Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

projekt kolumn do 4tyś

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

projekt kolumn do 4tyś

Witam, poszukuje projektu kolumn do ok 4 tyś za części, stolarka będzie robiona na zamówienie, muzyka głównie rock/klubowa. Są to kolumny dla kolegi z jednostki więc zrobienie pomiarów nie wchodzi w gre. Wpadł mi ten projekt w oko ale cenowo troche przekracza nasze możliwości, dodatkowo chcielibyśmy dokupić jakiś wzmacniacz za ok 2 tyś zł (na całość mamy ok 6tyś zł), Niezłym pomysłem jest tez ten 3 drożny projekt z membraną bierną lusztiego o ten. Z góry dzięki za podpowiedź :)!

Patrzyłeś już co oferuje sprzęt studyjny w tej cenie? Albo używany "hi-fi"? Za 4-6 tys już można kupić dobry komplet.

Sprzęt markowy raczej się uda sprzedać za 40-50% ceny detalicznej. DIY prawie nie do sprzedania na rynku wtórnym.

Skomentuj

A linki jakieś podasz do projektów?
      Bo pisząc "ten projekt" i "o ten" to chyba większość nie wie o które chodzi :)

Skomentuj

Nie na temat...
        Zamieszczone przez brainlogout Zobacz posta
        Bo pisząc "ten projekt" i "o ten" to chyba większość nie wie o które chodzi
        A jak najedziesz myszką na słowo "ten" i na "o ten" to zobaczysz, że są to linki :)

Na tegorocznym AVS, już za dwa tygodnie będzie można posłuchać monitora 2-way z 19 cm midwooferem https://diyaudio.pl/showthread.php/3...l=1#post522479
        Kasa się zgodzi, granie bardzo dobre :)
        Last edited by LuSzTi; 04.11.2018, 21:44.
        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Nie na temat...
          Nawet nie zwróciłem uwagi na to, powinny się odróżniać kolorem gdy są linkami czy coś :)

Nie będę ukrywał że temat dość mocno mnie interesuje, też szukam czegoś w tym budżecie.
          Możesz zerknąć też na to, ja skłaniam się ku temu projektowi najbardziej
          https://diyaudio.pl/showthread.php/2...t-by-raven1985

Elementy powinny wyjść w okolicy właśnie 4000. Nie sprawdzałem ile wychodzi najświeższa wersja zwrotnicy dokładnie.
          Last edited by brainlogout; 04.11.2018, 22:45.

Skomentuj

Ten projekt fajny, ale fajniej byłoby jakby tam był bardziej dostępny tweeter.

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta

Na tegorocznym AVS, już za dwa tygodnie będzie można posłuchać monitora 2-way z 19 cm midwooferem
              Wybieram się na AVS więc na pewno wpadnę :)
              Co do projektów to ten z accutronem i visationem ceramicznym nam się również podoba, ograniczeniem jest tez szerokość kolumn (kolega chciał aby miały ok 20cm szerokości). Na razie jesteśmy na etapie szukania i ustalania budżetu, a może coś od troelsa? Tylko nie znam tam czegoś co było by "tanie".

Skomentuj

Czaruję...
              X