Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Regeneracja głośnik GDN 20/40/14 gumowe zawieszenie reszta

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez umberto
    No Nutria!Gratulacje!I lepiej go pomierz szybko bo sie możesz bardzo zdziwić,prawda MarkW?
    PZDR
    ja naprawde nie zartuje głośnik chodzi idealnie tak jak nowy płynnie bez pierdzenia . Powtarzam nieżartuje serio

Skomentuj

Heh to Ci sie udalo , bo ja sie staralem i niestety lipa :( ale mam jeszcze 2 to sie pobawie GRATULACJE!!

Skomentuj

Spróbuj klika razy to ci się uda ja już troche zrobiłem głośników prze wakacje. Naprawiłem ponad 25.

Skomentuj

W dniu wczorajszym regenerowałem (z niewielką pomocą broddy:) dwa głośniki GDN 30/60/1. W sumie regeneracja ograniczyła się do wymiany membrany ale to już coś. Resor do kosza przykleiłem na klej 'Moment' z henkela(5zł) a membrane do cewki na cyjanopan i potem poprawiłem jeszcze tamtym klejem.Ogólnie z klejami nie miałem najmniejszego problemu. Według mnie wymiana tylko membrany jest sprawą raczej prostą wymaga jedynie odrobinę cierpliwości. System centrowania na okładke z panoramy firm jest rewelacyjny(aczkolwiek u mnie nie chciala sie zmieścic i poleciała okladka z zeszytu) Efekt? Zadowalajcy. Głośnik nie "pierdzi" gra lepiej(gdzie lepiej jest pojęciem względnym). Co do parametrów to nie mierzylem bo nie ma sensu. Zmieniły się z pewnością. Pozostaje pytanie o sens takiej akcji. No cóż nowe glośniki do Altusów wyniosły by mnie jakies 260zł i miały by odpowiednie parametry co jednak w przypadku Altusów jest paranoją bo jak wiadomo nie pokrywają sie one z konstrukcją kolumny. Mnie cała operacja wyniosła 37zł i uważam że jest to jedyne rozsądne rozwiązanie w przypadku robienia czegokolwiek z Altusami. Wnosek: nie zniechęcać sie tylko próbować, próbować, próbować...

Skomentuj

W sobotę byłem w Łodzi i zostawiłem na giełdzie do naprawy dwa GDN'y 30/80/4 u takiego starszego pana. Wszystko będzie na oryginalnych częściach Tonsila a cena to 100 za oba. Ten Pan robi to od dawna i osobiście bardziej ufam jemu niż samemu sobie zwłaszcza, że głośniki nie były moje ale sąsiada. Nie chodzi o to, że bym sobie nie poradził, bo poradziłbym sobie :P, ale w przypadku niepowodzenia kasa w błoto i od nowa. A tam koleś zrobi i już, a to czy mu wyjdzie to za 3 razem to jego sprawa.

Cze-Sław

Skomentuj

...ach ci starsi mili panowie z giełdy:)

Skomentuj

JA IM NIE UFAM ZA BARDZO:/

Skomentuj

Zamieszczone przez Bejrut
                  W dniu wczorajszym regenerowałem (z niewielką pomocą broddy:) dwa głośniki GDN 30/60/1. W sumie regeneracja ograniczyła się do wymiany membrany ale to już coś. Resor do kosza przykleiłem na klej 'Moment' z henkela(5zł) a membrane do cewki na cyjanopan i potem poprawiłem jeszcze tamtym klejem.Ogólnie z klejami nie miałem najmniejszego problemu. Według mnie wymiana tylko membrany jest sprawą raczej prostą wymaga jedynie odrobinę cierpliwości. System centrowania na okładke z panoramy firm jest rewelacyjny(aczkolwiek u mnie nie chciala sie zmieścic i poleciała okladka z zeszytu) Efekt? Zadowalajcy. Głośnik nie "pierdzi" gra lepiej(gdzie lepiej jest pojęciem względnym). Co do parametrów to nie mierzylem bo nie ma sensu. Zmieniły się z pewnością. Pozostaje pytanie o sens takiej akcji. No cóż nowe glośniki do Altusów wyniosły by mnie jakies 260zł i miały by odpowiednie parametry co jednak w przypadku Altusów jest paranoją bo jak wiadomo nie pokrywają sie one z konstrukcją kolumny. Mnie cała operacja wyniosła 37zł i uważam że jest to jedyne rozsądne rozwiązanie w przypadku robienia czegokolwiek z Altusami. Wnosek: nie zniechęcać sie tylko próbować, próbować, próbować...
                  tylko że ja naprawiam głośnik od nowa wszystko wymieniam taki mały szczegół

Skomentuj

A ja mam pytanie o średnice wewnętrzną membrany do GDN 30/60/1. Mógłby mi ktoś napisać, bo zgubiła mi się, a głośniki mam w innym miejscu niż mieszkam.
                    Z góry dzięki.

Skomentuj

najlepiej sprawdź na stornie tonsila a jak tam nie znajdziesz to poszukaj tu http://www.elektronika.sirius.pl/ind...l=audio&id=004 to stara baza danych tonsila. powinno coś być (leprza niz obecna bo zawiera więcej produktów)

Skomentuj

nie krzycz tak.
                        Butaprenem można jedynie przykleić zawieszenie górne do kosza, ale po co jak można to zrobić np. epoksydowym, który jest dużo lepszy.

Skomentuj

mam problem czy idzie kupic nowe cewki do gdn 30/80/4 ,i do gdm 16/80 ,jregeneruje sobie glosniki ,jezeli niedostane to cos wymysle ;?

Skomentuj

tak można kupić każdą cewkę.
                            unifom(nie jestem pewny nazwy) i pabel

Skomentuj

Czaruję...
                            X