Można w szereg z wentylatorem wpiąć termostat NO bimetaliczny na daną temperaturę. Koszt kilku zł a końcówka będzie się chłodzić tylko jak się nagrzeje.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Mocne STEREO do salonu 36m2
Collapse
X
-
A prącie bardzo.
https://diyaudio.pl/showthread.php/2...t-by-raven1985
Chyba największe paczki na forum?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Matador Zobacz postaSzkoda, że STX nie montuje tam jakiegoś układu do załączania wentylatorów w momencie zapotrzebowania.
w domowym zastosowaniu mozna dolaczyc takie cos
i wtedy obroty wentylatora sa zalezne od temperatury radiatora czyli od tego jak glosno gramy
Zamieszczone przez krzysiek815 Zobacz postaA może podsuniecie jakieś bardziej sensowne DIY
albo jest cos z mniejszymi glosnikami basowymi albo z drozszymi
electrino 500 to taki bardzo fajny kompromis miedzy jakoscia hi-fi a glosnoscia estrady
gra to niezwykle czysto przy zachowaniu sporego natezenia dzwieku. basu nie zabraknie nawet fanom altusa/zeusa :p
jedynie fani dBdragu moga byc zawiedzeni iloscia basu
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaalbo jest cos z mniejszymi glosnikami basowymi albo z drozszymi
Powiem szczerze, że te Electrino to trochę konieale bardzo interesujące :P A jeżeli chodzi o wzmacniacz to wolałbym z mozliwością regulacji natężenia bas/sopran
Skomentuj
-
Ja mam salon 63m2 + otwarte wejście do korytarza 12m2 razem 75m2.
Miałem stx electrino 250 (dość) poprawnie grające kolumny a do elektroniki wystarczające, jedynie trochę wykopu mi brakowało,
byłem już dogadany z p. Trzaskowski na electrino 500 w ubiegłym roku na AVS2016, ale nie mogłem się doczekać ostatecznej wyceny (ok. 30dni),
w między czasie trafiły mi się kef'y q900 (40% promo) i tak zakończyła się przygoda z stx.
Ale faktycznie zapomniałem :P, że jeszcze jest taka firma,
electrino 500 starczą ci na pewno, tylko wzmaka dobierz tak min. z 200W na kanał i portkami powinno trząść, a z 500W to portki będzie zrywać :P
Jeszcze poczekaj do weekendu może stx pokaże coś nowego, ostatnie dwie edycje wystawiali się z nowościami.
Skomentuj
-
Moim zdaniem Electrino 500 to bardzo dobry pomysł. Plus jest taki, że nie musisz się zajmować budowaniem kolumn - wydaje się szybko ale w sumie to sporo pracy (zwrotnice, obudowy, wykończenie tak, żeby to jakoś sensownie wyglądało).
Do tego tak jak wspomniał Marian iNuke NU1000 z DSP. Wzmacniacz jest typowo estradowy (aktywne chłodzenie) ale można go trochę zmodyfikować i wymienić wentylator na cichszy + ponaklejać radiatory na tranzystory. Wtedy nie powinno być tragedii z szumem (jeśli dalej będzie źle to wtedy można dodać regulator obrotów). Koszt 800-900 złotych + 50 zł na modyfikacje.
Jeśli z czasem będzie Ci brakować basu to pomyślisz o jakimś sensownym subie na głosniku 10 - 12 cali. Ale myślę, że na początek stereo powinno wystarczyć.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dako333 Zobacz postaJeszcze poczekaj do weekendu może stx pokaże coś nowego, ostatnie dwie edycje wystawiali się z nowościami.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Micwoj Zobacz postaElectrino 500 to domowe. Poważnie. Do duuużych salonów. Albo jako sensownie grająca alternatywa dla bezsensownie grających altusów, zeusów itp.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaNo właśnie co jakiś czas na forum jest problem z takimi inteligentami jak Ty :) Ani wiedzy, ani kultury, ani pokory.
Pogromca, chyba o to chodzi. John Curl tez zaczynal od PA. Swoja droga to JBL M2 to b. dobre glosniki jesli ma sie kase.
Sent from my XT1032 using Tapatalk
Skomentuj
Skomentuj