykro.Naucz sie wiazać kolejne zdania.
                                      Mam to co mam i wcale nie czuje się gorszy od innych.Podpiety audison wcale nie dał mi zapowiadanej przez Was sensacji.Nie jestem w stanie wykorzystać takiej mocy w normalnym uzytkowaniu.Jest poprostu zbędna.Dodam tylko że tą beznadziejną setke mam ustawioną na połowe czułości a oparcie i tak plecy masuje.Coś więcej?Bo dla mnie jest wystarczająco,w miare płasko bez uwydatnień i zbędnych podkreśleń.
                                      A najlepszy jestem,oczywiście,bo nie małpuje czyichś marnych opini i ich bezpodstawnie nie powielam.
                                      Dziwie się że nie tolerujac suba w aucie wypowiadasz sie na ten temat.Tak właściwie to co Ty możesz na ten temat powiedzieć?
                                      Szkoda że nie możesz usiąść w moim autku i posłuchać,zmienił byś nastawienie do tematu subów w autach.

[ Dodano: 2005-02-10, 21:33 ]
                                      ditomek, sony jest do dupy i kropka.Przewaliłem kupe radyjek w swojej karierze i tylko alpina podchodziła pod neutralne brzmienie.Kiedyś porwałem sie na pionki,tylko z decka dało sie troche natury usłyszeć.Ogólnie jest to jeden sztuczny dźwięk i w dodatku elektronicznie poprawiany.Im młodsze radio tym gorzej.Na clarionie też sie zawiodłem,przetwornik bzykał jak igła po zakurzonym winylu,nie dało sie słuchać na postoju.I to nie tylko mój,pare sztuk wśród znajomych z tej samej serii zachowywało sie podobnie.Teraz sony,clarion,pionier,kenwood,jvc i inni klepią w chinach i nie ma co liczyć na jakość.Wole starego szwaba.

Skomentuj

mówie ze bezsensem jest kupowaniew za duzego suba do takiego wzmaka :P
                                        przyczepiles sie do slkadni bo niem asz argumentu??

co do subów s w samochodzie to mam zdanie bo robilem :P
                                        to ze motuje suba u kogos nie znaczy ze musze go miec u siebie w samochodzie,
                                        nie ppotrzebuje zadnego masazu kreosłupa, zamiast basu wole normalne brzmienie bez podbarwien i expomnowania pasma :P
                                        zreszta sprzet jaki mam wystarczy mi :P
                                        tak dla porównania włózcie do merca silnik od malucha :P
                                        nie popadnij w samo uwielbienie,

[ Dodano: 2005-02-10, 21:52 ]
                                        szwaby tez robia w chinach :P np bosch zbud fabryke elektronarzedzi, przedtem miescila sie w niemczech :P

Skomentuj

aryan, śmieszny jesteś,doprawdy.Nie podejme dalej tej jak że pouczającej dyskusji.

Jezu,buhahahaha!!! Młody i głupi,życie go nauczy,już nie długo.Tez taki byłem.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X