poza tym mi jakies dziwne dlugosci portow wychodza, HELP
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Pomoc przy budowie subwoofera.
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz postaCo Ci dziwne wychodzi? Za długie? W subach porty są długie bo strojenie jest niskie. Możesz zmniejszyć port na średnicy i wtedy zmniejszy się też jego długość ale trzeba uważać żeby nie przesadzić bo będzie świszczeć.
- - - - - aktualizacja - - - - -
Posiedze troche i zrobie jakas skrzynie 3d ale wlasnie niewiem jak z tymi br bo to trzeba odjac od objetosci a jak wyjda dlugie to trzeba skrzynie zwiekszyc
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz postaWiesz że do tego głośnika potrzeba potężny wzmacniacz bo inaczej on nie zagra? CZemu chcesz obudowe 35L skoro stx poleca 45L?
- - - - - aktualizacja - - - - -
Wiec co by trzeba bylo zakupic do niego?
Skomentuj
-
Ludzie tego pa400 polecali do niego więc pewnie da radę. Obudowę rób 45L tak jak zaleca stx. Zmniejszyć zawsze można a powiększyć już raczej nie. STX (jak i każda inna firma) już różne babole wypuszczali jeśli chodzi o parametry głośnika. Pomierz parametry tego głośnika i potem zrób na podstawie tego obudowę.Last edited by Oskar29; 04.06.2019, 07:10.
Skomentuj
-
[QUOTE=Lodzix;530722]To pa 400 nie da rady? Temu glosnikowi? Da radę sam go mam u brata na pewno weź pod uwagę osobną komorę na wzmacniscz , jeżeli chodzi o sam wzmacniacz to w muzyce dobrze go trzyma przy tych moich( 50 litrach i strojony gdzieś na 35 hz) nie ma z nim problemów niestety w filmach już jest mniej kolorowo i przy większych mocach potrafi strzelić głośnik ale to przy naprawdę niskich częstotliwościach i odkręconym volume.
Skomentuj
-
[QUOTE=Cebanczyk;530743]Zamieszczone przez Lodzix Zobacz postaTo pa 400 nie da rady? Temu glosnikowi? Da radę sam go mam u brata na pewno weź pod uwagę osobną komorę na wzmacniscz , jeżeli chodzi o sam wzmacniacz to w muzyce dobrze go trzyma przy tych moich( 50 litrach i strojony gdzieś na 35 hz) nie ma z nim problemów niestety w filmach już jest mniej kolorowo i przy większych mocach potrafi strzelić głośnik ale to przy naprawdę niskich częstotliwościach i odkręconym volume.
Są dwie wersje PA400. Jedna na 4 druga na 8 ohm.
Skomentuj
Skomentuj