Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wysokotonowce i średniaki proszę o pomoc

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

dzięki za dotychczsowa pomoc. Moze jednak lepie sls 12" czy on bedzie miał dobty impuls w technie??????

jakie średniaki????

moze????

http://www.akustyk.com.pl/vifa/P13MH-00-08.html

Skomentuj

Moze jednak lepie sls 12"
      Osobiscie nawet bym sie nie zastanawial czy wziasc 12BR70 jezeli sluchasz techno to napewno sluchasz tez glosno (jedno z drugim sie laczy w sumie) i tu jedynie Beyma ma przewage nad Peerlessem, lecz beyma ma jeden mankament niskie Xmax i gdy zrobisz glosniej cewka moze udezyc o magnes dajac niezbyt mily dzwiek, Moim zdaniem SLS to duzo lepszy glosnik bardziej nadaje sie na domowe granie jest plastyczniejszy "bardziej muzykalny" a 12BR70 tak jak kazda Beyma twarde estradowe brzmienie......

Skomentuj

czyli do domu to techna perlesa???????

Skomentuj

czyli do domu to techna perlesa
          rzecz jasna ze do domu... glosniki w tej klasie graja dobrze w kazdym rodzaju muzyki...

Skomentuj

ok perless ale czy on będzie miał dobry impuls jake do niego średniotonowe?

Skomentuj

ok perless ale czy on będzie miał dobry impuls
              Jezeli nie zalezy ci na glosnosci to daj go w Closed a wtedy napewno nie bedziesz nazekac na impuls, obudowa okolo 40-50L

PS czytajac twoje posty stwierdzam: sory ale twoj poziom wiedzie nie nadaje sie na tak gleboka wode jak 3way.... nie chcialem cie w zaden sposob urazic jednak moja opinia pewnie znajdzie potwierdzenie u innych...

Skomentuj

moze i tak. Pytam moze dziwnie bo nigdy nie słyszałem innych głosników jak stx tonsil tesla i yamaha. A jakie do tego perlesa sls 12" sredniaki.

Własnie ukonczyłem kolumny na arn 150 i gdwk brak im forniru ale juz grają jak dla mnie bomba.

Skomentuj

arn 150 i gdwk
                  Domyslam sie ze z projektu Yoshiego i JEGO zwrotnica.......
                  Pamietaj ze miedzy 2way i 3way roznica jest kolosalnym poziomem trudnosci

Skomentuj

niezupełnie yoshi bo moje mają 4 ohm i zwrotka samemu robiona.

Poradze sobie jak mi pomożecie proszę jaki sredniak?

Skomentuj

Witam,
                      Średniotonowy, na przykład Peerless HDS134/850488 (najtańszy, z możliwych).
                      Pozdrawiam, Piotr01

Skomentuj

ok a wysokotonowe np dt 100? cy może ta vifa?

Skomentuj

Witam,
                          Tak więc tylko sugeruję: wcześniejszy SLS315 + przed przedostatni HDS134 + jak wyżej DT100 lub lepiej Vifa D27TG3506. Poza poddaniem pod rozwagę, nie mogę wziąść odpowiedzialności, za efekt końcowy. Nie miałem okazji wykonać jeszcze takiej konfiguracji. Nie powinno być źle i za te koszty. Wiele zależy od konstruktora i wykonawcy końcowego.
                          Pozdrawiam, Piotr01

Skomentuj

ok a ta vifa z poczatku jako wysokotonówka moze byc???

[ Dodano: 2005-03-08, 20:02 ]
                            proszę mam wazne pytanko nie do tego tematu ale.

mam kolumny na arn 150 projekt yoshiego spaliła mi sie wysokotonowy chcę kupic nowe co lepiej TONSIL GDWK 11/100 za 70 zł za dwa czy te vify po 50zł za sztuke nie wiadomego pochodzenia.???

prosze o szybka odp.

[ Dodano: 2005-03-08, 21:40 ]
                            dobra już nie ważna sprawa dalej czy sreniaki moga byc np vifa tc 14 lub tc 18????

Skomentuj

Witam,
                              W kwestii pierwszej, moim zdaniem ta Vifa to pod klasa i nie "pasuje" do powyższych Peerless`ów.
                              W kwestii drugiej, najlepiej wymień na głośnik z projektu, czyli Tonsil GDWK11/100. To jeden z nielicznych udanych polskich głośników.
                              Pozdrawiam, Piotr01

Skomentuj

nie rozumiem pod klasa????

ale czy tc 14 lub 18 nie z allegor tylko z holandi moga byc sa tanie.

[ Dodano: 2005-03-08, 21:51 ]
                                a mogę zastosowac (z braku kasy) tonsila gdwk 8/10/120 8ohm????

niestety spaliłem jednego a jaeden dobry moze da się go naprawic?

Skomentuj

Witam,
                                  Pod klasa, to takie, których nie zastosowałbym u/dla najgorszego wroga. Cena oferowana danego źródła nie ma znaczenia.
                                  Tweeter Peerless DT100 stanowi u mnie poziom minimum. Ile gdzieś kosztuje, to rzecz wtórna.
                                  Odnośnie "Tonsil`a GDWK8/10/120" jeśli masz go w konkretnym rozwiązaniu, możesz sprawdzić, czy naprawa się opłaca (tylko nie jakaś partyzancka). Wymiana na inny głośnik pociąga za sobą co najmniej przeprojektowanie zwrotnicy.
                                  Decydujesz Ty.
                                  Pozdrawiam, Piotr01

Skomentuj

ok a zastosowanie przy dt 100 i sls 12" sredniaka gdm 18-80 dobry pomysł napewno tanio .

Skomentuj

gdm 18-80
                                      Ten Tonsil'owy sredniak moim zdaniem jest zbyt lagodny w stosunku do DT100 i SLS 12", juz cos lepszego bylo by z Visatona choc tez jest lagodny..... Rozejzyj sie jeszcze w ofercie Monacor'a ceny niewygorowane a jakos duzo wyzsza niz rodzimy tonsil....

Skomentuj

tak ale niestety kasa nagli na sredniaki max 150 zł.

Skomentuj

max 150 zł.
                                          za sztuke czy za pare ??
                                          Bo jak na pare to nie poszalejesz za bardzo....

PS zrozumialem post ze za pare 150zl ??!!

Skomentuj

Czaruję...
                                          X