Zamieszczone przez umberto
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Regeneracja głośnik GDN 20/40/14 gumowe zawieszenie reszta
Collapse
X
-
W dniu wczorajszym regenerowałem (z niewielką pomocą broddy:) dwa głośniki GDN 30/60/1. W sumie regeneracja ograniczyła się do wymiany membrany ale to już coś. Resor do kosza przykleiłem na klej 'Moment' z henkela(5zł) a membrane do cewki na cyjanopan i potem poprawiłem jeszcze tamtym klejem.Ogólnie z klejami nie miałem najmniejszego problemu. Według mnie wymiana tylko membrany jest sprawą raczej prostą wymaga jedynie odrobinę cierpliwości. System centrowania na okładke z panoramy firm jest rewelacyjny(aczkolwiek u mnie nie chciala sie zmieścic i poleciała okladka z zeszytu) Efekt? Zadowalajcy. Głośnik nie "pierdzi" gra lepiej(gdzie lepiej jest pojęciem względnym). Co do parametrów to nie mierzylem bo nie ma sensu. Zmieniły się z pewnością. Pozostaje pytanie o sens takiej akcji. No cóż nowe glośniki do Altusów wyniosły by mnie jakies 260zł i miały by odpowiednie parametry co jednak w przypadku Altusów jest paranoją bo jak wiadomo nie pokrywają sie one z konstrukcją kolumny. Mnie cała operacja wyniosła 37zł i uważam że jest to jedyne rozsądne rozwiązanie w przypadku robienia czegokolwiek z Altusami. Wnosek: nie zniechęcać sie tylko próbować, próbować, próbować...
Skomentuj
-
W sobotę byłem w Łodzi i zostawiłem na giełdzie do naprawy dwa GDN'y 30/80/4 u takiego starszego pana. Wszystko będzie na oryginalnych częściach Tonsila a cena to 100 za oba. Ten Pan robi to od dawna i osobiście bardziej ufam jemu niż samemu sobie zwłaszcza, że głośniki nie były moje ale sąsiada. Nie chodzi o to, że bym sobie nie poradził, bo poradziłbym sobie :P, ale w przypadku niepowodzenia kasa w błoto i od nowa. A tam koleś zrobi i już, a to czy mu wyjdzie to za 3 razem to jego sprawa.
Cze-Sław
Skomentuj
-
Zamieszczone przez BejrutW dniu wczorajszym regenerowałem (z niewielką pomocą broddy:) dwa głośniki GDN 30/60/1. W sumie regeneracja ograniczyła się do wymiany membrany ale to już coś. Resor do kosza przykleiłem na klej 'Moment' z henkela(5zł) a membrane do cewki na cyjanopan i potem poprawiłem jeszcze tamtym klejem.Ogólnie z klejami nie miałem najmniejszego problemu. Według mnie wymiana tylko membrany jest sprawą raczej prostą wymaga jedynie odrobinę cierpliwości. System centrowania na okładke z panoramy firm jest rewelacyjny(aczkolwiek u mnie nie chciala sie zmieścic i poleciała okladka z zeszytu) Efekt? Zadowalajcy. Głośnik nie "pierdzi" gra lepiej(gdzie lepiej jest pojęciem względnym). Co do parametrów to nie mierzylem bo nie ma sensu. Zmieniły się z pewnością. Pozostaje pytanie o sens takiej akcji. No cóż nowe glośniki do Altusów wyniosły by mnie jakies 260zł i miały by odpowiednie parametry co jednak w przypadku Altusów jest paranoją bo jak wiadomo nie pokrywają sie one z konstrukcją kolumny. Mnie cała operacja wyniosła 37zł i uważam że jest to jedyne rozsądne rozwiązanie w przypadku robienia czegokolwiek z Altusami. Wnosek: nie zniechęcać sie tylko próbować, próbować, próbować...
Skomentuj
-
najlepiej sprawdź na stornie tonsila a jak tam nie znajdziesz to poszukaj tu http://www.elektronika.sirius.pl/ind...l=audio&id=004 to stara baza danych tonsila. powinno coś być (leprza niz obecna bo zawiera więcej produktów)
Skomentuj
Skomentuj