Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiana lw na cw ... CW na ??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zmiana lw na cw ... CW na ??

wiec chodzi o taki bajerek gdyż troche mi odbiło ostatnio w pozytywnym znaczeniu i w zwiazku z tym ze niema kasy (studia itp) na lepszy wzmak niż TDA (który u mnie gra) który miałby zasilić mojego cw1002c, zważajac na to ze gra to w pokoju 8 (niecałych) m kw doszedłem do wniosku ze dobra 20 cm i tak powali wszystkich na kolana w tym pokoiku, dlatego planuje sprzedac cw1002c i dołożyć i zakupić dobrą 20stke do obudowy br (br ze względu na większa efektywnośc bo to tylko tda) która zagra NIE gorzej pod względem jakości od CW1002c closed i nie ciszej niż LW800 w BR

teraz pytanie co kupić
    - marzy mi sie hs200 ale kosztuje ponad 300 pln wiec trochę drogo
    - moze hs165, mniejszy ale ma niezłą moc jak na mały przetwornik i cena hmm nie az tak kosmiczna, i chyba powinien sobie poradzic bo to mały pokój chociaż :/
    -gdn20/80/2 ... i tutaj zdania są podzielone, ponoć cw gra ładniej wiec... no i te 8 ochmów , mi styka 4

napewno znacie jakiś przetwornik 20 cm który zagra w BR (litraz bez ograniczenia, nie interesuje mnie czy gra w obudowie 20 czy czy 40 litrów , oczywiście pralki niebede stawiał)w cenie od 100 - 200 PLN no może do tych 240 PLN warty polecenia

jeszcze raz powiem ze najpierw był LW800 potem (teraz) cw1002c i chciałbym znowu wrócic do 20 cm ale zeby z jakością itp poszło w góre, oczywiście ma on grac nadal na TDA, ,mile widziany przetwornik 4 ochmy ( tu tonsil mi troche przeszkadza)

pozdro

a moze tak BEYMA?? (www.elmuz.com.pl)

model - 8WOOFER/P
    cena - 197
    rozmiar - 8"
    mor RMS - 50W
    pasmo - 30Hz-3,5kHz
    SPL - 92dB
    fs - 35
    Qts - 0,38
    Vas - 75

parametry interesujace a i firma niczego sobie, przy tym spoko pojdzie na TDA, a pewnie i te 50W uczciwej mocy wystarczy:)

parametry wziete ze stronki http://www.elmuz.com.pl/strony/start.htm
    na tej samej stronie 8br40 ma inne parametry w katalogi jak w cenniku (dzieki Esh0 za uwage) - wiec po skontaktowaniu sie z nimi i otrzymaniu prawdziwych parametrow moze wyjsc ze 8br40 jest tez ciekawy

Skomentuj

Zdecydowanie ES200.I w życiu go nie sprzedasz.Gwarantuje!

Skomentuj

umbertno ES200 .. zapewne chodzi o HS200

paffik, tak tylko problemem jest to ze beyma jest 8 ochmowa a mój tda leci na trafie 2x24V (mierzone podaje 26V, niewiem dlaczego) weic niewiem czy to bedzie dobrze grało :/ efektywniośc wysoka bo az 92 db i myśle że prawdziwe 92 ale hm mój tda wyciągnie no moze te 60W przy tym trafie i patrząc na jej moc znamionową wydaje sie byc dorbze ale czy ta moc 50W niejest zbyt niska... dziwne troche z moca tych głośników

Skomentuj

Dokładnie ES200.Tak,tak,nowa linia.Głosnik marzenie,tylko drogi trocha ale coś za coś.
          PZDR

Skomentuj

Podłączam sie do pytania.
            Mi jednakze chodzi o 10 cali.
            Czy rodzina tych ES zawiera jakis ciekawy potwornik do br i 30 litrów?
            Jak myślicie?

Pozdrawiam

Skomentuj

paffik ta Beyma ma tylko 50W rms tez o niej mylałem ale wybrałem tnsilka

Skomentuj

Ditomek>www.hertzaudiovideo.com Pogrzeb tam,napewno cos znajdziesz.A swoją drogą to ich 200 jest ponoc topowa,zresztą mam 2 szt od wczoraj i na razie testuje ale jestem do tej pory zadowolony.
                PZDR

Skomentuj

beymy nie mialem, ale to firma ktora specjalizuje sie w zestawach estradowych, a tam nikt nie pisze na sile zbednych watow, jakos bym zaufal tej firmie

slyszalem kiedys na sali gimnastycznej jak dawal piecyk tonsila 40W, wiec jestem w stanie uwierzyc ze 50W wystarczy jak producent dobry

Skomentuj

budzu co ty znowu kombinujesz tda nie wysterujesz zadnego rozsadnego glosnika nie masz na to szans herz to jakies 150W i to min
                    beyma jest fajna ale dopiero modele powyzej 20 cm 10 i 12 tumozesz juz pomyslec chodz i tak bedzie za slabe bo sa to 8 ohm glsoniki

moja rada takak niech ci gra ten cw nie kombinuj za duzo zrob pozadny wzmak ktory bedzien ap rzyszlosc
                    jezeli koniecznie chcesz cos nowego zdecydowanie moge 10br60 jest fajny tda go wysteruje a i w skrzyni po cw da sobie rade

Skomentuj

Sorki Lukasz ale sie z tobą nie zgodze.Ja zasilem ESki wzmakiem 2x50 i na 20m jest niezły zapas mocy.Co prawda przy wzmaku 200W jest lepiej ale czy w domu trzeba ogłuszającej mocy?Ale to tylko moje zdanie.

Skomentuj

Uwazaj Umberto bo zaras dostaniesz wykład o kontroli glosnika przez wzmacniacz :-)
                        i ze wogóle nie opłaca sie robic subow zasilanych 50 W tylko same monstra na min 150 watowych ampli.

Pozdrawiam

Skomentuj

zrozum my tu mowimy o subwooferze a nie o kolumnach tu glosnik pracuej tylko w najnizszym zakresie czstotliwosci

w przypadku dobrego woofera z duzym skokiem efektywnoscj etsb ardzo mala zedu 83-85 dB i zeby uzyskac duze natezenie dzieku trzba wpapowac w niego duzoooo watow nie da sie inaczej

faktem jest ze beyma sa to efektywne glsoniki ale ale takze osiagaja plytszy bas anizeli ich konkurencja

Skomentuj

Łukasz : piszesz, że tda nie wysterujesz żadnego sensownego głośnika, a polecasz 10br60 i piszesz, że jego wysteruje.????

Skomentuj

beyma jako producent glosnikow estradowych potrafi budowac glosniki o malej mocy znamionowej (stosunkowo) jako takim x max i duzej efektywnosci
                              dla niej te 80W z tda beda wystarczajace sprawdzilem to i zagra clakiem fajnie ale czy lepiej od cw 1002 na pozadneym wzmaku przynajmniej porownywalnie z tym ze cw bedzie na pewno szybsze

Skomentuj

Ho,ho!Suby?Prosze bardzo!2xES300;2 pudła 34litry w bass refleksie;napęd wzmak Magnat 2x50;odcięcie 65Hz;trafo 300VA.Chcesz zobaczyć Lukasz jak dach w chacie podrywa?To zapraszam!Najczęstszy błąd polega na zbyt małym zapasie prądowym w zasilaczach,w impulsie sub może "zarządać" o wiele więcej niż wynika z obliczeń.Ja na trafach nie oszczędzam bo to warunek aby każda końcówka pokazała co potrafi.Nawet firmówki mają słabe zasilacze i co że napiszą 2x100W jak on przy 50W kuca.
                                PZDR

Skomentuj

dyskusja dyskusją, szefie mi chodzi poprostu o głośnik 20 cm dla którego wystarczy tda , chciałem sobie kupić tonsila ale zapomniałem że on 8 ochmów a i tak w porównaniu do cw ktoś mi go odradził heh ... wiec sam niewiem ... zamiast kase na głosnik to chyba nazbieram na wzmaka porzadnego i sie wycisnie z cw soki

Skomentuj

no i tak ma byc nie kombinuj bo zwykle wychodzi kupa

nie jets napisane ze musisz zrobic p 300 mzoesz zaczac mostek lm3886, stk, i wiele innych ktore dysponuja kolo 150W p 300 to nie koniecznosc

umberto, zapraszam do siebie ja zasile tego twojego suba 300W i wtedy pogadamy jak to moze zagrac oki?
                                    natezenie dziwieku nie jest wielkoscia ktora mowi o tym jak subwoofer gra zreszta w koncu i tak sam do tego dojdziesz

Skomentuj

dzieki Lukasz za zaproszenie ale jak bede chciał to zapne to pod mojego lyon forga 2x200 :p.Zresztą już to robiłem i wcale tak nie jest jak mówisz,na warunki domowe 50 spoko starcza i potrafi niezle zatrząśc bebechami :] Twoja opinia potwierdza sie w przypadku alfredów(wkładalem go w pudło zrobione na hertza) i przy nich 200 miała co robic bo 50 zdychała.Powiem tak:wole dobrą 50 z mocnym trafem niż 300 z padajacym zasilaczem.A ile mocy ma trafo w tym twoim mocarzu?Lyon forge ma toroida 800VA więc ma czym "dmuchać" ;]
                                      A dobry głośnik to podstawa!

Skomentuj

JAkoś nie wieże że jest zapas na tych Hertzach przy 50W mi 50W to ledwo co rusza 20/80/2 nie mówiąc o zapasie bo jego nie ma. A gdzie temu tonsilowi to hertzów.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X