Tak. I to z tego co wiem duża.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Monitory STX do małego pokoju, wybór projektu
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postajeszcze kilka glosnikow musze skonczyc i zabiore sie za te monitory
pomiary mam gotowe tylko nie bylo czasu ani wenyLast edited by Oskar29; 08.05.2018, 21:17.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaale wpadniesz posluchac?(jestem pod warszawa)
czy jak chcesz ocenic brzmienie?
Szkoda trochę ze ta Wawa mi nie po drodze :/
Pokieruje się opiniami autora projektu, jak to gra:))
Ewentualnie nagrasz filmik z jakimś low bassem i cykaniem jak audiofile polskiego youtuba i opublikujesz
A ogólnie koszt głośników i zwrotnicy do tego SB to 530 zł a na STX z ALX powinien się zamknąć w ponad 400 zł więc różnica trochę jest
Muszę trochę żydzić bo muszę kupić jeszcze używaną jakąś tańszą frezarke na allegro bo nasza pojechała sobie do Szwecji i prędko nie wróci :/Last edited by Jakub991227; 08.05.2018, 23:55.
Skomentuj
-
@Pawel masz też pomiary fazy? Mógłbyś z ciekawości mi podesłać pomiary jeśli była by taka możliwość? Albo po prostu napisać czy ten alx ma taki dół u ciebie też a potem pik na końcu (rezonans membrany pewnie)? W niektórych projektach widziałem że alx nie mial tego dołu a w niektórych był on obecny.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz postaMocno jest słyszalny pewnie ?
Starałem się złagodzić go zwrotnicą, ale po dodaniu filtra talerze złagodniały, zjechało trochę z "blasku", więc postanowiłem go nie dawać.
Pomiar pod kątem 8*, więc i rezonans słabszy.Last edited by marian; 10.05.2018, 21:06.
Skomentuj
-
Ta opcja która podałeś o wiele bardziej by mi pasowała :) . Ten projekt z którego podałeś zwrotkę jest gdzieś na forum?
- - - - - aktualizacja - - - - -
Jestem przyzwyczajony do seasa aluminiowego ale stłumionego mocniej a po 2 mającego rezonans w paśmie nieslyszalnym już więc na pewno by mi to przeszkadzało.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz postaJestem przyzwyczajony do seasa aluminiowego ale stłumionego mocniej a po 2 mającego rezonans w paśmie nieslyszalnym już więc na pewno by mi to przeszkadzało.
Ja miałem 27TBFC/G i jak sobie go wspominam, to uważam ze ALX gra łagodniej.
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz postaZrobiłeś pomiar w osi?Last edited by marian; 10.05.2018, 21:18.
Skomentuj
Skomentuj