Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głośnik niskotonowy STX W.22.200.8.MCX_v2

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
    To przedstaw tą wizję
    Może źle powiedziane. Może nie wizja, ale lekkie modyfikacje i odstępstwo od oryginału. Chciałem zwiększyć grubość materiału w celu lepszego ogarnięcia ewentualnych drgań ścianek i rezonansów. Oczywiście czytałem sporo w tym temacie i tym się sugerowałem. Dodatkowo chciałem zrobić przegrody góra i dół pod kontami w celu zminimalizowania ewentualnych fal stojących. Oczywiście proszę tylko nie myśleć, że według mojej opinii kolega raven tego nie wiedział. Nawet bym o tym nie pomyślał. Piszę tak "na wszelki wypadek" przed ewentualnymi ironicznymi docinkami, co to nie ja :) Pomyślałem sobie, że jak już robię od podstaw i kroję materiał, to postaram się "przedobrzyć" Ot tak umyśliłem sobie. No i zmiana tweetera tylko dla tego, że takie posiadam i mogę wykorzystać, ale nic nie stoi na przeszkodzie, a żeby dokupić STX w przyszłości i porównać. Traktuje ten projekt, jako testowy do eksperymentów i nauki.

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
    Skoro wysokotonowy inny, to i zwrotnica inna.
    Jak masz problem z obudową, to co dopiero ze zwrotnicą.

Zdaję sobie z tego sprawę. Proszę mnie z góry nie skreślać piszą o zwrotnicy i o innych rzeczach przy okazji. Ja nie mam problemu z obudową. Rozumiem zagadnienie w teorii. bardzo dużo czytałem, ale jeśli nigdy nie wykonałem przynajmniej kilku skrzynek praktycznie, czy chociaż jednej, nie wypełniałem np. torebkami z cukrem, czy cegłami i nie słyszałem na własne uszy, co znaczy 1 litr więcej, czy mniej i czy należy się tym aż tak bardzo. przejmować, no to rzecz jasna, że mam wątpliwości i muszę dopytać, zanim zacznę. Zapytać jest prosto i po co wyważać drzwi. Oczywiście pod warunkiem, że ktoś zechce się podzielić własnymi doświadczeniami. Jak to mówią step by step. Potnę materiał, pokleję, zamontuję głośniki i przyjdzie czas na zwrotnicę. Wiem, że temat bardzo złożony. Potem będę się tym martwił. Dzięki i pozdrowionka.

Skomentuj

Czaruję...
    X