Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Który STX do suba (do auta) ??pmóżcie wybrac cos ciekawego:)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

nie nie bedzie za duzo. do otworow na sruby masz jeszcze po 13 mm z kazdej strony wiec nie martw sie o to. daj uszczelke pod kosz i wszystko bedzie jak nalezy

Skomentuj

aha to mnie uspokoiles:). No skrzynka poskladana:) Jest jednak maly problem tzn. wygluszanie. Nie moge dostac gabki do wytlumienia, a czytalem tutaj na forum ze sa i tacy co wogole nie wytlumiaja BR bo to nie jest konieczne niby... tak jest? i jakie macie zdanie na ten temat. Mialem troszke gabki wiec wygluszylem tylko sciane naprzeciw glosnika... wystarczy? . A teraz jeszcze tylko trzeba zalatwic jak najszybciej glosnik, zamontowac i do testow....:)

Skomentuj

panowie.. a moze by sie tak przeniesc do tematu troche wyzej? zeby sie taki smietnik nie robil... temat jest prawie INDENTYCZNY...

Skomentuj

hehe jeden digital troszczy sie o porzadek na tym forum;] szacunek.

a co do suba to wystarczy tylna sciana a jak nie to kiedys tam dolozysz sobie. poszukaj w sklepach audio z glosnikami jast takie specjalne tworzywo jakby watolina taka szara ale grubsza duzo. polecam. ale tak jak mowie br mozesz odpuscic wytlumienie.

Skomentuj

no i zlozylm tego suba na stx... i hmm jak by to powiedziec "zawiedzony" jestem troszdczke. Z waszych opini mialo mi ladnie pukac w aucie a jest slabo... szybko zaczyna "pierdziec" podpialem tego stx w domu pod wieze i gra ok- czyli glosnik dobry, w aucie zasila go alphard mf2 ( podpinalem na mostku i na zwyklym kanale i nie widze roznicy...) cos mi sie wydaje ze ten alphard to sie nadaje na smietnik... aha Br mam stojone na okolo 31Hz moze to za duzo jak na ten glosnik??? moze zwiekszyc na 35-40Hz???

Skomentuj

jak widać problem jest ze wzmacniaczem jak w domu jest ok to w aucie powinno głowe urywać. (czy naprwno dobrze dodłączyłeś?? w mostku powinien dostawać 4x więcej mocy więc powinno być naprawde zdecydowanie inaczej niz "normalnie")

Skomentuj

no dobrze podlaczalem i nie slyszalem roznicy tzn nie szybciej zaczal "pierdziec" jak podkrecalem glosnosc... a co do tego BR to nie jest za nisko zestrojone?? (31hz)

[ Dodano: 2005-04-04, 14:49 ]
                jade po znajomych podpiac tego stx do innego wzmaka i sprwadzic... slyszalem ze blaupunkt gt2100 dobrze sobie radzi z tym glosnikiem- forumowicze go chwala...

Skomentuj

Gdybys czytal to co napisali inni to dawno juz bys wiedzial ze sobie rady z nim nie da. Tym wzmacniaczem to sobie sluchawki mozesz napedzac

Skomentuj

Spróbuj podlaczyc go do tego alpiarda z wylaczonym filtrem dolnoprzepustowym(LPF) - kiedys ktos pisal ze podobno jest jakis "skopany" w tym wzmaku...

Skomentuj

probowalem i leci caly zakres... bas slabszy i wogole...:/ lepiej zaczne sie rozgladac za innym wzmakiem... a co sadzicie o wzmacniaczach alpiny mocy okolo 2x 40W Rms sa dosyc tanie niewiele ponad 100zl ...

Skomentuj

artur24, krótkie pytanie:
                        Jakich kabli użyłes do zasilania tego wzmaka?Jak się zachowują kontrolki/podświetlenie radia?Czy przygasa?
                        Opisz to w miarę dokładnie,to może wiele wyjaśnić.

Skomentuj

podłączyłeś chinche na dwa kanały we wzmaku?? wyłączyłęś lpf? kable(jakie)?

poza tym, rzeczywiscie-tym wzmakiem duzo nie zdziałasz(dobry do lw800).

Skomentuj

Grze, nie tak do końca.U mnie szajsowate cdi popędziło cw alfreda.Najważniejsza kwestia to dobór odpopwiedniej średnicy kabla zasilającego.Uważam że w tym problem.
                            A tak poza tematem,alphard ma jeden model wzmaka który jest godny uwagi,nie pamiętam symbolu ale cena sama za siebie mówi.I nie wiem czy jest już w polsce dostępny.

Skomentuj

kable zasilajace mam grube (+ okolo 10mm, masa 5mm) podlaczone do akumulatora... kabel sygnalowy to jak sie nie myle boshmann. A co do kontrolek i radia to radio ptroszeczke przygasa w rytm muzyki... ale kable tez sa grube...

Skomentuj

Zamieszczone przez artur24
                                probowalem i leci caly zakres... bas slabszy i wogole...:/ lepiej zaczne sie rozgladac za innym wzmakiem... a co sadzicie o wzmacniaczach alpiny mocy okolo 2x 40W Rms sa dosyc tanie niewiele ponad 100zl ...
                                Nie ma sensu mysl przyszlosciowo.
                                Mialem kiedys blaupunkt'a mpa-2 z tego co pamietam 2x30 albo mostek 1x90 rms. Szybko okazalo sie ze jest za slaby. Sprzedalem i kupilem okazyjnie blaupunkt'a gta 4100 4x55 albo 2x160rms.
                                Wniosek...poczekaj dozbieraj kasiory i kup cos mocniejszego.

Skomentuj

artur24, skoro kable mają konkretny przekrój to pozostaje tylko winic wzmak.Jest zbyt słaby,szybko traci kontrole nad głosnikiem.Swoja drogą stx-y lubią prąd,byle czym ich nie popędzisz.
                                  Jest i inna przyczyna,być może sygnał który dociera do wzmaka jest zbyt wysoki.Tez parę razy sie z tym spotkałem.Szczególnie gdy radio było pionka lub alpiny a wzmak starej daty.

Skomentuj

To nie jest problem wzmaka. Zrobiłem suba na tym głośniku czyli GDN 27/150/4 SS i kicha!!! Ten głośnik nie nadaje się do auta!!!. może do sedana, w sedanie jeszcze jakoś jest a hatchbacku to jest za dużo dudniącego basua słaby kop. Stx grają bardzo mięko, ale nie dają kopa, a kop w aucie jest najważniejszy bo pięknego basu w takim trzeszczcym pudełku jakim jest samochód nie usłyszycie. Dlatego to są super głośniki ale do domu, nie do samochodu.

Skomentuj

bo mają małą masę membrany i małą jej sztywność(juz o tym pisałem ale wszystcy woleli sie wtedy zając debatą pt."stx to shit")

PS: z tanich, do auta, pozostaje tylko "All Piard"

PS2:pod mf-2s wysmienicie chodzi lw800

Skomentuj

Zeby głośnik miał kopa to trzeba mu mocy dać
                                        artur24, zrob dobry uczynek,rozkrec ten wzmacnioacz i napisz tu nam wszystkim co tam w srodku siedzi,bedzie spokoj !!!

[ Dodano: 2005-06-01, 16:53 ]
                                        mi kiedys stx 27 .. .. ..SW ze strej serii przewracał w glowie w aucie, podlaczony pod radio samochodowe

[ Dodano: 2005-06-01, 16:55 ]
                                        a jak dostał 90Rms-u to głosniej grała przednia tablica rej od samego suba

Skomentuj

mi kiedys stx 27 .. .. ..SW ze strej serii przewracał w glowie w aucie, podlaczony pod radio samochodowe
                                          a jak dostał 90Rms-u to głosniej grała przednia tablica rej od samego suba
                                          no to żeczywiście było "pożądnie" tylko że chyba nie o to mi przynajmniej chodziło.
                                          a jeśli Tobie sie podobało, to najważniejsze.. nie każdy musi cenić jakość.

Skomentuj

Czaruję...