skoro nie znasz to z kad my mamy to wiedziec!! poszukaj na necie cos o tym glosniku i dopiero mozesz sie pytac, albo wmontuj go w 30l obudowa zamknieta i mudl sie zeby dobrze gral
duzaaa popielniczka z tego by byla ;] znajac zycie to ten glosnik nie ma 200W RMS wiec nie inwestowal bym w bude wicej niz 35L Closed, wytrzymalosc mocowa tez sie liczy co nie ...
No własnie w tym problem!! Nie ma nigdzie zadnych danych!! A czy mozna tak zrobic zeby znalezc podobny glosnik?? wiem ze moga byc inne dane ale jak bedzie to samo zawieszenie i membrana z tego samego tworzywa. Czy moze w jakis sposob pomoc??
Nie wiem ale wydaje mi sie ze nie najgorzej chodzi choc mam zla bude i br bo scianki sa za cienkie i polakierowane po obu stronach czasami mi sie wydaje (ale moge sie mylic nie mam zbytniego doswiadczenia) ze gra lepiej niz kumpla sub orginal magnata ktory ma w samochodzie:) ale mozliwe ze sie myle.... I tak wole sluchac swojego niz jego:P
domyslam sie że to taki vtronic czerwony bez cycka(nakładki przeciwpyłowej znaczy wklęsły) kiedy chciałem go kupić i znalazłem do niego kilka parametrów w ostateczności wybrałem gdn20/80/2ale ten vtronic
Qts 0.65
Vas 50litrów
Fs 33 Hz
Z 4ohm
Qms 3.1
Qes 0.82
nie jestem pewny czy to do tego i czy są prawdziwe ale jakoś tak to wygląda
ponoć łapie od 22Hz ale wątpie
Wlasnie nie ten czerwony trochu "lepszy model". A to ze od 22 hz to nie prawda bo kolesiowi sie popierdzielily glosniki i lapie od 30hz :) ja mam ten co wlasnie ma od 22hz i nie wiem czy bedzie dobrze ale sprobuje zrobic skrzynke z tych parametrow co podales albo jeszcze poczekam i dzieki wielkie ze probujesz w jakis sposob pomoc!
mi wyszła obudowa 50 litrów br strojony na 36Hz co da niby 31Hz przy -3dB albo obudowa zamknięta (co wynika z Qts 0,65) jakieś 50 litrów o ile te parametry są prawdziwe to winISD pokawuje wmiare ciekawe charakterystyki:)
Cześć!
Poszukaj demo tego programu i poszperaj na forum, jak można nim mierzyć głośniki.
Jest niestety po niemiecku, ale da się z nim żyć. :)
Wyniki wychodzą dokładne i można coś posymulować.
Trzeba tylko zwrócić uwagę na dobrą kalibrację.
Pozdrawiam!
Chyba zostane przy tej co mam bo ladnie gra tyko bede musial jakis br zastosowac bo mam zly i dechy wymienic i bedzie GiT mam ok 30litrow i bardzo ladnie gra jak dla mnie :-D i tylko mam teraz problem z br bo mi cos glosno powietrze przelatuje wiecie o co chodzi :)
Skomentuj