Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wysokotonowce i średniaki proszę o pomoc

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tak tylko iz ja musze zrobic podział koło 500

Skomentuj

Witam,
      Gdy połączysz dwa ARN`y (4 ohmowe), szeregowo, dla uzyskania 8 ohm nie zyskujesz na efektywności.
      Arp powinien ładnie przetwarzać, moim zdaniem, zakres 0,7-2,5k (max), spokojnie z 12dB/okt.
      Z SLS315, to fp400, max, z dobrym 12dB/pkt.
      Może rozczaruję, nie mam jeszcze gg. Potencjalnie, niezależnie od możliwej różnicy wieku, zapomnijmy o "pan" etc. itp. Powiedzmy, wszyscy jesteśmy teraz w jednym XXI wieku.
      Pozdrawiam, Piotr01

Skomentuj

a dwa xw połączone równolegle???????

maja po 86 db?

Skomentuj

Witam,
          Nie mam danych na temat Alphard`a XW165. Wyszukiwarki nic nie podają.
          Po zapoznaniu się z ofertą Firmy na jej stronie, niestety nie znalazłem nic interesującego dla Twojej wstępnej aplikacji.
          Aby ewentualnie nie tracić transferu, możesz napisać informacje bezpośrednio tylko do mnie, a wątek "zniknie" z pola publicznego.
          Decyzje, należą do Ciebie.
          Pozdrawiam, Piotr01

Skomentuj

XW165 to nie alphard :) to TVM :)

http://www.tvm-valmez.cz/index.php?i...111&l=2&catg=1

Skomentuj

własnie podałem częstotliwości xw 165 to tesla nawet dobra tesla.

Co sadzicie o nich jako sredniakach zastosowac dwa takie????????

lub arp150

[ Dodano: 2005-03-17, 21:45 ]
              Dzięki wam za tak długa pomoc i ostatecznie decyduje się raczej na taki układ: perles sl 12” jako niskotonowy w obudowie(70-80l Br z opcją zamkniętej tzn z zamykaniem). Wysokotonowy perless dt 100. no i sredniotonowey jeśli arp zejdzie do 500Hz to Arp 150(chwilowo jak za jakies 0,5 roku dozbieram to wezme jakies visy ale teraz kasy brak) jak nie to xw 165(tesla) dwa takie przetworniki i tu pytanie czy dwa głosniki o spl 86 db dadzą te 86 + 3 czyli około 89.

Wymysliłem ciecia 500-3000/3500. 12bd*okt??

Co o tym myslicie?????????????

PS. Czy jakoś zacisków ma wpływ tzn czy jak te blaszki są aluminowe?????

Skomentuj

Witam,
                Faktycznie XW165 to Tvm. Gdy połączysz dwa 4-ro ohmowe szeregowo nie zyskasz nic na efektywności, będzie nadal teoretyczne 86[dB].
                I teraz może już ostatnia moja sugestia, to Visaton W130S (96pln/szt), 8 ohm, efektywność max 89[dB]. Myslę, że odpowiednio zaaplikowany spełni Twoje wymagania, wyrównasz do pozostałych, a i zmieścisz się w budżecie. "Taniej, nie będzie".
                Pozdrawiam, Piotr01

Skomentuj

Piotrek ,ale Ty masz cierpliwość....Boże kochany... :)

Skomentuj

Witam,
                    Może, to chore, jakby "Klient nasz Pan" lub to zdanie Eurobank`u.
                    Ludzie, żróżnicowane mają problemy.
                    Moja sugestia z ostatniego postu, była już ostatnia, nie z powodu braku "cierpliwości", czy spokoju.
                    Pozdrawiam, Piotr01

Skomentuj

dzieki wielkie.

ostatecznie

Skomentuj

Nie chcę tworzyc nowego tematu więc spytam tu
                        Na jakie głośniki mógłbym wymienić wysokotonowe z ZG15C?
                        Bo rozpatruje takie:

http://allegro.pl/show_item.php?item=45650592

Chciałbym na wszelki wypadek się dowiedzieć, czy zagra to lepiej od GDW 9/15/9 czy gorzej?
                        Czy macie jakieś inne propozycje?

Skomentuj

Witam,
                          Dj Zibi, mam nadzieję, że było warto, a to okaże się zapewne dopiero jak zakończysz projekt i nie zaczniesz czytać "w poszukiwaniu straconego czasu" i dodam pieniędzy (bo już będzie za późno).
                          Dj SMS, nie bardzo pamiętam już, ale w ZG15C nie było chyba głośników wysokotonowych tubowych. Poza tym być może te GDW 9/15/9 mogą być 15 ohmowe. Więc, zwrotnica może być "ciekawa".
                          Jakakolwiek wymiana jakiegokolwiek głośnika w jakimkolwiek zaprojektowanym całkowicie zespole głośnikowym pociąga za sobą konieczność przeprojektowania. Niektóre firmy produkują też produkty o jednakowych oznaczeniach o takich rozrzutach parametrów, że odpowiednie sprawdzenie wskazane jest przy wymianach 1 do 1-ego. "Czy zagra to lepiej", dla mnie istnieje (bardzo) małe prawdopodobieństwo pozytywu.
                          Pozdrawiam, Piotr01

Skomentuj

no to chyba zostane narazie przy tym co jest

a tak na przyszłość: co by tam pasowało (wysokotonowy)?
                            skoro nie tuba to może chociaż jakaś kopułka?
                            ale pewnie trzeba by było tłumić wysokotonowy po wymianie i to mnie trochę odstrasza od wymiany... :(

narazie mam oryginała od ZG15C, gra dobrze, poczekam trochę...

Pozdrawiam - Kamil

Skomentuj

Witam,
                              Dj Sms, załóż lepiej nowy wątek (jak chcesz) i co najważniejsze napisz dokładnie jaki akurat masz głośnik wysokotonowy w swoich ZG15C (Chociaż, to co ma z tyłu na głośniku). Coś spróbuję zasugerować, teoretycznie. Tłumienia raczej nie da się uniknąć, a nie jest to takie trudne i niebezpieczne.
                              Pozdrawiam, Piotr01

Skomentuj

Czaruję...
                              X