a mzoe masz jakies podrobione herze juz pare razy widzialm ich doskonałe podrobki!!
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zmiana lw na cw ... CW na ??
Collapse
X
-
Lukasz spoko!Napewno orginał wprost od importera.A co do wzmaków to niewiem na czym wy gracie,mnie prawdziwa 50 w szczeniackich czasach imprezy napędzała na zwykłych altusach.Podkreślam!Prawdziwa 50 w sinusie!A do chaty jest aż nad to.Zresztą rzuć okiem na parametry hertza a szczególnie na ich efektywność ,tu nie konieczny jest wielki piec aby sobie głosniej pograć.A jak nadal nie wierzysz to poprostu dokonaj zakupu i przetestuj.
Skomentuj
-
sluchaj ja bawilem sie troche z hs kami i one były potwornie pradozerne
ponoc seria es jets ich nastepca wiec napewno cos z nich zostało
ja nie bede sie klucil bo ja mam inan filozofie budowy subwooferow ale jak chcesz jak ci sie podba na herzach z 50 W spoko najwazniejsze by konstrukcja grala dobrze wg autora a zwykle gra dobrze az nie uslyszymy lepszej
Skomentuj
-
Wiesz co Lukasz?Ja to podsumuje.Masz przerost wiedzy nad praktyką.Zejdź z tych książek i schematów między ludzi a przekonasz sie że niemożliwe jest możliwe a niektóre rzeczy można osiągnąć o wiele prostszą drogą.Ja się bawię w kolumienki od 85 roku i miałem okazję gadać z niejednym prawdziwym fachowcem ale żaden nie plótł takich farmazonów że jak wzmak za słaby to już kicha.Poprostu spada efektywność no bo skąd sie te decybele maja brać?Ot i cała wiedza tajemna.Prosze, nie rób ludziom wody z mózgu bo nie oto chodzi.I dodam tylko że naprawdę bym chciał abyś się na własne uszy przekonał że można zwykłym wzmacniaczem samochodowym DOBREJ MARKI o mocy 50W na kanał w sinusie z wydajnym zasilaczem napędzić te hertze.Nie miej żalu ale juz przegiąłeś.To są bzdury.Twoja wiedza stoi pod dużym znakiem zapytania(A raczej praktyka).Bez komentarza.
Skomentuj
-
czyli uwazasz ze moc wzmacniacza ma wpływ tylko na efektywnosc?
a nie wpływa na kontrole, nizsze zejscie, barwe, nasycenie i inne aspekty brzmieniowe?
ciakawe
a ja i tak bede ufał brutalnej mocy i wyciskaniu z glosnikow tego co sie tylko da i kazdy ma z nas swoje zdanie i nie mam zamiaru przkonywac cie do swojego
na tej stronie jest kilka osob ktore zbudowaly cos z moja pomoca i nazwijmy to wg mojej filozofi czy sa niezadowolone hmm popytaj sie ich
ps a co do moderatora to zawsze mzoesz złoyc na mnie skarge u admina tej strony
maila podaje ponizej js@diyaudio.pl
Skomentuj
-
co do wzmaków to częściowo popieram łukasza. oczywiście jak mamy kase to zawsze lepiej dać takiej mocy w sinusie jak głośnik mam maksymalną!! ale jak nie mamy kasy to moze być słabszy ale nie schodźmy ponizej jakiegoś przyzwoitego minimum.... do 20 wystarczy TDA 7294 albo coś z rodziny STK (do kolumn 4241 na subwoofer 4050, 4048) jak pakujemy się w większy głośnik to znaczy że albo jesteśmy szpanerami albo potrzebna nam większa głośność/niskie zejście a w tym wypadku niema po co podłączać tego do 50 watowej pierdziawki.... bo poco kupować głośnik 400wat 30cm i mieć efekt jak z 20cm wooferka o mocy 80 wat..... nie potrzebne koszta i zagraca pokój.... jak coś robić to żeby to miało ręce i nogi a przede wszystkim żeby było dostosowane do naszych oczekiwań!!!! jak chciałem żeby było głośno to wsadziłem 4x32/150/4SC do 150 litrów!! a jak chciałem dorobić coś do kompa dla kolezanki to dałem arn'a 150/3/4..... powiedzcie czy był bym zadowolony gdybym wziął te teselki na impreze albo ona gdyby się codziennie potykała o 150 litrową pralke ?? w domu mam wzaka na tda 7294 a na schowany stoi 2x400wat !!
Skomentuj
-
w przypadku subwooferow mocny wzmacnaicz zawsze poprwi troche kontrole pomoze glsonikowi swobodniej poczuc sie w niskich rejonach pasma a takze wplynie na barwne
dla mnie 50 W piecykiem to efektywnie mozna wysterowac 20 cm wooferek ale jest to moje zdanie i nie kazdy musi sie z nim zgadzac prawda umberto,
Skomentuj
-
Wybacz Lukasz ale zachowujesz sie jak Hitler podczs najazdu na polske.Lepiej zbierz se te swoje knigi i idź w kącik a nie ludziom krew psujesz.Poprostu tu nie pasujesz.To jest DIY a nie forum dla inżynierów dźwięku.Napisz do Tonsila może cie przyjmą w co watpie.Masz zbyt wygórowane ambicje a to duży błąd.Co do admina,ja nie mam zamiaru cie skarżyć,sam z tąd wylecisz,to kwestia czasu i nerwów ludzi a ja to popre.Lepiej przeczytaj maila .Zastanów sie nad sobą i nad tym co oferujasz społeczności,Chyba w leppera sie nie bawisz?Z ortografia tez jestes na bakier.Ech,ta młodzież...Opuść to forum jeśli masz troche honoru albo zmień swoje nastawienie do świata.
Skomentuj
-
Sound Wave i tak i nie.Ja juz róznych opcji sie czepiałem i doszedłem do wnisku że do muzy i do kina starczy 2x50.Próbowałem ze wzmakiem estradowym ale to jest przerost formy nad treścią,poprostu trzeba nieźle "piłować" żeby to miało jakikolwiek sens.I zostawcie te TDA,i tak g...o wam wyjdzie.Starcza kasy na scalaka a trafo w lesie...
Skomentuj
-
łukasz ty przeginasz w jedną umberto w drugą.... jak ktoś nie lubi "dawać czadu" to zeczywiście starczy mu 50 wat.... ja generalnie jestem zdania że subwoofer to ostateczność.... wole dobre stereo niz 2+1 do muzyki nie trzeba zejścia do 20 Hz 30 to juz dobrze a 40 spokojenie starcza... a znowu kto ogląda tak głośno filmy że potrzebny mu wzmak 200wat ?? co to kino domowe czy multikino ??
Skomentuj
-
wybacz ale nie chce mi sie prowadzic dalej tej dyskusji osoby znajce sie wiedza po ktorej stronie lezy prawda i nie trzeba im tego udowadniac
wydaje mi sie ze jeses konstruktorem bardzo ugruntowanym w swoich pogladach i to sie chwali i mam dla ciebie wielki szacunek bo na forum jest bardzo malo ludzi ktorzy sa tak pewni swojej wiedzy, wiec podaruje sobie swoj dalszy wywód bo jest on bez sensu i tak zapewne cie nie przekona tyle odemnie w tym temacie
Skomentuj
-
Tu nie rozmawiamy o normalnym głośniku ale o Herzu do którego jak na dzień dobry nie wpompujemy 50W to go nie usłyszymy. Lukasz ma racje , Herz ze swoja efektywnością potrzebuje mocy.
Po co kupować głośnik z 8mm skokiem membrany a później dawać mu śmieszna moc przy której membrana bedzie sie anemicznie ruszać.
Skomentuj
Skomentuj