Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mocne STEREO do salonu 36m2

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Można w szereg z wentylatorem wpiąć termostat NO bimetaliczny na daną temperaturę. Koszt kilku zł a końcówka będzie się chłodzić tylko jak się nagrzeje.

Skomentuj

Dzięki za odpowiedzi :) Czy te kolumny Electrino 500 to estrada ? i czy ten wzmacniacz PA1500 też tak szumi mocno ?

Skomentuj

Electrino 500 to domowe. Poważnie. Do duuużych salonów. Albo jako sensownie grająca alternatywa dla bezsensownie grających altusów, zeusów itp.

Skomentuj

A może podsuniecie jakieś bardziej sensowne DIY :)

Skomentuj

A prącie bardzo.
            https://diyaudio.pl/showthread.php/2...t-by-raven1985

Chyba największe paczki na forum?

Skomentuj

Zamieszczone przez Matador Zobacz posta
              Szkoda, że STX nie montuje tam jakiegoś układu do załączania wentylatorów w momencie zapotrzebowania.
              to sa wzmacniacze na estrade. czyli graja przewaznie na max mocy i naglosnienie zaglusza ten szum wentylatorow

w domowym zastosowaniu mozna dolaczyc takie cos

i wtedy obroty wentylatora sa zalezne od temperatury radiatora czyli od tego jak glosno gramy

Zamieszczone przez krzysiek815 Zobacz posta
              A może podsuniecie jakieś bardziej sensowne DIY
              nic w budzecie i rozmiarze tych electrino 500 nie mamy na forum :(
              albo jest cos z mniejszymi glosnikami basowymi albo z drozszymi

electrino 500 to taki bardzo fajny kompromis miedzy jakoscia hi-fi a glosnoscia estrady
              gra to niezwykle czysto przy zachowaniu sporego natezenia dzwieku. basu nie zabraknie nawet fanom altusa/zeusa :p
              jedynie fani dBdragu moga byc zawiedzeni iloscia basu

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                albo jest cos z mniejszymi glosnikami basowymi albo z drozszymi
                Co byś proponował ?
                Powiem szczerze, że te Electrino to trochę konie ale bardzo interesujące :P A jeżeli chodzi o wzmacniacz to wolałbym z mozliwością regulacji natężenia bas/sopran

Skomentuj

duze glosniki = duzy kloc
                  to chcesz cos z mniejszymi glosnikami?

co do wzmacniacza - to sama koncowka mocy. do regulacji glosnosci uzywa sie przedwzmacniacza/miksera

Skomentuj

Ja mam salon 63m2 + otwarte wejście do korytarza 12m2 razem 75m2.
                    Miałem stx electrino 250 (dość) poprawnie grające kolumny a do elektroniki wystarczające, jedynie trochę wykopu mi brakowało,
                    byłem już dogadany z p. Trzaskowski na electrino 500 w ubiegłym roku na AVS2016, ale nie mogłem się doczekać ostatecznej wyceny (ok. 30dni),
                    w między czasie trafiły mi się kef'y q900 (40% promo) i tak zakończyła się przygoda z stx.

Ale faktycznie zapomniałem :P, że jeszcze jest taka firma,
                    electrino 500 starczą ci na pewno, tylko wzmaka dobierz tak min. z 200W na kanał i portkami powinno trząść, a z 500W to portki będzie zrywać :P

Jeszcze poczekaj do weekendu może stx pokaże coś nowego, ostatnie dwie edycje wystawiali się z nowościami.

Skomentuj

Moim zdaniem Electrino 500 to bardzo dobry pomysł. Plus jest taki, że nie musisz się zajmować budowaniem kolumn - wydaje się szybko ale w sumie to sporo pracy (zwrotnice, obudowy, wykończenie tak, żeby to jakoś sensownie wyglądało).
                      Do tego tak jak wspomniał Marian iNuke NU1000 z DSP. Wzmacniacz jest typowo estradowy (aktywne chłodzenie) ale można go trochę zmodyfikować i wymienić wentylator na cichszy + ponaklejać radiatory na tranzystory. Wtedy nie powinno być tragedii z szumem (jeśli dalej będzie źle to wtedy można dodać regulator obrotów). Koszt 800-900 złotych + 50 zł na modyfikacje.

Jeśli z czasem będzie Ci brakować basu to pomyślisz o jakimś sensownym subie na głosniku 10 - 12 cali. Ale myślę, że na początek stereo powinno wystarczyć.

Skomentuj

Zamieszczone przez dako333 Zobacz posta
                        Jeszcze poczekaj do weekendu może stx pokaże coś nowego, ostatnie dwie edycje wystawiali się z nowościami.
                        pokazuja juz na facebooku - bajeranckie fx-300 :p

Skomentuj

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
                          Electrino 500 to domowe. Poważnie. Do duuużych salonów. Albo jako sensownie grająca alternatywa dla bezsensownie grających altusów, zeusów itp.
                          finansowo też?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                            No właśnie co jakiś czas na forum jest problem z takimi inteligentami jak Ty :) Ani wiedzy, ani kultury, ani pokory.
                            https://en.m.wikipedia.org/wiki/Wall...Grateful_Dead)

Pogromca, chyba o to chodzi. John Curl tez zaczynal od PA. Swoja droga to JBL M2 to b. dobre glosniki jesli ma sie kase.

Sent from my XT1032 using Tapatalk

Skomentuj

Czaruję...
                            X